GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Londra'da 10 gizli mücevher

Londra'da 10 gizli mücevher

Londra'da görülecek Big Ben, Buckingham Sarayı ve Thames Nehri'nden çok daha fazlası var. Evet, İngiltere'nin en ikonik tarihi binalarından bazılarına sahibiz, ancak aynı zamanda yaratıcı ve gelişen bir girişimcilik sahnesine de ev sahipliği yapıyoruz ve bu gerçekten hınzır şehrin gizli bahçeler, gizli içki yasağı barları, özel etkinlikler ve lezzetli deneysel lokantalarla dolu olmasını sağlıyoruz.

Hepsini keşfetmek için kolayca bir ömür harcayabilirsiniz! Ancak, Londra'nın gizli mücevherlerinden sadece 10 tanesini seçmek zorunda kaldığımız için, bu listenin başlamak için mükemmel bir yer olduğundan emin olabilirsiniz.

1. Rooftop Film Kulübü

Yerel çok ekranlı sinema kompleksine gitmek bugünlerde çok yaygın. Londra'da en iyi film deneyimleri şezlonglar, çatı barları ve açık hava ekranlarını içeriyor. Yaz boyunca Rooftop Film Club, Shoreditch, Stratford ve Peckham'daki noktalar da dahil olmak üzere şehrin en iyi açık çatı alanlarından bazılarını ele geçirerek Hollywood gişe rekorları kıran filmleri ve klasik filmleri güneş batarken gösteriyor.

2. Barbican Konservatuarı

Londra'nın kalbinde saklı bir kapalı yağmur ormanı olduğunu biliyor muydunuz? Çoğu turist tropik bitkileri görmek için Kew Gardens'a gittiğinde, Barbican Konservatuarı'nı ziyaret edin. Burada palmiye ağaçları ve muz bitkileri, kaktüs bahçeleri ve koi sazanı balık havuzlarıyla kaplı bir zemin kattan yükseliyor ve büyük yapraklı sarmaşıklar yukarıdaki katların beton balkonlarından aşağı sarkıyor.

3. Paul Rothe & Oğlu

Marylebone'daki küçük bir sandviç dükkanında birileri zamanı durdurmanın sırrını keşfetti. Aile tarafından işletilen Paul Rothe & Son ilk olarak 1900 yılında Londra'nın aç öğle yemeği kalabalığına şarküteri kapılarını açtı ve bu süper Instagram'a uygun mağaza o zamandan beri klasik dekorunu ve dış cephesini koruyor. İçerisi, işletmenin ünlü klasik İngiliz sandviçlerinin yanı sıra satışa sunulan yüksek reçel ve marmelat yığınlarıyla eski usul çeşniler ve konserveler için bir tapınaktır.

4. Neal's Yard

Covent Garden'dan sadece birkaç dakika uzaklıkta bulunan Neal's Yard, şehrin kalbine sıkışmış, güzel renkli ve ilginç Arnavut kaldırımlı bir ara sokaktır. Bağımsız kafe ve fırınlardan organik sağlık dükkanlarına kadar bu küçük cennetteki her bina parlak turuncular, maviler, yeşiller ve sarılarla boyanmış veya dekore edilmiştir.

5. Hook Camden

Balık ve patates kızartması İngiliz diyetinin temel bir parçasıdır. Geleneksel olarak en iyi sahilde veya Birleşik Krallık'ın birçok güzel sahil kasabasından birinde yenen bu yemeğin tadını Londralılar büyük şehirde de çıkarabilirler. Klasik bir morina balığı ve patates. İçeride yiyebilir ya da yemeğinizi götürüp yakındaki Regent's Park'taki Primrose Hill'de tadını çıkarabilirsiniz.

6. Doğu Kilisesi Bahçesindeki Saint Dunstan

2. Dünya Savaşı sırasında Doğu'daki St Dunstan kilisesi bombalanmış ve harabeye dönmeye terk edilmiştir. Şimdi ağaçlarla kaplı olan kilise kalıntıları, uzun çan kulesi ve eski çeşmelerden, bir zamanlar vitray pencereler içeren güzel taş kemerlere kadar Londra'nın en büyük "gizli" Instagram'a layık arka planlarından bazılarına sahip küçük bir halka açık park oluşturuyor.

7. The Mayor of Scaredy Cat Town

Dünyadaki hemen hemen her şehrin bir gizli içki mekanları koleksiyonu vardır ve Londra'da bir istisna değildir! The Mayor of Scaredy Cat Town ışıklı Belediye Başkanı, şehrin pek çok harika gizli barından biridir ve Londra'nın doğusunda bir buzdolabının kapısının ardına gizlenmiştir. Onu nasıl bulacaksınız? The Breakfast Club'a gidin, çalışanlara "Belediye Başkanı'nı görmeye geldiğinizi" söyleyin ve sizi buzdolabının kapısına doğru yönlendirsinler.

8. Yüzme Havuzları

Yüzmek ister misiniz? Londra bir sürü açık hava yüzme noktasına ev sahipliği yapmaktadır. Vahşi yüzme keyfi için Hampstead Heath'te halka açık birkaç büyük doğal yüzme havuzu bulunmaktadır; bunların arasında, tahmin edebileceğiniz gibi, sadece kadınların ayrıcalıklı ve mahremiyet hissiyle birkaç kulaç atabileceği bir havuz olan Kenwood Ladies' Pond da yer almaktadır. Doğal yeşil sular size göre değilse, şehrin açık hava lidolarından birine gidin; kenarlarında Viktorya tarzı ahşap soyunma odaları bulunan berrak, klorlu yüzme havuzları. Bunları Tooting Bec, Charlton veya Brockwell'de bulabilirsiniz.

9. The Vaults

Waterloo İstasyonu'nun altında gizli bir tünel setinde yer alan The Vaults, Londra'nın en heyecan verici ve sıra dışı sanat enstalasyonlarına ve etkinliklerine ev sahipliği yapan yenilikçi bir yaratıcı mekândır. Yeraltına indiğinizde yeni tiyatro performanslarını deneyimleyebilir, canlı bir müzik gecesinin tadını çıkarabilir, yeni komedyenlerin esprilerini geliştirmelerini izleyebilir, temalı bir partide gece boyunca dans edebilir veya hatta halka açık kolektif bir resim sergisine katılmak için bir boya fırçası alabilirsiniz.

10. Dalston Doğu Eğrisi Bahçesi

Dalston, Hackney'deki bu eski demiryolu hattını yirmi yıl önce görseydiniz, şimdi tanıyamazdınız. Peyzaj mimarları, yerel konsey ve bölge sakinlerinden oluşan ekipler, kullanılmayan tren yolunun bu eski bölümünü Londra'nın kalbinde huzurlu, özgür, çiçeklerle dolu bir vahaya dönüştürdü. Bahçedeki kafeden elde edilen gelir, alanın güzel ve hayat dolu kalması için harcanıyor ve Cuma, Cumartesi ve Pazar akşamları açık bir odun ateşinde pizza fırını bulunuyor.

Londra'yı keşfetmeye bugün başlayınDaha fazla bilgi edinin
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

50'den fazla şehirde 10 dilden birini öğrenin

Detaylı bilgi