GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Roma'da bütçe dostu 5 etkinlik

Roma'da bütçe dostu 5 etkinlik

Roma'nın büyüleyici tarihi, canlı atmosferi ve eşsiz mutfağı, bu muhteşem şehri her yıl 9 milyondan fazla turist çeken, dünyanın en popüler seyahat noktalarından biri yapıyor. Bu kadar popülerlik de bir maliyet getiriyor olsa da Ebedi Şehir'de la dolce vita'nın tadını çıkarmak düşündüğünüz kadar büyük bir bütçe gerektirmiyor.

Dil okulunuzu neden Roma'da seçmelisiniz?

Bu düşünceyle, bütçenizi zorlamayacak Roma'da yapabileceğiniz beş şeye göz atın.

1. Ayın ilk Pazar günü ücretsiz müze ziyaretleri

Ziyaretinizi ayın ilk Pazar gününe planladığınızda Kolezyum, Galleria Borghese, Caracalla Hamamları ve Roma Forumu gibi Roma'nın birçok müzesini, galerisini ve tarihi yerini ücretsiz olarak ziyaret edebilirsiniz. Pazar günü gezileri, paranızı farklı etkinlikler için saklamanıza imkan sunar, ancak, erken kalkan yol alır bu yüzden sabah erkenden sıraya girdiğinizden emin olun.

Vatikan da aynı şekilde ücretsiz biletler sunar. Roma'dan tek farkı sadece ayın son Pazar günü geçerli olmasıdır.

2. Ücretsiz yürüyüş turlarına katılın

Rehberli yürüyüş turları, deneyimli bir yerel rehberden şehir hakkında daha fazla bilgi edinmenin en iyi yollarından biridir. Roma, gerçekten her köşede antik tarihle dolu bir açık hava müzesidir ve bazen sadece profesyonel bir rehber tarafından bu eserlerin tadının çıkarılması lazımdır. Turun sonunda, Roma İmparatorluğu'nun ne kadar köklü ve güçlü olduğuna dair yepyeni bir bakış açısı kazanacaksınız.

Antik Roma, Yahudi Mahallesi, yiyecek-içecek kültürü veya şehrin gece hayatı hakkında bilgi edinmek isteseniz, bu tarz turlar da bulabilirsiniz. Çoğu tur ücretsiz olsa da, tur sonunda katılımcılardan bahşiş vermeleri beklenebilir. Su şişenizi unutmayın, her köşede "nasoni" adı verilen 2.500'den fazla şadırvan bulunmaktadır.

3. Hayalet avı

Bu açık hava kaçış oyunuyla Roma'yı gece keşfedin. Ponte Sant'Angelo, Piazza Navona, Piazza del Popolo gibi yerleri geçerken bilmece çözecek ve farklı kodlar kıracaksınız. Roma'nın gizem dolu geçmişi hakkında bilgi edinmenin yanı sıra, muhteşem gizli bilgi cevherlerini ve yerel hikayeleri keşfedeceksiniz. Grup halinde veya yalnız €9,99 karşılığında bu muhteşem oyuna katılım sağlayabilirsiniz.

4. Roma lezzetlerinin tadını çıkarın

Testaccio pazarı, Roma'nın en eski ürün pazarlarından biridir. 2012'de ise, bulunduğu yeri değiştirerek çok daha büyük bir parlama yaşadı. Birçok tezgah yıllardır aynı aileye ait olmasıyla birlikte, mevsimine uygun meyve, sebze, et, balık, peynir ve ekmek gibi çeşitli yiyecekler sunulur. Ayrıca, burger, pizza, salata ve sokak yiyecekleri gibi hazır yemekler de bulabilirsiniz. Bu yiyeceklerin fiyatı yaklaşık olarak €5 civarındadır. Yiyeceklerinizi buradan alıp sadece birkaç sokak ötedeki Piazza Testaccio'da piknik yapabilirsiniz.

Hoş hediyeler ve retro eşyalar arıyorsanız, her Pazar günü saat 06:30 - 14:00 arasında düzenlenen Porta Portese adında büyük bir pazar kurulmaktadır. Pazarlık yapmak buradaki yerel halk deneyiminin en büyük parçalarından biridir. Bu pazarda pazarlık yaparak İtalyancanızı test edebilir, geliştirebilirsiniz!

5. Borghese'de kayıkla gezintiye çıkın

Roma'nın antik anıtlarını ve canlı mahallelerini keşfederken en muhteşem parklarından biri olan Villa Borghese'i ziyaret etmeyi de unutmayın. Parkın ortasındaki küçük gölette, 20 dakikası sadece 4€'ya kayıklar kiralanabilir.

Oradayken yürüyüş yoluyla il Pincio terasına çıkabilir, adeta bir resmi andıran bu muhteşem şehrin manzarasının tadını çıkarabilirsiniz.

Umarız ki Roma'da Bütçe Dostu 5 Etkinlik yazımız size ilham verir!

Yurtdışında dil eğitimi almak istiyorum?Keşfet
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Yurt dışında dil öğrenmek mi istiyorsunuz? Kataloğumuzu ücretsiz talep edebilirsiniz.

Detaylı bilgi