GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Barselona’da Lezzetli Bir Tapas Deneyimi

Barselona’da Lezzetli Bir Tapas Deneyimi

Küçük bir öğünü bu kadar lezzetli yapan şey nedir? Belki de menüdeki sevdiğin lezzetlere küçük bir tabakta ulaşmak ya da sadece eğlenceli atıştırmalıklar olması… Ama bence bunun nedeni küçük bir tabakta bir öğünden daha fazlasını buluyor olman. Tapas bir deneyimdir.

Menüyü baştan sona inceleyip karar verme aşamasını (evet, tabağın kenarındaki sosu bile es geçmemek gerekir) ve bu lezzetleri arkadaşlarınla paylaşmanın keyfini yaşarken, masanıza gelecek diğer atıştırmalıkları sabırsızlıkla bekliyor olacaksın. Bu muhteşem tabağı bir şarap eşliğinde yerken kendini bir İspanyol rüyasında hissedeceksin.

Bu benzersiz deneyimi tam anlamıyla yaşamak istiyorsan Ramva Catalunya ve Gran Via’nın köşesinde bulunan Ciudad Condal restoranına mutlaka uğramalısın. Tapaslarıyla ünlü bu mekan her zaman kalabalık olduğu için erkenden gidip listenin başına ismini yazdırmalısın.

Masana oturduğun gibi hepimizin bildiği ve sevdiği köpüklü beyaz şarap olan Sangaria de Cava denilen içki ile başlangıç yapabilirsin. Kalamar huevos estrellados ve pescad’to frito eşliğinde içkini yudumlayarak otantik bir catalayan deneyimini yaşayabilirsin.

Harika bir tatlı son için Crème Brulee’nin İspanyol versiyonu olan Crema Catalana harika bir seçim olacaktır.

Afiyet olsun!

İspanyolca'yı bir İspanyol gibi konuş!
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet