GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Vancouver’da Mutlaka Yapılması Gerekenler

Vancouver’da Mutlaka Yapılması Gerekenler

Vancohttps://www.ef.com.tr/pg/yurtdisi-egitim/kanada/vancouver/uver dünyanın en güzel şehirlerinden biridir. Hayat kalitesi ve aynı gün hem kayağa hem de yüzmeye giden aktif insanlarıyla bilinir. Vancouver tam anlamıyla şehir hayatıyla doğal güzelliği bir araya getiriyor. Şehrin bilmediğiniz beş yönünü sizler için biraraya getirdik.  Bu yazıyı okuduktan sonra bir seyahat planlayacağına ya da en azından bu akşamki randevunda bildiklerinle karşındakini etkileyeceğine eminiz.

JAPON USULÜ SOSİSLİ – YEMEK ÇUBUĞUNA İHTİYACIN OLMAYACAK

Bir çöreğe ya da sosisliye tüm Japon baharatlarını eklersen ne olur? Japadog yani Japon usulü sosisli olur. Şehirde Japadoglarıyla ünlü 5 restorandan birine uğrayıp bu lezzetli sandviçi tadına bakabilirsin. Bu arada klasik ketçap ve hardalı bir kenara bırakıp şehrin yeni yıldızları su yosunu, soya sosu ve balık gevreklerini denemelisin.

MANZARALI BÜYÜK BİR HAVUZ

Japadog yedikten sonra kalorilerini yakman gerekebilir – işte tam da tüm yediklerini yakmana yardımcı olacak bir havuzda yüzmeye ne dersin? Üstelik bu sıradan bir havuz değil; Kanada’nın en uzun havuzu!  Kitsilano Havuzu tam üç olimpik havuz uzunluğunda olup 137,5 metredir. Isıtılmış tuzlu suda yüzerken bir yandan da okyanusu, dağları ve gökdelenlerin mazarasıyla büyüleneceksin. Tam anlamıyla bir havuz cenneti diyebiliriz.

DAĞ YÜRÜYÜŞÜNÜ DOĞA HARİKASINDA YAP

Kanada’nın en büyük havuzunda yüzerken dünyaca ünlü doğal merdivenler “Mother Nature’s Stairmaster”ı görme fırsatı yakalayabilirsin. 2830 basamak ve 853 metre uzunluğundaki Grouse Grind adındaki doğal merdivenlerde de doğa yürüyüşü yapabilirsin. Biraz yorucu olsa da, Grouse Dağlarının nefes kesici manzarasını görünce buna değeceğini anlayacaksın. Eğer kendini bir yarışta hissetmek, yürüyüşü daha heyecanlı hale getirmek istiyorsan yürüyüş yaparken zaman tutabilir ve parkuru 23:48 dakikada bitirmeye çalışabilirsin.

DÜNYAYI VANCOUVER TARZINDA KURTAR

Grouse Dağlarına nasıl çıktığın önemli değil, önemli olan o manzaranın mümkün olduğunca tadını çıkarmak. 1971’de bir grup aktivistin dünyayı gelecek nesillere barış dolu ve daha yeşil bırakmaya karar vermiş bu da dünyanın en büyük ve bilinen çevresel organizasyonu olan Greenpeace’in temellerini atmış, bunun için bu Vancouver’lı gruba teşekkürlerini sunabilirsin. Gerisi bildiğiniz hikaye.

BELLA, RAMBO VE KEDİ KADIN BARA YÜRÜYORLAR…

Ünlüler hakkında daha fazla bilgi almaya hazır mısın? Vancouver Titanic’in battığı, Bella’nın Edward’ın ve Jacob arasında seçim yaptığı ve X-Men’in kendi türü için savaştığı yerdir. Kedi Kadın, Godzilla, Süpermen ve Rambo Kuzeybatı Pasifik’te zaman geçirmişlerdir. Film çekimlerini düşündüğümüzde aklımıza ilk New York ve Los Angeles gelir ama Kuzey Amerika’nın üçüncü en büyük  film yapım merkezi olmasından dolayı Vanvour Kuzey Hollywood diye bilinir.

EF ile Vancouver'ı KeşfetDetaylı Bilgi
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet