GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Yeni Başlayanlar İçin Şükran Günü

Yeni Başlayanlar İçin Şükran Günü

Her sene Kasım ayınının 4. Perşembe günü kutlanan Şükran Günü, yılın en güzel günlerinden biridir. Noel şarkıları aksini söylese de, Şükran Günü, sevdiklerimizle biraraya gelip, birbirinize duyduğumuz minnettarlığı ifade ettiğimiz ve tıka basa yemek yediğimiz (özellikle de benim en sevdiğim bal kabağı turtasını) bir gündür.

Şükran Günü geleneği, İngiliz kolonicilerin (Pilgrimler), Yeni Dünya Amerika’da ilk hasatlarını kutlamaları ile başlamıştır ve özü gereği bir Amerikan geleneğidir (Kanadalılar da kutluyorlar fakat farklı bir günde). Şükran Günü hakkında hazırlamış olduğumuz bu rehberi okuyup uzmanlaşarak sen de bir Şükran Günü yemeğine rahatlıkla katılabilir hatta kendi evinde misafirler ağırlayabilirsin.

ASLINDA HER ŞEY BİR KUŞLA BAŞLIYOR

Yemek şenliğinin merkezinde hep bir hindi vardır- kızarmış, ızgarada pişmiş ya da yağda kızartılmış olsun, hindi mutlaka olmalı. Dikkat edilmesi gereken en önemli husus, hindinin pişmesinin saatler alıyor olması; o yüzden pişirmeye erken saatlerde başlamakta büyük fayda var; hindi pişerken diğer yiyecekleri hazırlayabilirsin.

DİĞER YİYECEKLER DE EN AZ HİNDİ KADAR ÖNEMLİ

Mısır ekmeği, güveçte yeşil fasulye, patates püresi, yaban mersini sosu ve üzerinde kocaman vanilyalı dondurmanın olduğu elma turtası olmadan gerçek bir Şükran Günü yemeği olmaz (bazı yemek tariflerine bu linkten ulaşabilirsin). Tabii balkabağı turtasını da unutmamak lazım!

YABAN MERSİNİ SOSUNU EVDE HAZIRLA

Bu yapması oldukça kolay bir sos. 200 gr. şeker, 200 ml. su ve 1 kg. yaban mersini bir tencereye konularak 10 dk. kaynatılır. Sos hazır bile! Sosu soğuk servis ederek, sofradaki herkesi büyüleyebilirsin.

NOEL MÜZİKLERİ OLMADAN OLMAZ

Şükran Günü, tatil sezonunun başlangıcı sayılır. Bu saatten sonra Dolly Parton’un Home for Christmas albümünü açarak, The 12 Days of Christmas şarkısını ezberlemeye başlamak oldukça beklenen bir harekettir.

MİNNETTAR OLMALI

Şükran Günü’nün temelinde şükran duymak/minnettar olmak yatar. Bizim aile geleneğimizde sofranın başındayken, herkes bir önceki sene içinde en çok minnettar olduğu şeyi paylaşır. Herkesi biraraya getiren bu paylaşım anı, oldukça duygusal bir ortam da yaratır.

Hindinin de dediği gibi gulu-gulu.. Yani sofradaki her şeyi silip süpürüp yemek komasına girme vakti.

Amerika'yı EF ile keşfedin!Daha Detaylı Bilgi Alın!
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dünyayı keşfedin ve yurt dışında bir dil öğrenin

Detaylı bilgi