GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Favori Şehrim Bristol’de Tatlı Bir Gezi

Favori Şehrim Bristol’de Tatlı Bir Gezi

Bana (Bristollü olduğum için) önyargılı olduğumu söyleyebilirsin ama Bristol’ün Güneybatı İngiltere’nin en lezzetli tatlılarına sahip olduğunu söyleyebilirim. Şehrin ve kırsal kesimlerinin yakınlığı sayesinde, taze çiftlik malzemeleriyle yapılmış şehir tatlarını birçok yerde bulabilirsin. Tonla yerel dondurmadan çikolatalara, şekerlerden çöreklere kadar istediğin her tatlıya sahip. Bu nedenle Bristol tam bir tatlı cenneti olduğunu söyleyebilirim. Bana inanmıyor musun? O zaman sana sunacağım tatlı yiyebileceğin yerlere bir göz atmalısın. İngiltere‘de de dediğimiz  gibi “kanıt puddingin içindedir”.

EAST BRISTOL BAKERY

Easton kesimindeki bu ödüllü pastaneye kesinlikle uğramalısın. Modern dekoru ve samimi çalışanlarıyla, EF East Bakery harika lezzetler sunuyor. Mürver çiçekli ya da bektaşi üzümlü kekinden birer dilim alabilir ya da ödüllü vişneli ve acıbademli kekinden deneyebilirsin.

BRISTANBUL

Harika bir isim, harika yiyecekler! Bristol’ün önde gelen Türk pastanesi İstanbul’dan bir tat almak isteyenler için tek durak noktası. Şerbetli baklava, üzeri antep fıstığı kaplı ekler pastası ve otantik kurabiyeleri kesinlikle vazgeçemeyeceğin tatlar arasına girecek.

TREASURE ISLAND SWEETS

Eğer ciddi bir tatlı ihtiyacın varsa St. Nicholas Market’teki Treasure Island Sweets’e doğru yola koyul. Şerbet şelaleri ve gökkuşağı damlaları gibi renkli isimlere sahip tatlıları kesinlikle denemelisin.

ABSOLUTELY CAKES

Bu adamlara ulaşmak gerçekten çok zor! Çünkü bir dükkanları yok ama Pazar günleri Tobacco Factory Market’te belki onları bulabilirsin. Onlara özel “Mint Innit”, “Ginger Nice” ve “Lemon Lusciousness” gibi aralarında seçim yapması zor tatlarından birini deneyebilirsin.

MATHILDA’NIN BAR’I

Copoazu Adventaurous Ices sabit adresi olmayan bir başka şirket- ama neyse ki Bristol’ün popüler Bearpit semtindeki Mathilda Chilli Bar’da lezzetli dondurmalarını bulabilirsin. Bu hippi tarzı bar Amerikan tarzı menüsüyle biliniyor. Ama eğer tatlı yemek için oraya gittiysen ve waffle ya da dondurma sipariş edersen Copoazu Adventaurous Ices’ın müthiş lezzetleriyle tanışabilirsin.

İşte Bristol’de tatlı bulacağınız yerlerin listesi. Kesinlikle bu tatları denemelisin ama sağlıklı yaşam için bunu yılda bir kere yapmanı öneriyoruz.

Afiyet olsun!

Fotoğraflar: Wicked Sushi, Flickr / Creative Commons

EF ile İngilizce'yi İngiltere'de Öğren!Detaylı Bilgi
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet