GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Yılın Her Günü Güneşli; San Diego’da 24 Saat

Yılın Her Günü Güneşli; San Diego’da 24 Saat

San Diego’da neredeyse hiç yağmur yağmaz; yılın 266 günü güneşli olan bu şehri en iyi tanımlayan şey güneştir. Yerliler sandalet, şort ve atleti bile zor giyerler. İnsanlar işe giderken bile plaja gider gibi giyindiklerini görebilirsin. İkincisi, bu şehirde yapmaya değer her şey açık havada gerçekleşir. Bu bizim için harika bir haber!

9:00: BUZLU KAHVE

Biz yatağımızda dönüp dururken birçok San Diegolu işe gitmeden önce sabahın ilk dalgalarını kaçırmamak için çoktan güne başlamış oluyor. Normal Heights’ta bulunan Lestat’s Coffee House’a uğrayıp bir kahve almalısın, çok sıcak olduğu için buz istemeyi de unutma.

9:10: THE NEW NORMAL

Palmiye ağaçlarının altında yürürken bir yandan da buzlu kahveni yudumlamanın keyfini çıkarabilirsin. Harika antika dükkanlarını da kesinlikle gezmelisin. San Diego’daki stüdyo ve müzik dükkanları burayı yenilikçi yapan özelliklerden sadece birkaçıdır.

10:00: PIER ASKERİ ÜSSÜ

San Diego sadece bir sahil şehri değil aynı zamanda Amerika’nın en büyük Pasifik askeri üssüdür. Bir taksiye atlayıp ve Navy Pier’de bulunan USS Midway Müzesi’ne yola koyulmalısın. Burada ülkenin en fazla kata sahip uçağına binebilir, F14 Tomcat ve F-4 Jetlerini görebilirsin. Eminiz ki tüm bunlardan çok etkileneceksin.

Uçakların tepesinde şehrin ve limanların  harika manzaralarını da görebilirsin.

12:00: BALIK TAKOLARI

Meksika sınırına sadece 30 dakika mesafe olan San Diego merkezinde Meksika esintilerini her yerde görebilirsin özellikle de mutfaklarında. Kaliforniya’da balık takoları geleneksel Meksika yemeğinden etkilenilerek ortaya çıkmıştır. Güney Kaliforniya’da düzinelerce balık takoları satan yemek arabalarıyla karşılaşabilirsin ve hepsi birbirinden harika.

13:00: MISSION BEACH’TE SÖRF DERSLERİ

Mission Beach için Güney Kaliforniya plaj kültürünün kalbi diyebiliriz. Sahil boyunca uzanan sörf kurslarından birine kayıt olup dalgaları yakalamak için birkaç saat geçirmelisin. Göründüğü kadar kolay olmayabilir ama sörf tahtasının üzerinde durmak bile dünyadaki en tatmin edici duygulardan biri.

16:00: KUMSALDA ŞEKERLEME

Sörf yapmak oldukça yorucu, buna ihtiyacın olacak.

17:00: LA JOLLA’DA DENİZ ASLANLARIYLA VAKİT GEÇİRİN

La Jolla şehrin en güzel ve en pahalı semtlerinden biridir. Foklara ve deniz aslanlarına rastlayabileceğin Children’s Pool körfezinde birkaç saat geçirebilirsin. Bir fokla selfie çekilip #sealfie hashtagi ile paylaşabilirsin.

19:00: DENİZ KENARINDA SUSHI KEYFİ

Reggae müziği eşliğinde otantik tapas tarzı Japon yemeğinin tadını çıkarabileceğin Yumeya Sake House’ta boş bulduğun bir masaya oturabilirsin. San Diego kültürlerin kesiştiği bir yer ve bunun en lezzetli örneği Yumeya Sake House olduğunu söyleyebiliriz.

21:00: GASLAMP KULÜPLERİNDE EĞLENCE

Yüzlerce bar, gece külübü ve sanat galerileri bulunan tarihi Gaslamp’te hangi birini seçeceğini şaşıracaksın – ama aslında bu güzel bir şey. Geceni canlı jazz müziğinin olduğu  ya da bir Latin kulübünde geçirebilirsin. Parmak arası terliklerini sonunda çıkarmak isteyebilirsin – bu arada bazı mekanlarda kıyafet zorunlulukları olabiliyor.

1:00: YATMADAN ÖNCE DİŞLERİNİ FIRÇALARKEN TENİNE HAYRAN KALACAKSIN

Söylenecek her şey söylendi.

San Diego'yu EF ile Keşfedin!Detaylı Bilgi
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

50'den fazla şehirde 10 dilden birini öğrenin

Detaylı bilgi