GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

İngiltere’de EF Londra Newland Park Tecrübem

Geçen sene Türkiye TEOG birincisi oldum ve başarımı daha da ileri seviyelere götürebilmek adına EF ile yurt dışını deneyimledim.
İngiltere’de EF Londra Newland Park Tecrübem

Ailemden ve arkadaşlarımdan kısa bir süreliğine de olsa ayrılarak farklı bir ülkeye dil eğitimine gideceğim için oldukça endişeli ve tedirgindim, ama yeni arkadaşlarımla kısa zamanda kaynaşarak bu korkularımın üstesinden gelmeyi başardım. Bambaşka kültürlerden, Türkiye’de kolay kolay tanışamayacağım sayısız farklı insanla arkadaşlık kurma fırsatı buldum. En büyük sıkıntım; bu maceraya ilk adımımı attığımda istediğim seviyede İngilizce konuşamıyor olmamdı. Dilin gramerine hakim olduğumun bilincindeydim fakat kendimi sözlü olarak ifade edemiyordum.

Günler geçtikçe sözlü ifade konusunda kendimi daha rahat hissetmeye başladım.  Konuşarak, ana dilim olmayan bir dilde derdimi anlatabiliyordum. Farklı ülkelerden edindiğim yeni arkadaşlarım sayesinde değişik kültürleri birinci elden gözlemleme ve bu kültürlerle bağlantı kurma imkanım oldu. Kendimi hem dil, hem de kişisel anlamda geliştirdiğimi net bir biçimde hissettim. Londra’da dil okulum EF tarafından sağlanan sosyal aktiviteler ve gezilerden çok etkilendim. Hayat boyu unutamayacağım anılar biriktirdim. Derslere aktif olarak katıldım ve öğrendiğim tüm konuları pekiştirdim. İngiltere’nin ülkemize hangi açıdan benzediğini, hangi yönleri ile ayrıldığını gözlemleme şansına eriştim bu deneyimim sırasında. İlk yurt dışı deneyimimden sonra her yıl yurt dışına gitmeye karar verdim. Bu kararımda tabii ki en büyük etkin EF ile yurt dışına gitmeyi seçmiş olmam. Her türlü süreçte yanımda oldular ve İngiltere’de de bir an bile yalnız hissetmedim.

Teşekkürler EF!

Kendi hikayenizi EF ile yazın!Detaylı bilgi
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dünyayı keşfedin ve yurt dışında bir dil öğrenin

Detaylı bilgi