GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Tokyo Hakkında Bilmen Gereken 5 Şey

Tokyo Hakkında Bilmen Gereken 5 Şey

2020 Olimpiyat oyunlarına ev sahipliği yapacak ve bana göre gelmiş geçmiş en iyi korku filmlerine sahip Tokyo hakkında belki bildiğin belki de bilmediğin beş şeyi paylaşmak istiyorum:

1. Harajuku

Modanın kalbinin attığı bu yerde her tarzdan insanla karşılaşabilirsin, abartmıyoruz her tarzdan! Burada yapacak birçok şey bulabilirsin ve özellikle Harajuku Fashion Walk’u izlemeden buradan ayrılmamalısın. Paris ya da Milano’nun öncü moda showlarına rakip olacak bu moda etkinliğinde gotiklere, lolitalara ya da punk gruplarına katılarak sokak partilerinin tadını çıkarabilirsin.

2. Tuvaletler

Daha yeni klozete otururken oturduğun yerin sıcak olmasını dilerken tam da o sırada tuvalet kağıdının kalmadığını farketmek! Böyle bir durumla Japonya’da asla karşılaşmazsın! Yüksek teknolojiye sahip tuvaletlerde şimdiye kadar duymadığın özelliklerle karşılaşabilirsin. Klozet kapağı bile tuvalet deneyimini ilginçleştirebilir.

3. Male hosts

Barlar ve kulüplerde bulunan bu adamlar Japonya’da Yunan tanrıları gibi görülüyor. Kadınlar sadece partnerlerini eğlendirmek için para harcıyorlar. Evet tüm olay bu, sadece partnerleri. Konuşup, karşındakine övgüler yağdırıp, gülüp içki içiyorlar. Neden mi? Japon kültüründe, erkek arkadaşlar ve kocalar duygularını paylaşma konusunda zorluk çektikleri için kadınlar ilgi ihtiyaçlarını bu adamlardan karşılamaya çalışıyorlar.

4. Perili Evler

Tokyo’nun neredeyse her sokağında bir perili ev bulacağından emin olabilirsin. Komine Tünel’i hayalet görmek için en iyi yer diyebiliriz. Kırmızı elbiseli kız her an karşına çıkabilir ve her an bir trafik kazası gerçekleşebilir. Roppongi Hills de en ünlü korku yerlerinden biridir. 47 samurayın öldüğü yere inşa edildiği söylenen bu yerde, burada yaşayan sakinler öldürülmüş ve iş skandallarının yanında birçok olaya karışmışlardır. Şimdi ise bu binada kimse yaşamıyor. Ürkütücü değil mi?

5. Dünyanın en pahalı restoranı

Senelere göre değişse de Aragawa her zaman dünyanın en pahalı restoranları arasında ilk sıralarda yer alır. Kobe beef – etin şampanyası – ile ünlü olan bu et lokantasında kişi başı ve tek porsiyon için 35,000 yen ($350) ödemeye hazır olun. Devir tasarruf devri!

EF ile Tokya'da Japonca Öğren!Detaylı Bilgi
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

50'den fazla şehirde 10 dilden birini öğrenin

Detaylı bilgi