GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Madrid: Kendini Şehrin Akışına Bırak

Madrid: Kendini Şehrin Akışına Bırak

Madrid’i çok seviyorum. Oraya gittiğim ilk günden beri kendimi rahat ve güvende hissediyorum. Burada geçirdiğim 9 sene içinde dünyanın dört bir yanından farklı arkadaşlıklar edindim. Arkadaşlarım bu fenomen şehri, gece hayatını, en önemlisi ritmini hissetmemi sağladılar. Madrid’de insanların durduğunu asla görmezsin, herhangi bir yerde arkadaşlarına katılıp bir ya da iki içki içip kafanı dağıtabilirsin.

1)   Yaz Festivalleri: Haziran’ın 15’inden itibaren Ağustos’un 15’ine kadar eski geleneklerle harmanlanmış çılgın sokak partilerinin gerçekleştiği Madrid’de birçok festival düzenlenmektedir. Temmuz’un 15’inde şehrin güneyinde gerçekleşen “Vallekas Water Battle” benim favori festivallerimden biridir. Eline kaptığı ilk su tabancasını alıp sokaklarda su savaşı yaparken bir yandan da fonda çalan müzikle insanlar kendilerini müziğin ritmine bırakıyorlar. Mahalle sakinlerinin bile balkonlardan sular atarak bu festivale katıldığını görebilirsin. Bana sorarsan Madrid’in sıcağında böyle bir festival olması harika bir fikir.

2)   Parque de las Tetas: Neredeyse hiç bilinmeyen bu parkın harika panoromik manzaralarına bayılıyorum. Burası için şehirde bir süre yaşayanların fark ettiği bir park diyebiliriz. Bu parkın en hoşuma giden özelliği nedir biliyor musun? Şehrin müthiş manzarasına sahip olan bu parkta bir piknik ya da bisiklet turundan sonra dinlenmek!

3)   Tempo Club: Çeşit çeşit içkileri ve kokteylleriyle (kırmızı meyveli mojito favorimdir) 70’ler temalı barlarında eğlenceye doyamayacaksın. Öğlenleri keyifle kahveni içebileceğin, hafta sonları güzel müzikleri ya da canlı konserlerinin tadını çıkarırken dans edebileceğin harika bir mekan.

4)   Vintage dükkanlar: İspanya’nın modayı belirleyen şehri Madrid’in her köşesinde vintage mağazalarına rastlayabilirsin. En işlek yerlerinden biri olan Fuencarral sokağının yakınlarında bulunan Velarde sokağı vintage alışverişi için harika bir tercih olacaktır. Bulabileceğin tam sekiz farklı dükkanda 70’lerden ve 90’lardan birçok parça bulabilirsin. 90’lar modasını yansıtan güneş gözlükleriyle cadılar bayramı partilerinde vazgeçilmez aksesuarından biri olabilir.

5)   Lateral Tapas Bar: Şehrin sokaklarında gezerken rastlayacağın binlerce tapas bardan sadece bir tanesi. Biraz gösterişli görünse de Madrid’in en iyi tortillasına sahip bu barın şaraplarını da kesinlikle denemeden ayrılmamalısın. Özel randevunda ya da arkadaşlarınla buluşmalarında ilginç ve farklı tapas menüsü harika bir başlangıç olacaktır. Buradaki buluşmalarım her zaman umduğum gibi geçmese de ilk izlenim her zaman iyi olmuştur. 😉

Boş zamanlarını harika bir şekilde değerlendirebileceğin dolu dolu kültürüyle Madrid harika bir şehir. Avrupa’nın başkentlerinden sayılmasına rağmen ucuz diyebiliriz. Her köşedeki farklı seçenekleri ve fırsatlarıyla, günlük ihtiyacım olan enerji ve ilhamı veren bir şehir. Burada mutlu bir hayat için sır? Kendinizi şehrin akışına bırakıp hiç durmamak.

EF ile İspanyolca'yı İspanya'nın Başkentinde Öğrenin!Detaylı Bilgi
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet