GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Başarılı Bir Blogger Olmak için 4 İpucu

Başarılı Bir Blogger Olmak için 4 İpucu

Yeni ülkeler gezip fotoğraflar çekmek ya da sıra dışı tarifler ile leziz ipuçları vermek ve sonucunda bundan bir hayat kazanmak – bir blogger’ın hayatı böyledir. Daha doğrusu çoğunluk tarafından blogger olmak bu sanılır. Gerçekten de blog yazarlığı dendiğinde akla gelenler bir uçaktan diğerine zıplamak, mutfakta kendini kaybetmek veya spor bilgisini kağıda aktarmak gibi kulağa basit gelen işlemlerdir. Peki bu baskın düşünce blogger olmak hakkında gerçeği yansıtıyor mu?

Blogger olmak tutku ve iş demektir

Aktif Türk blogger sayısı günden güne gözle görülür şekilde artmakta ve yapılan araştırmalar bu sayının onbinleri bulduğuna işaret etmektedir. Gezi, spor, moda, yemek, teknoloji ve niceleri… Ama kalabalığın arasından sıyrılmak düşünüldüğü kadar kolay değil. Kaliteli bloglarda tutku, heves, sebat ve yorulmak nedir bilmeyen sıkı çalışmanın izleri görülmelidir. Okuyucularınız sizden her zaman yeni içerik bekleyecekler ve bu içerikleri yaratıcı ve orijinal bir biçimde onlara sunuyor olmalısınız. Aksi takdirde giderek derinleşen blog okyanusunda suyun üzerinde kalamayabilirsiniz.

Sizin blogunuz = Sizin kişiliğiniz

Blog sayfanızı ne sebeple yaratmış olursanız olun, sitenin kişilik ve tutkunuzu yansıttığına emin olmalısınız. Yalnızca yazdığınız konuya aşık olmanız yeterli değil, blog yazmaktan da zevk alıyor olmak zorundasınız! Saf heves ve şevk sayesinde inşa ettiğiniz bu blog sıradanlıktan kurtulup özel bir konuma ulaşabilir, böylece okuyucularınızın gözünde değerinizi artırabilirsiniz.

Her zaman niş bir kitleye seslenmek zorunda değilsiniz

Pek çok blog yazarı kendilerini yalnızca çok minik ve özgül bir kitleye hitap ettiklerinde başarılı olabileceklerine inandırmışlardır. Bu kesinlikle hatalı bir düşünce! Elbette yeri geldiğinde niş okuyucunuza yönelik içerik üretmek faydalı olabilir, ancak bu demek değildir ki popüler konular hakkında yorumlarınızı dünya ile paylaşmanız sizi sıradanlıklar dünyasına hapsedecek. Unutmayın, çoğu okuyucu sizin sitenize arama motorlarından başlayan bir yolculuk ile varacak ve bu akışı sağlamanızın bir numaralı yöntemi gündemi yakından takip ederek konularınızı şekillendirmeniz olmalı.

Bir network (iş çevresi) yaratın

Sosyal medya, e-posta veya LinkedIn, seçiminiz hangisi olursa olsun blogunuzu zirveye ulaştırmanızda kilit noktalardan birisi güçlü bir çevreye sahip olmanızdır. Tecrübe ve fikirlerinizi insanlarla paylaşmalı ve diğer blogger’lar ile iletişime geçerek ortaklıklar oluştumaktan çekinmemelisiniz. Belki konuk yazar olarak bile diğer bloglarda yer alabilir, şöhretinize şöhret katabilirsiniz.

EF’in yeni blog yazarı olun

Zaten bir blog yazarısınız (veya bir blogger olmak istiyorsunuz) ve yeni bir macera mı arıyorsunuz? EF Türkiye Blogger Yarışması tam size göre olabilir. Üzerine yazmakta olduğunuz endüstriyi inceleyin, seçtiğiniz konuyu yabancı dilin etkisi ile birleştirin ve 1 haftalık ücretsiz dil eğitimi kazanma şansını yakalayın! Yapmanız gereken tek şey; sektörünüzde yabancı dilin önemi üzerine bir blog yazısı yazmak ve yazıyı bize ulaştırmak. Şanslıysanız kısa süre içinde bavullarınızı topluyor olacaksınız!

EF ile blogunuzda yazacak konunuz bitmesin!Detaylı bilgi
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet