GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Evdeyken Kendinizi Geliştirmenin 10 Yolu

Evdeyken Kendinizi Geliştirmenin 10 Yolu

Bu günlerde herkesin bilmesi gereken evdeyken kendinizi geliştirmenin 10 yolunu sizler için derledik. Evde günler boyunca kapalı kalmak sinir bozucu olabilir. Özellikle evde durmaya alışkın değilseniz, kendinizi huzursuz ve canı sıkılmış hissetmeniz mümkün. Ancak bu süreçte rehavete kapılmayıp üretken olmak önemlidir. Yapılacaklar listesinin yapılması ve en önemlisi buna uyulması hissettiğimiz o tatlı suçluluk duygusunu biraz olsun hafiflemesini sağlayabilir.

Gelin şimdi evdeyken kendinizi geliştirmenin 10 yolunu birlikte inceleyelim…

  1. Farklı bir rutin oluşturun

    Öncelikle alışkın olmadığınız bu sürecin düzeninizi bozmasına izin vermeyin. Her zamanki rutininizin bozulması farklı hissetmenize neden olur. Özellikle uyku saatlerinize dikkat edin, gün içerisinde hareket edin ve aktif olun. Günlük rutinler odaklanmamıza yardımcı olabilir.

  2. Yeni bir şey öğrenin

    ‘‘Boş vaktim olsa ben neler yapardım neler… ‘’ diyenler; o vakit artık geldi! Her zaman hayalini kurduğunuz bu boş zamanları yeni şeyler öğrenmek için kullanmanın şimdi tam zamanı! Online bir kursa kaydolun, yoga kanalına abone olun veya yeni bir dil öğrenmeye başlayın. Arkadaşlarınızla birlikte hareket etmek, motivasyonunuzu yükseltebilir.

  3. Filmleri ve dizileri ana dilinde izleyin

    Boş vaktini yeni bir dil öğrenmekten yana kullananlar filmleri ve dizileri ana dilinde izlemek kelime dağarcığınızı genişletmenizi sağlar. Netflix’te farklı dillerde birçok sayıda film ve dizi mevcut. Eğer İspanyolca öğreniyorsanız, “Roma” mutlaka izlenmeli!

  4. İletişimde kalın

    Teknoloji sayesinde dünyanın her yerindeki arkadaşlarınız ve ailenizle bağlantı kurmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Arkadaşlarınızla temasa geçin ve bu süreci nasıl geçirdiklerini öğrenin. Sevdiklerinizle iletişimde kalmak bu süreci keyifli hale getirecektir.

  5. Koltuğunuzdan dünyayı keşfedin

    Daha önce hiç gitmediğiniz bir ülke hakkında bir romanı okuyun ve sayfalarında kaybolun. Dünyayı kanepenizden keşfedebileceğiniz birçok film de izlenebilir.

  6. Yemek yapın

    Evde olmanın en güzel yanlarından biri? Mutfağa sınırsız erişim. Herkesin şef olduğu bu dönemde internetten yeni tarifler bulun ve deneyin. Kilo almamaya dikkat!

  7. Doğal ile iç içe olun

    Eğer bahçeniz varsa onu biraz açık hava cennetine dönüştürün. Bahçeniz yoksa, bir tohum ekin. Hiçbir şey bir tohum ekmekten ve onun büyümesini izlemekten daha tatmin edici değildir, ancak dikkatli olun, bağımlılık yapabilir.

  8. Bir sonraki maceranızı planlayın

    Şu anda seyahat edemeyebilirsiniz, ancak kesinlikle bir seyahat planlayabilirsiniz. İnternetin başına geçin bir sonraki maceranız için araştırmaya başlayın. Ziyaret etmek istediğiniz ülkelerin ve şehirlerin listesini yapın. En önemlisi bu günlerin geçici olduğunu ve dünyayı çok yakında keşfedeceğinizi kendinize sık sık kendinize hatırlatın!

  9. Bir süre kendinize vakit ayırın

    Teknoloji dünyası zaman zaman bunaltıcı olabilir, bu nedenle sosyal medya’da geçirdiğiniz süreyi azaltmayı veya bir süreliğine sadece kendinizle vakit geçirmeyi deneyin. Güncel haberlere ve sosyal medyaya mola vermek adeta bir meditasyon etkisi yaratabilir. Kısa sürede daha sakin ve rahat hissedeceksiniz.

  10. Rahatlayın

----------

Yoğun yaşantınızdan aniden çıkıp evde kapalı kalmak gergin hissetmenize neden olabilir. Bu yüzden sık sık rahatlamanız gerektiğini hatırlayın ve meditasyona başlayın. Faydasını göreceksiniz!
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet