GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Güney Afrika’nın İncisi: Cape Town

Güney Afrika’nın İncisi: Cape Town

Afrika kıtasında yer aldığı için belki de ön yargı ile yaklaşılan Cape Town dünyanın en nadide ve güzel şehirlerinden birisi ve bu yazımızı okuduktan sonra eminiz ki hemen uçak biletinizi alıp buraya yolculuk etmek isteyeceksiniz!

Cape Town aynı zamanda “The Mother City” yani “Anne Şehir” olarak biliniyor. Güney Afrika’da yerleşimin başlatıldığı ilk şehirlerden birisi. Ayrıca gittiğiniz zaman sizi bir anne edasıyla kucaklayacağını da söylemeliyiz. İnsanlar oldukça sıcakkanlı ve yardımsever.

Cape Town’da doğa ve macera bir arada

Burası aynı zamanda doğal güzellikleriyle meşhur ve fazlasıyla gezilesi bir şehir. Cape Town iki okyanusun arasında konumlanmıştır, bir yanında Atlas ve diğer yanında Hint okyanusu bulunur. Nereler gezilebilir diye düşünüyorsanız pek çok seçeneğiniz mevcut. Coğrafya derslerinden öğrendiğimiz Ümit Burnu (Cape of Good Hope), fokları yakından görebileceğiniz Hout Bay, Cape Town’un London Eye’ı olarak bilinen Wheel Cape’in yer aldığı Waterfront, şehrin simgesi haline gelen Masa Dağı (Table Mountain), yeşille iç içe olabileceğiniz Kirstenbosch Botanik Bahçesi, Afrika’da penguen olduğunu öğrenip şaşıracağınız ve bu sevecen canlıların hepsini çok yakından görebileceğiniz Boulders Beach gibi sayısız seçeneği gezerek eşsiz deneyimler yaşayabilirsiniz.

Yalnızca gezmekten fazlasını talep ediyor ve tatilinizde biraz macera arıyorsanız Cape Town size bunu da sağlıyor. İsterseniz doğa keşfine çıkabilir, sörf yapabilir, hatta paraşütle atlayış bile deneyebilirsiniz. Yıl boyu süren Akdeniz iklimi de burayı ziyaret etmeniz için başta gelecek sebeplerden biri.

Şehir içi ulaşım da oldukça rahat. Minibüs taksiler, otobüsler ve trenler genel olarak ulaşım ağını oluşturuyor. Uzak bölgelere de rahatça erişebiliyorsunuz. Eğer uzun süreli bir konaklama planlıyorsanız araba kiralamayı da düşünebilirsiniz, onu da ucuza halledebiliyorsunuz.

Yeme – içme kültürü de Türk kültüründen farksız. Damak zevkinize hitap eden yiyecekler bulma konusunda asla sıkıntı yaşamayacaksınız. Kahvesiyle meşhur olan Cape Town’da birçok popüler kahve dükkanına rastlayacaksınız. Üstelik ucuz ve güzel şarapları da sizi kendine hayran bırakacak, garanti ediyoruz!

Cape Town cep yakmıyor

İngilizce başta olmak üzere 11 resmi dilin konuşulduğu bu ülkede para birimi olarak “Güney Afrika Randı” (ZAR) kullanılıyor ve 1 TRY an itibariyle 2,45 ZAR yapıyor. Bu sebeple maddi olarak sizi çok zorlayacak bir ülke değil. Cape Town’da yaşam masrafları diğer gözde tatil kentleriyle karşılaştırıldığında bir hayli düşük kalıyor. Bu açıdan Güney Afrika’nın kalbinin attığı bu şehirde bir yaşam kurmak düşündüğünüzden daha kolay olacak.

Buraya kadar okuduysanız artık vize alma vakti! Vize başvuruları Ankara’dan yapılıyor ve şahsen başvurmanız zorunlu. Başvurduktan sonra 5 iş günü içerisinde vizeniz sonuçlanıyor. 4 haftaya kadar vizesiz seyahat edebilirsiniz. Eğer İngilizce dil eğitimi için 12 hafta ve üzeri gitmeyi düşünürseniz kursunuzu oradayken istediğiniz kadar uzatabilme şansınız da bulunuyor. Başvururken kendi özel sigortaları var, Türkiye’den sigorta yapıp gidemiyorsunuz. Bu da aklınızda bulunması gereken önemli bir nokta.

Uzun lafın kısası, Cape Town size her açıdan unutulmaz bir deneyim sunacak. Daha fazla beklemeye gerek yok, macera sizi çağırıyor!

Cape Town ve 50'den fazla şehre EF ile yolculuk edin!Detaylı bilgi
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dünyayı keşfedin ve yurt dışında bir dil öğrenin

Detaylı bilgi