GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Sizi Bir Malta Aşığı Yapacak 10 Şey

Sizi Bir Malta Aşığı Yapacak 10 Şey

Malta’yı sevmemek mi? Asla mümkün değil. Bütün yıl süren güneşli bir hava, arzu edebileceğinizden çok daha güzel plajlar, hareketli bir gece hayatı ve macera dolu etkinlikler.

Bu listeyi okuduktan sonra “Neden hepimiz Malta’da yaşamıyoruz ki?” diye merak edeceksiniz. Gerçekten!

1. Üzerinde güneşin batmadığı bir ülke

Akdeniz’in ortasındaki bu ülke, 8 ay boyunca süren yazın tadını çıkarmak için birebir. Yani, “Malta’ya gitmek için kötü bir zaman.” diye bir söz duyamazsınız.  Nisan’dan Kasım’a kadar, Malta’da sıcaklıklar 30 °C’ye kadar yükselir. Bunun yanında, ülke yılda 3.000 saatin üzerinde güneş ışığı alır. Mevsim kış olduğunda bile, Malta’daki tertemiz sularda yüzebilir veya herhangi bir sahilde bronzlaşabilirsiniz.

2. Kusursuz sahiller

Malta her zaman nefes kesici sahilleriyle anılır. St. Peter’s Pool’un muhteşem sularında yüzerken veya Ghajn Tuffieha altın rengi kumlarında arkadaşlarınızla eğlenirken anlarsınız ki Malta’da herkes kendisi için harika bir sahili bulabilir_._ Ancak size şimdiden uyarsak iyi olur! Bir kez Golden Bay’in havasını kokladıktan sonra veya Mgarr ix-Xini’nin gizli kalmış koylarını gezdikten sonra asla geri dönmek istemeyeceksiniz.

3. Blue Lagoon

Malta üç adadan oluşur; Maltanın iki büyük adası, Malta ve Gozo, ve bunların arasında kalmış olan Comino. Comino kayalıklarında sadece 4 yerli yaşıyor ama bozulmamış doğası ve gizli mağaralarıyla pek çok turistin ve yerlinin favori mekanı. Şöyle de denilebilir; Comino’nun içinde yer alan Blue Lagoon’a gidilmeden yapılmış bir Malta turu yarım kalmış bir rüyadır.

4. Birinci sınıf gece kulüpleri

Malta, gündüzleri sakin bir Akdeniz şehri gibi görünülebilir. Ama bu sizi sakın yanıltmasın. Tam aksine, Maltalılar nasıl eğlenileceğini çok iyi biliyorlar. Tarihi yapıların arkasında, Siesto gibi dünyaca ünlü DJ’lerin çaldığı gece kulüplerini görebilirsiniz. Sadece gece hayatının muhteşemliği bile bu ülkeyi mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri yapıyor.

5. Tarihin en eskisi

Malta’da bulunan, insanlığa ait en eski eserler 7000 yıl önceye kadar gidiyor; yani Mısır piramitlerinden ve Çin seddinden çok daha önceye. Şehirde gezerken sanki bir açık hava müzesinde geziyor gibi hissetmenizin sebebi de tam olarak bu. Duvarlarla çevrili Mdina’nın güzelliği 4000 yıl önceye kadar dayanıyor. Başkent Valetta da o kadar güzel ve etkileyici bir şehir ki UNESCO bütün şehri “Kültür Mirası” listesine dahil etti.

6. Candan ev sahipleri

Maltalı bir ailenin evinde kalmak, o ailenin parçası olmaktır. Çünkü Maltalılar gerçekten dünyadaki en misafirperver insanlardandır. Bunun yanında, Maltalılar çok dilli olmayı ve konuşmayı en çok seven milletlerden. Maltacayı ve İngilizceyi resmi dil olarak konuşmanın yanında, İtalyanca da adeta 3. bir resmi dil gibi yaygın olarak konuşulur.

7. Leziz bir mutfak

Akdeniz mutfağını kim sevmez ki? Malta mutfağı da, Akdeniz’in ve onu etkileyen bütün ülkelerin mutfaklarının mükemmel bir bileşimi.  Maltalılar da kendi yemeklerinden, özellikle de balıklarla yaptıkları şaheserlerden bahsetmekten büyük zevk alırlar.

8. Her şey bir arada

Malta gibi küçük bir adaya gitmenin bir avantajıda her şeyin birbirine çok yakın olması. Bir sonraki macera her zaman yanı başınızda. Baş döndürücü sahiller, hareketli gece kulüpleri, ve sakin koylar asla size uzakta değil. Malta’nın yüz ölçümü küçük görünebilir, ama bu kadar ufak bir adada bulabileceğiniz çok farklı maceralar sizi şaşırtmaya devam edecek.

9. Masmavi ve berrak bir deniz

Malta’nın harika denizi, Malta’yı Avrupa’da bulabileceğiniz en iyi şnorkel rotalarından biri yapıyor. Oradaki deneyiminizi eşsiz kılmak için, şnorkellerle deniz altındaki mağaralara dalmayı ve Comino’da resifleri keşfetmeyi unutmayın. Bunların yanında, Malta, rüzgar sörfü, kiteboarding ve jet ski gibi diğer su sporları için de bir cennet. Denizde sakin vakit geçirmeyi sevenlerdenseniz, sahillerin çevresinde kürek çekebilir veya rüzgarın esintisini ve denizin köpürütüsünü güzel bir yelkenli turuyla hissedebilirsiniz.

10. Macera her zaman yanıbaşında

Eğer o muhteşem sahillerden çıkmayı başarabilirsen, binicilik turlarını ve harika dağ bisikleti rotalarını da keşfedebilirsin. Ülkesinin güzelliklerini tanıtmak için can atan tecrübeli tur rehberleriyle, ülkenin gizli kalmış cennetlerini de keşfetme fırsatı yakalayabilirsin.

Malta’da mutlaka görmen gereken yerler için bu yazıya bakabilirsin.

EF ile Malta'da İngilizce öğreninDetaylı bilgi alın.
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

50'den fazla şehirde 10 dilden birini öğrenin

Detaylı bilgi