GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Büyüleyici Malta: Görülmesi Gereken 5 Yer

Büyüleyici Malta: Görülmesi Gereken 5 Yer

Malta deyince akla ilk güneş, kum ve sevimli restoranları gelir.  Yazları biraz turistik olsa da, kısa ziyaretini ya da uzun seyahatini hatırlamanı sağlayacak (tabii ki de Instagram’da paylaşabileceğin) birkaç ipucu verebilirim. İşte benim listem:

1) Sarayda çay saati

Arkadaşlarınla öğlen çay keyfi kadar seni rahatlatabilecek başka bir şey yok. Özellikle güneşli güzel bir Pazar gününde. Naxxar’ın kilisesinin yanına park edip Palazzo Parisio’nun büyük ve ihtişamlı Victoria kapısına doğru yürüdük. Begonvil ağaçlarının hışırtıları arasında uçuşan arılar, yasemin çayı ile küçük ama lezzetli sandviçlerimizi yedik. Sınırsız çay ve 4 saat vakit geçirdikten sonra yediklerinizi sindirmek için saray bahçesinde güzel bir gezintiye hazırdık.

2) Mdına’da yürüyüş

Mdina Malta’nın ilk başkentiydi ve Başkent Valetta’ya taşınınca uzun süre ıssız kalmıştır. Şehre sessizlik denmensinin tarihi nedenlerinden biri de, gelen ziyarteçilerin dar ve küçük sokaklarında sessiz olmak zorunda hissetmesidir. Sessiz kalmanın bir diğer nedeni ise şehrin her yerinde bulabileceğin lezzetli kekleridir. Keki yerken ağzını meşgul tutup konuşamayacaksın!

3) Med’de yat turu

Yılın 300 günü güneşli olan Malta’da bu günlerin tadını çıkarmanın en iyi yolu yatta geçirmek olacaktır. Birkaç arkadaşınla kiralayacağınız yatla Munxar Bay’a giderken berrak suların ve kalkerli falezlerinin muhteşem güzelliğine hayran olacaksın. Yolda yunus balıklarıyla da karşılaşmanız mümkün.

4) Valletta’da Tico Tico Bar

Valetta’da Strait sokağında bulunan canlı atmosfer ile muhteşem atıştırmalıkları olan Tico Tico bar benim en sevdiğim yerlerden biridir. Ayrıca denizciyle kızın buluştuğu yer olarak eski okul zamanlarını hatırlatan bir yerdir.

5) Ramla Bay

Gozo’da bulunan Ramla Bay favorilerim arasındadır. Kırmızı renkli kumları, doğal kum tepeleri, çakıl taşlarının tam ortasında bulunan Kutsal Meryem heykeliyle büyüleneceksin. Turkuaz rengi suları da seni asla hayal kırıklığına uğratmayacak. Komik gerçek: Çakıllar doğal olmamasına rağmen orayı korsanlardan koruyan duvarın bir parçasıdır.

İşte benim adamda ziyaret etmen gereken 5 yer. İyi eğlenceler!

Malta hakkında bilmen gereken bütün hap bilgiler için buraya bakabilirsin.

Malta'da yeni bir macera seni bekliyor!Daha detaylı bilgi alın
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dünyayı keşfedin ve yurt dışında bir dil öğrenin

Detaylı bilgi