GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

İngilizceyi İngiltere’de Öğrenmek

İngilizceyi İngiltere’de Öğrenmek

Birleşik Krallık’ta Kuzey İrlanda, İskoç ve Galler Aksanı gibi pek çok farklı İngilizce konuşuluyor. Ancak, klasik İngiliz İngilizcesinin ünü bambaşkadır. İşte, İngilizceyi İngiltere’de öğrenmenin çok iyi bir yol olduğunu kanıtlayacak 5 neden:

Gelenek

İngilizcenin geçmişi 1500 yıl önceye dayanıyor. 5 – 6. yüzyıl civarında Cermen milletlerinin yeşil ve bereketli İngiltere topraklarını işgaliyle İngilizce ciddi ölçüde değişti.

Shakespeare’in kullandığı Erken Modern Dönem İngilizcesi ise 16.yy’da başladı. Romalılar, Anglosaksonlar, Normanlar ve Vikinglerin de bu küçük adayı sırayla işgal etmesiyle, Fransızca, Latince ve Cermen dillerinden bol bol etkilenmiş olan İngilizce, bu günkü haline ulaştı.

Bunun da yanında, kolonileşmeye olan tartışmalı takıntımız sayesinde, İngilizceyi Avustralya’dan Amerika’ya kadar bütün dünyaya yaymayı “başardık”. Yani, bu küresel dili yalnızca ilk çıktığı yerde öğrenmiyorsunuz, bunun yanında bütün dünyada aktif olarak kullanılan bir dili öğrenmenin faydalarını da göreceksiniz.

Kraliyet Aksanı

Şehirden şehre hatta bir kasabadan diğerine bile değişen İngilizcenin yerel aksanlarının hepsini anlatmam herhalde günler sürer. Ama ben bu yazımda Oxford İngilizcesini temel alacağım.

İngiltere’de eğitim gördükten sonra İngilizce konuşurken ki cazibeniniz kesinlikle artacaktır. Çünkü arkadaşlarınızın sizi Prens Harry’ye ya da Emma Watson’a benzeteceklerinden emin olabilirsiniz. Harika, değil mi? Bunun yanında İngiliz aksanıyla konuştuğunuzda, masada soyluluk havaları eser. Yani, en azından Amerikan arkadaşlarım bana öyle söylüyor.

Dünyanın En iyi Üniversitelerine Hazırlık

Dünya’nın en kaliteli üniversitelerinden pek çoğu İngiltere’dedir. En meşhurları ise, tabi ki, Oxford ve Cambridge. Bu 2 çınarın yanında, Londra’da ki London School of Economics ve Imperial College’de dünyaca saygınlık kazanmış okullardandır.

Bütün bu üniversiteler, İngiltere’nin en köklü, saygın ve başarılı üniversitelerinin toplandığı “Russell Group” çatısı altında yer alır. Bu elit okul kulübünün diğer üyeleri ise Manchester, University College London ve Bristol’dür.

Bu saydıklarım dışında, İngiltere’de baktığınız her yerde pek çok başka değerli üniversitelerle karşılaşırsınız.

Şehir Hayatı

Dünyanın kültür, sanat, moda ve pek çok başka şeyinin daha başkenti olan Londra’da, ya da kuzeydeki futbol ve müzik cenneti olan Manchester’da vakit geçirmek Dünyadaki başka hiçbir şehirde geçirdiğiniz günlere benzemez. Bunların yanında, Oxford gibi akademik şehirlerde yaşayabilir veya doğa ve sahilin  mükemmel bileşimleri olan Eastbourne ya da Bournemouth’da huzur bulabilirsiniz.

Çeşitlilik

Küreselleşmenin ve göçün de etkisiyle “İngilizlik” kavramını tek bir noktaya indirgemek gerçekten çok zor. Ama bunu tanımlamaya en yaklaşan ve İngiltere’yi İngiltere yapan kavram hayatın bütün noktalarındaki “çeşitliliktir”. Kültürel, coğrafi, geleneksel çeşitlilik ve pek çok farklı mutfağı bir arada bulundurmasıyla İngiltere görkemli ve renkli bir mozaik.

Londra ise bunun en iyi örneği. Orada hemen hemen her şeyi bulabilirsiniz. Mısır mutfağından Gana mutfağına, Gürcü mimarisinden, Brutalist mimariye, saltanattan avamlığa kadar her şey Londra’da iç içedir.

EF ile İngilizceyi İngiltere'de Öğrenin!Detaylı bilgi alın.
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dünyayı keşfedin ve yurt dışında bir dil öğrenin

Detaylı bilgi