GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Brighton: İngiltere’nin En Güzel Şehri

Brighton: İngiltere’nin En Güzel Şehri

Güney Londra’dan bir saatten az mesafede bulunan İngiltere’nin eşsiz şehri olan Brighton benim favorimlerin başında  yer alır. İster yağmurlu olsun ister güneşli, yaz ya da kış, Brighton görülmesi gereken şehirlerinden biridir. Şehrin en güzel ve görülmesi gereken yerlerini de paylaşmak istiyorum.

Brighton için yemek cenneti diyebiliriz. Pazar günleri dolup taşan publarında geleneksel pazar akşam yemeğini yemek için yer bulmakta zorlanabilirsin. Pazar günleri bir futbol maçı varsa oturmak için saatlerce masa beklemen gerekebilir. Benim favorim mi? Her duvarında televizyon olan ve iki bira bahçesi bulunan Lian & Lobster. Harika bir Pazar günü geçirmek istiyorsan harika bir seçenek olabilir.

Güneş Brighton’ın güzelliklerini ve rezidanslarını iyice ortaya çıkarırken böyle bir güne denk geldiysen gerçekten çok şanslısın. Böyle zamanlarda deniz kenarında boylu boyunca uzanan 20 bardan ya da kafelerden birine oturabilirsin. Müzik eşliğinde, güneşlenmek için bulduğu boş bir yere uzanan her yaştan insanla karşılaşacaksın.  Ve 500 kişilik kapasitesiyle The Brighton Music Hall eğlenmek için harika seçeneklerden sadece biri.

İnsanları seyredip zamanını geçirebileceğin Laines, şaşırtıcı butikler, dövme ve müzik dükkanları, bağımsız giyim markaları, kahve dükkanları, komedi kulüpleri ve dünyanın farklı mutfaklarını bulabileceğin bir yerdir. Kuzey Caddesi’nin her iki tarafında bulunan Kuzey ve Güney Laines tamamen farklı karakterlere sahipler.

Güney Laines’de butik dükkanların hepsi buradaki ticareti canlı tutuyor. Brighton’un en iyi bar ve kulüplerinin burada bulunduğunu söyleyebiliriz. Kuzey Laines’i ayıran sadece bir cadde olmasına rağmen güneyinden tamamen farklı olması Brighton’ı eşsiz yapıyor. Buradaki dükkanların ve kafelerin çoğu bağımsız yerel işletmelerdir ve yerel üretimin satışını destekleyen bu yer keşfetmen gereken kesinlikle eşsiz bir yer. Kısıtlı bütçeye sahip olsan bile Kuzey Laines gidip, bir sıcak bir çay alarak bulduğun yere oturup Brighton insanlarını izlemek bile keyifli olacaktır.

Son tavsiyem ne mi? Eğer spor tutkunuysan, Brighton & Hove Albion Futbol Kulübünün evi olan AMEX birliği stadyumunu ziyaret etmeyi unutma. “The Seagulls”ın ev sahipliği yaptığı 27000 fanatiğin takımlarının tezahüratlarıyla inlettiği bu büyüleyici atmosfere sahip stadyum İngiltere’nin en yeni stadyumudur. Ve eğer karnının acıkmaya başladığını hissedersen, lezzetli keklerinden birini deneyebilirsin.

EF ile Brighton'da İngilizce Öğrenin!Detaylı Bilgi
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dünyayı keşfedin ve yurt dışında bir dil öğrenin

Detaylı bilgi