GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Yurtdışında Okumaya Aileni Nasıl İkna Edersin?

Yurtdışında Okumaya Aileni Nasıl İkna Edersin?

İyi haber: Yurtdışında okumak geleceğine yatırım yapmak demek. Kötü haber: Bu yatırım ailenden uzakta yapılan bir yatırım. Yani anlayacağın aileni buna ikna etmek o kadar da kolay değil. Ama dil öğrenmek için başka bir ülkeye gitmek, diğer fırsatlarla kıyaslanamayacak bir deneyim! Bu çaba sonunda akademik seviyen yükselir, olgunlaşırsın, bağımsızlık kazanırsın ve kariyer ihtimallerin artar. Yurtdışında okumakla pek çok şey kazanacaksın yani. Gelelim aileyi ikna etmeye…

Çaktırmadan Hazırla Onları

En önemlisi, aileni bu macerayı ciddiye aldığına ve yurtdışında okuyacak özelliklere sahip olduğuna ikna etmen gerekiyor: Notlarını yüksek tutmaya bak, derste ya da online olarak dili öğrenmeye başla, gideceğin ülkeye has bir yemek yap, o dilde kitaplar oku ya da filmler izle. Ailen şunu demeli “Bu çocuk bu dile ve kültüre iyice merak sardı ve çabalamaya da hevesli.”

Güzel Bir Sunum Yap

Çaba göstermek demişken; gideceğin yer ve okul hakkındaki her şeyi ama her şeyi araştır. Topladığın tüm bilgileri gitme hevesini de desteleyecek şekilde güzel bir sunumda topla. Göreceksin, neredeyse bavulunu bile onlar hazırlayacak, hem de anında!

Kişisel Kazanımlarından Bahset

Yurtdışında okumak ve yeni bir kültürle tanışmak seni çok yönlü biri yapacak: Ufkunu genişletmek çok önemli ve bir dünya vatandaşı olmak için dünyayı gezmekten, kültürlerarası deneyim almaktan ve yurtdışında kendini evinde hissetmekten iyisi yok. Yeni bir ortama alışmayı öğrenmek seni daha olgun ve bağımsız bir birey haline getirecek. Yurtdışında okumak, sorumluluklarını bilen genç bir yetişkin olmanı sağlayacak. E bunlar zaten ailenin de asıl amacı değil mi?

Akademik Faydaları Söylemeden Geçme

Yurtdışında okuyunca akademik başarın da artacak. Notların yükselecek, evden biraz uzaklaştığın için yeni okul yılına tazelenmiş ve akademiye odaklanmış bir şekilde başlayacaksın. Dönemi iyi notlarla bitirmek gibisi yok. Aksini iddia etsinler de görelim!

Meslekte Yükselmeye Dikkat Çek

Mesele staj ya da iş aramaya geldi mi, uluslararası deneyime sahip olmak sana rekabet avantajı sağlayacak: Kariyere bağlı olarak, başka bir dilde akıcı konuşabilmek başarının anahtarı olabilir. Ayrıca, iki dil bilmek maaşını yükseltir ve bu da ailene daha fazla hediye alabileceğin anlamına gelir. Diyelim olmadı, hediye vaatleri ikna edemedi onları; iş bulduğun anda başka bir eve taşınacağını ve böylece evin onlara kalacağını ima et.

Para Biriktir

Bir aileyi en çok ne gururlandırır? Ekonomik olarak kendine güvenen bir evlat! Elinden gelenin fazlasını yapacağını göster onlara, “Yurtdışı masraflarımın bir kısmını ben öderim” de! Part-time bir iş bul, tatil günlerinde çalış, para biriktir. Hele de “ bütün masraflar benden” dersen mutluluktan ağlarlar. #kazandın

Güvende Olacağından Emin Olmalarını Sağla

Muhtemelen güvenliğini kafaya takacaklar: Bu kaygılarını ciddiye aldığını göster onlara, acil durum numaralarını ve sigortaları araştır. Mümkünse, gideceğin okulun güvenlik konusunda aldığı tüm önlemleri hatırlat (havaalanı transferleri ya da rehberli turlar gibi).

Habersiz Bırakmayacağına Söz Ver

Geldik sadece ailen için değil tüm sevdiklerin için geçerli olan noktaya: Yurtdışında haftalar hatta aylar boyunca ne deneyimler yaşayacaksın kim bilir. Dolayısıyla yanında olmayan herkes kendini dışlanmış hissedecek muhtemelen. Arayacağına, mesaj atacağına söz ver – hatta daha da iyisi, sosyal medyada bir grup aç ve herkesin her şeyden haberdar olmasını sağla.

Bu İşten Onlar da Karlı Çıkacak

Senin yurtdışına gitmen ailene küçük ama önemli bir kazanım sağlayacak: Sadece çok yönlü ve inanılmaz dil becerileri olan bir çocuğa sahip olmak değil tabii; sen gidince onlar da biraz tatil yapacak. Yalan değil, ebeveyn olmak ömür boyu meslek onlara ve herkes arada bir küçük bir tatili hak eder değil mi? Yani bu işten sadece sen değil, onlar da karlı çıkacak.

Mızmızlanma Vakti

Baktın olmadı, hala direniyorlar, o zaman stres ve gerilim dolu anların vakti geldi demektir… Muhtemelen iyi bir argüman değil ama, hani bir hatırlatsan iyi olur. Seni yurtdışına göndermenin ne kadar da harika bir fikir olduğunu ne kadar çabuk fark ederlerse, neşeli ve hayat dolu yavrularına o kadar çabuk kavuşurlar.

Dünyanın Kapılarını EF Güvencesiyle Aralayın.Daha detaylı bilgi alın.
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet