GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Seyahat Arkadaşı Edinmek: Neden Bir Taksi Şoförüyle Arkadaş Olmalı?

Seyahat Arkadaşı Edinmek: Neden Bir Taksi Şoförüyle Arkadaş Olmalı?

Geçtiğimiz Ağustos, Liam Murphy Birleşik Arap Emirlikleri’ne iş gezisine gidince Ferrari Park’da durup gezmeye karar verir. Yolda giderken, taksi şoförünün daha önce hiç oraya gitmediğini öğrenir ve onu da davet eder.

Bunu görünce gezdiğim yerlerde tanıştığım muhteşem taksi şoförlerini ve onlardan öğrendiğim ilginç şeyleri hatırladım. Sizce de taksi şoförleri gezginler için paha biçilemez bir kaynak değil mi? Taksi şoförü size çok iyi gezi rehberi olabilir. Onları sadece bizi bir yerden başka bir yere götüren kişiler gibi görmemeliyiz. İşte nedenleri:

Onlar şehri çok iyi biliyor

Hiç Londra’da siyah bir takside seyahat ettiniz mi? Şoförleri şehir hakkında ansiklopedik bilgiye sahip olan özel testler ile seçilen kişiler. Yalnızca şehrin kuytu veya canlı köşelerini değil, onların şehir hakkındaki en derin bilgileri, kahvaltı yerlerini, akşam yemeğini en güzel geçirmeni sağlayacak yeri bulmanı sağlayabilir. Yani taksi şoförü ile arkadaş olmak size farklı kapılar açabilir.

Canlı eğlenceli yerleri onlardan iyi bilen yok

Lizbon’a yaptığım seyahatimde, gece için güzel bir mekan arıyordum. Fakat nereye gideceğim konusunda en ufak bir fikrim bile yoktu. Bir taksi şoförünü durdurdum ve dans etmek için en güzel yer neresi diye sordum, o da Urban Beach dedi. Yoldayken bize esprili bir şekilde hayatını anlattı ve taksiden indiğimiz zaman bile gülmeye devam ediyorduk. Hala bugün bile adamın söylediklerini hatırlıyorum. Urban Beach’ ten bahsetmek gerekirse de, geceyi geçirmek için gerçekten çok güzel bir mekan.

Politikayı biliyorlar

Kasım 2014’te tam başkanlık seçimlerinden önce, iş için Brezilya’daydım. Dilma ve Aecio arasında sıkı bir yarış vardı ve siyasi bilimler okuduğum için, halkın kime neden oy vereceğini takip ediyordum. Takside trafik dolu saatler geçirdiğim zamanlarda siyasi konular hakkında sohbet açtım ve değişik bakış açılarından inceleme fırsatı buldum. Ayrıca Portekizce pratik yapmış ve dilimi geliştirmiş oldum.

Dili biliyorlar

Bir dili öğrenmenin en etkili yolu pratik yapmak ve gündelik olarak yerlilerle konuşmaktır. Bu yüzden kendinizi dilini bilmediğiniz bir ülkede bulursanız ve en kısa sürede dilini öğrenmek isterseniz, taksi şoförleri pratik yapmanız için ve yolculuklarınızı daha da eğlenceli hale getiremeniz için muhteşem bir fırsat.

Bir dahaki sefer taksiye bindiğinizde şoförle muhabbet kurmaya çalışın. Kişiliğinizi, ülkeyi ve değerli tavsiyeleri öğreneceksiniz. Sağduyu ve doğru yargıları kullanmayı unutmayın ve her zaman nerede olduğunuzu ve nereye gittiğinizi bilin. Sizinle bir şeyler içmek isteyen ısrarcı taksi şoförüne hayır demeyi bilin (ya da evlenme teklifi edenlere- evet, bir kere başıma geldi). Bu biraz tuhaf olabilir ama her zaman temkinli olmak sonradan üzülmekten iyidir.

Yurt dışında yeni arkadaşlıklar kurmak ister misin?EVET!
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dünyayı keşfedin ve yurt dışında bir dil öğrenin

Detaylı bilgi