GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Aziz Patrik Günü’nü (St. Patrick’s Day) Kutlamak İçin En iyi 6 Şehir

Aziz Patrik Günü’nü (St. Patrick’s Day) Kutlamak İçin En iyi 6 Şehir

Yılın en güzel zamanı! Aziz Patrik Günü yine geldi ve bu hafta sonu 17 Mart’ta Aziz Patrik Günü’nde (St. Patrick’s Day) etrafı yeşile boğmanız için dünyanın en iyi şehirlerinden altı tanesini seçtik. Öyleyse, şanslı cüce şapkanızı kapın, en iyi makyajı yapın ve efsanevi yeşil kaplı asi bir gün için dışarı çıkın!

Dublin

Bu küresel partinin merkezi doğal olarak İrlanda‘nın başkenti Dublin. Bu şehirde dünyada görüp görülebilecek en renkli Aziz Patrik Günü (St. Patrick’s Day) yürüyüşü yapılır. 500.000’den fazla insanın katıldığı bu yürüyüş oldukça eğlenceli geçiyor. Bu yürüyüş Dublin‘in dört gün süren festivalinin bir ayağı (14-17 Mart) ve festival boyunca biralar, viskiler içiliyor, lunapark kuruluyor ve ücretsiz canlı müzik oluyor. Dublin‘in ikonik yapılarının da yeşile bulanma anına tanıklık edebilirsiniz.

New York

Aziz Patrik Günü (St. Patrick’s Day) New York‘ta da büyük bir coşkuyla kutlanır. 150.000’den fazla insan bu eski ve büyük Aziz Patrik Günü (St. Patrick’s Day) için bir araya geliyor. Oldukça geleneksel olan bu geçit töreni, aslında Bağımsızlık Bildirgesi’nin imzalanmasından tam 14 yıl önce başladı. Son kutlamalarda, 17 Mart’ta, iki milyon kadar seyirci Beşinci Cadde boyunca uzanan rotayı takip ederek yürüyor ve eğlenceli vakit geçiriyor. Geçit töreninin haricinde de tüm şehirde İrlanda ruhu taşıyan barları, iyi hissettiren atmosferi göreceksiniz.

Buenos Aires

Buenos Aires’te her zaman parti havası vardır ancak Aziz Patrik Günü (St. Patrick’s Day) bu başkent daha da çılgın bir hal alıyor. Güney Amerika’da en eğlenceli kutlamalardan biri yapılır çünkü bu şehrin kökeni İrlanda‘ya da uzanır. Plaza San Martin, kentin geçit töreni için buluşulan, ayrıca gece geç saatlere kadar süren kutlamaların başladığı yer.

Chicago

Bu rüzgarlı şehir de büyük ölçüde yeşile bulanır. Karanlık Chicago Nehri’ni ışıltılı bir zümrüt yeşiline dönüştürmek için yaklaşık 20 kilo yeşil boya kullanılır. Bu, 1961 yılına dayanan bir gelenektir ve organizatörler, Leprikonların büyülü dönüşüme yardımcı olma konusuna kendilerini adamışlardır. Chicago‘daki Downtown Parade, ABD‘deki en büyük şehirlerden biri ve 2015 yılında 60. doğum gününü kutladı. Üç saatlik bir geçit töreninin yanı sıra, şehrin hareketli nüfusu, mart ayı boyunca İrlanda‘nın kültürel kutlamalarına katılıyor.

Boston

Boston’daki büyük İrlanda nüfusu bu şehri de Aziz Patrik Günü (St. Patrick’s Day) kutlamaları için tercih edilebilecek şehirler listesine dahil eder. Bu güne en yakın pazar günü, Güney Boston (bir diğer adıyla Southie), ABD’nin dört bir yanından gelen geleneksel bando grupları içeren canlı bir geçit törenine ev sahipliği yapıyor. Şehirdeki İrlanda barları boldur, mutlaka gezinize ekleyin. Unutulmaz bir gün için gereken her şeye sahip olacaksınız.

Londra

Londra‘nın efsanevi gece hayatı, Aziz Patrik Günü’nde (St. Patrick’s Day) dünyanın dört bir yanından gelen milletlerden oluşan bir kalabalıkla günü kutlamak için bir araya geliyor. 17 Mart’a en yakın pazar günü, renkli karnavalda bando gruplarının yer aldığı 2,5 km’ye yakın uzunlukta bir geçit töreni yapılır. Trafalgar Meydanı’ndaki gündüz de festivale ev sahipliği yapan Whitehall, Piccadilly Circus ve Nelson’s Column gibi ikonik yapıların önünden de geçerler.

Bir sonraki Aziz Patrik Günü'nü (St. Patrick's Day) bizimle Dublin'de kutlayın!Detaylı bilgi
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet