GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Yemekten Müziğe, Londra’daki En İyi 10 Öğrenci Mekanı

Yemekten Müziğe, Londra’daki En İyi 10 Öğrenci Mekanı

En iyi ve ucuz yemek yapan yerlerden en havalı sanat ya da müzik mekanlarına; Londra’nın altını üstüne getirdik ve bir öğrencinin ölmeden önce yapması gerekenler listesine eklenmesi şart olan yerleri aradık. Güneşi hissedeceğin bir çatı katı bahçesi, çalışmak için sakin bir kütüphane ya da sinemaya öğrenci bütçesine uygun bilet; ne ararsan burada!

  1. BOROUGH MARKET

Londra’da bir kaç pazarı ziyaret etmeden olmaz. Hele ki biraz aç hissediyorsan, Kent Pazarı tam sana göre. Tahta tezgahlara yığılmış peynirleri, burgerleri, sıcak turtaları ve taze meyveleri sayesinde orayı daha görmeden kokusunu alacaksın. Her şeyden o kadar bol var ki her zaman alacak bir şey bulabilirsin. Çarşambadan cumartesiye kadar pazarın tamamı açık, Pazartesi ve Salı ise daha sınırlı bir kaç tezgahı açık bulabilirsin.

  1. SOUTHBANK CENTRE ROOF GARDEN

Evet, İngiltere hep yağmurludur, ama Londra güneşli yaz günlerinden hakkına düşeni de alır. Güneşin parlamaya karar verdiği günlerde, çatı teras barları seni çağırıyor. South Bank merkezindeki teras Thames nehri, London Eye dönme dolabı ve hatta meclis binalarının manzarasına bakıyor. Böylece bir seferde hem şehre şöyle bir bakacak hem de D vitamini depolayacaksın. Bu büyük şehrin kaosu içinde, bu bahçe (Eden Project tarafından tasarlanmış ve gerçek ağaç ve kır çiçekleri ile tamamlanmış) tam bir huzur mekanı. Ayrıca çalışmalarına boğulmadan önce kendine bir “reset” atmak için mükemmel bir yer.

  1. BAR KICK

Shoreditch’te iki kata yayılmış olan Bar Kick öyle bildiğin barlardan değil. Normal bir barda dans pistinin bulunduğu yerde bulunan bir dizi langırt masası, mekanı arkadaşlarla geceyi geçirmek için harika bir yere dönüştürmüş. Arkana yaslan ve rahatla (cidden), klasik burger menüyü mideye indir, bir yandan deşarj olurken bir yandan hünerlerini göster ya da TV’de önemli bir futbol maçı varsa atmosferin tadını çıkar. Happy hour vaktinde, biralar sadece 2.50 Euro, kokteyller ise 4.50 Euro.

  1. OZONE COFFEE HOUSE

Ozone, kahve tutkusu olan üç arkadaş tarafından Yeni Zelanda’da kurulmuş. Shoreditch’deki diğer şube de topluluk, süreklilik ve kaliteli ürün gibi benzer temel değerlere sahip; yani kafe, fırın, bar ve restoranın tamamı aynı çatı altında. Eski bir ardiyeye kurulmuş bu ferah kafe doğal ışıklandırma, şimdi moda olan tahta masalar ve sade bir şekilde tasarlanmış mobilyalar ile dolu. Ayrıca, kafein ile ders çalışmaya meraklıysan, burası tam sana göre.

  1. BRITISH FILM INSTITUTE SOUTHBANK (BFI)

Sinema uzmanları Southbank’taki İngiliz Film Enstitüsü’nü mutlaka görmeli. Sinemanın en iyilerini sergileyen BFI, dört ekranda her çağdan klasik, çağdaş ve çok beğenilmiş filmleri gösteriyor, yeni çıkanlar için özel gösterimler yapıyor ve yönetmenlerin söyleşi gecelerine ev sahipliği yapıyor. Daha da iyisi, eğer 25 yaşın altındaysan biletler kapıda 3 Euro’dan satılıyor. Sinemada bir gece geçirmek nasıl bir kahveden daha ucuza gelebilir? Anında müdavimi olacaksın!

  1. THE VAULTS

Londra’nın inanılmaz, bağımsız sanat manzarasının temeline girmek için yeraltına inme vakti geldi. Waterloo İstasyonu’nun altındaki labirent tünelleri kaplayan Vaults büyük bir yeraltı sanat bölgesi; Londra’nın en havalı yaratıcılarının elinden çıkma inanılmaz enstalasyonlarla ve sergilerle dolu. Yaşam-çizim derslerine katılmak, bir içki içmek için uğrayabilirsin. Pazartesi akşamları canlı müzik gecesine bilet kapmak için elinden geleni yap. İlham arıyorsan, bu gizli galeride kendini kaybetmek, aradığın şeyi bulman için sana yardımcı olabilir.

  1. THE FIRE STATION

Menüsünde “asil burgerler ve maceraperest pizzalar” bulunan herhangi bir restoran öğrencileri bağrına basan bir işletmedir. Waterloo’daki The Fire Station eski bir itfaiye istasyonunu yenilemiş (başlı başına tuhaf) ve bu efsanevi mekanı, inanılmaz ucuz lokantaya çevirmiş. Börekler tepeleme yığılır, mayalanmış hamurlar özgün pizza fırınlarında pişirilir ve yaratıcı barmenler kendi kokteyl menülerini yaratır – bunda sevilmeyecek ne var?

  1. BISHOPSGATE LIBRARY

Dünyanın en kalabalık şehirlerinden birinde yaşıyor ve çalışıyorsan, bazen teselli aramak ve sessiz bir mekan bulmak zorunda kalırsın. Bishopsgate Kütüphanesi, kalabalık Liverpool Caddesi yakınlarında saklı. Gerçi içeri bir kez girdin mi, kapının hemen dışında Londra’nın var olduğunu unutacaksın. Wifi bedava, kütüphane herkese açık ve – spoiler içerir – bu kütüphane gerçekten çok güzel. Uzun, zengin içerikli, tahta kitap rafları yerden tavana kadar uzanıyor; ışık çatıdaki kubbeli pencerelerden akıyor resmen. Kısacası burada çalışırken, Harry Potter fantazilerini sonuna kadar yaşayabilirsin.

  1. THE MILLER PUB

İnanılmaz fiyatları (burgerler sadece 7.50 Euro), ucuz içkileri ve çatı katındaki pinpon masalarıyla Southwark’da bulunan The Miller arkadaşlarınla güzel bir gece geçirmen için mükemmel bir mekan. Barda ev yapımı bira stokları, çeşit çeşit fıçı elma şarapları mevcut ve her birinin yarım litresi 5 Euro’dan az! Müzisyenler, hadi yine iyisiniz! Alt katta bir prova alanı var (bu alan aynı zamanda tiyatro grupları ve komedi provaları için de uygun). Ayrıca barda yerel sanatçıların çıktığı canlı müzik geceleri de düzenli olarak organize ediliyor.

  1. CORSICA STUDIOS

Bu havalı mekan sadece işi bilenler için! Elephant ve Castle’ın arkasında iki demiryolu kemerini kaplayan, kar amacı gütmeyen bu mekan, bar ve canlı müzik odası olarak ikiye ayrılmış. Bir de yaratıcı filmlerin gösterildiği bir stüdyosu var. Son derece moda olmuş bu gizli mekanın programında pop-up konserler, sanat enstalasyonları ve sabah 6.00’ya kadar süren DJ kulüp geceleri bulunuyor.

Londra'yı EF ile Keşfedin!Daha detaylı bilgi alın.
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet