GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Kaliforniya: Güney mi Yoksa Kuzey mi?

Kaliforniya: Güney mi Yoksa Kuzey mi?

38 milyon nüfusü, dünyanın 8. büyük ekonomisi, İtalya ve Almanya’dan daha geniş topraklarıyla Kaliforniya’yı kral olarak nitelendirebiliriz. Facebook, Google, Snoop Dog ve Metalica’nın evidir. Kaliforniyalı Katy Perry’nin de dediği gibi, “Bütün dünyayı dolaşabilirsin, ama hiçbir yer Kaliforniya gibi değildir.”

Avokadoya bayılırız, liberal politikayı savunuruz, çevreye zaman ayırırız ve tabi ki öncelikli küresel ruha sahibizdir. iPhone ve McDonalds? İşte bu biziz! Hepiniz hoşgeldiniz!

Altın Şehrin Kuzey ve Doğu yakası birbirinden çoook farklı. Kuzey ve Güney Kaliforniya’yı dengeli ve adil bir şekilde size tanıtacağım. (ve hayır, ön yargılı değilim ;))

Kuzey Kaliforniya Dağları / Sahilleri

Güney’de de Kuzey’de de aynı gün içerisinde hem kayak yapmaya hem de plaja gidebilirsin. Kuzey’de Lake Tahoe’nın uçsuz eteklerinde ve bitmeyen karında kayak yapabilirsin. Ama plajlarının dondurucu soğuklarında parmak uçlarından fazlasını suya sokmayı düşünüyorsan mutlaka dalış kıyafeti getirmeni tavsiye ederim (kesinlikle abartmıyorum).

Güney Kaliforniya Dağları / Sahilleri

Big Bear ya da Mountain High’da az eğimli ve çok kar bulunmayan eteklerinde kayak yapabilir ya da diğer tarafta, tüm yıl boyunca sıcak plajlarında güneşin ve okyanusun tadını çıkarabilirsin.

Kuzey Kaliforniya Havası

Gerçek mevsimi diye bilinen kış ayları çok yağmurlu ve sisli geçer. Kim 7/24 güneş ister ki?

Güney Kaliforniya Havası

İşte bu filmlerde gördüğünüz Kaliforniya. Neredeyse tüm sene boyunca güneşlidir ve her ne kadar kızlar mini etekleriyle UGG’ları kombinleseler de hiçbir zaman UGG giyecek kadar soğuk olmaz.

Kuzey Kaliforniya İnsanları

Hippi hareketi burada başlamıştır, bu nedenle iklim değişikliğine tepki olarak ağaçlara sarılmaktan asla çekinmezler.

Güney Kaliforniya İnsanları

Hollywood’un burda olması nedeniyle Kaliforniyalılar’ın çok yüzeysel, maddiyatçı ve görünüşe çok önem verildiği sanılır. Hızlı konuşurlar, “like” kelimesini tamamlayıcı olarak kullanırlar ve “totally” kelimesini çok fazla kullanırlar.

Kuzey Kaliforniya’da görülecek yerler

Kuzey Kaliforniya’da nereleri görmelisiniz? The Golden Gate Köprüsü, Kaliforniya’nın merkezi Sacramento, Silicon Vadisi, Yosemite National Park, Lake Tahoe, Napa Vadisi, kırmızı ağaçlar (dünyanın en yaşlı ağaçları) görülmeden geçilmemesi gereken yerler.

Güney Kaliforniya’da görülecek yerler

Hollywood, Universal Stüdyoları, Disneyland, Death Vadisi ve sayısız palmiyeleri Güney Kaliforniya’nın gezilip görülecek yerlerinden yalnızca birkaçı.

Kuzey ve güney kısımları arasında çok fark olsa da tüm Kaliforniyalı’ların hem fikir olduğu bir şey var: Kaliforniya sadece Amerika’nın değil Dünya’nın en iyisi!

Batı Yakasını EF ile Keşfet!Detaylı Bilgi
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dünyayı keşfedin ve yurt dışında bir dil öğrenin

Detaylı bilgi