GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Yaz Mevsiminde Malta’da Dil Eğitimi Almak İçin 10 Neden

Yaz Mevsiminde Malta’da Dil Eğitimi Almak İçin 10 Neden

7000 yıllık bir geçmişe ve 8 ay süren bir yaz sezonuna sahip olan Malta, Akdeniz’in ortasında her zaman güneşli, eşsiz bir ada cennetidir. Hem tatil yapabilir, hem de Malta’da dil eğitimi alabilirsiniz. İşte yaz aylarını Malta‘da geçirmeniz için 10 neden:

Plajları gezmek için ideal

Bir takımada olan Malta, plaj sevenler için bir cennettir. Cankurtaran devriyesi altındaki Golden Bay Plajı’nda yüzebilir ya da Mellieha Koyu çevresinde su sporları yapabilirsiniz. Ramla Koyu ve San Blas Koyu’nun kırmızı kumlarını dolaşabilir veya Ghajn Tuffieha’da vakit geçirmek için yüzlerce basamak inebilirsiniz. Ve elbette, Comino’nun görkemli güzellikteki, bir başka dünyaya ait renk tonunun ışıltılı berrak sularının hakkını ismiyle bile zar zor veren Blue Lagoon’u ziyaret etmeyi de unutmayın.

Festival adası

Yemek yemeyi ve kutlama yapmayı seviyorsanız Malta tam size göre bir yer. Yerli halk nasıl güzel bir festival düzenleyeceğini çok iyi biliyor. Bira, şarap, portakal, çilek, ekmek, çikolata, incir ve zeytin gibi lezzetli yiyeceklere özgü festivaller bulabilirsiniz. Özellikle Malta’da dil eğitimi alırsanız, uzun dönem kalacağınız için pek çok festivale de tanıklık etme şansınız olacak.

Mükemmel Valletta

Barok ve aynı zamanda çağdaş, Malta’nın başkenti, Valletta, UNESCO-Dünya-Miras listesinde gözden kaçması imkansız bir şehirdir. Renkli balkonlarla, dolambaçlı sokaklarla ve zengince dekore edilmiş, bir Caravaggio resmiyle tamamlanmış St John Katedrali ile Valletta, aynı zamanda Malta’nın II. Dünya Savaşı sırasında uğradığı zararın bir hatırlatıcısıdır. Valletta yer altı sığınaklarına, mabetlere, tünellere ev sahipliği yapmaktadır ve bunlardan bazıları ziyaret edilebilir niteliktedir.

Birgu’ya gezi

Birgu, kardeş şehirleri Senglea ve Cospicua’nın yanı sıra Malta’nın güçlendirilmiş Üç Şehri’nin en eskisidir ve eğer duvarları konuşabiliyor olsaydı Malta tarihinin hikayelerini bir bir anlatırlardı. Bu ufacık ortaçağ kenti, Valletta’nın suları boyunca muhteşem manzaralar sunmakta ve Avrupa’da hayatta kalan son kişilerden biri olan Inquisitor’s Sarayı da dahil olmak üzere kaleler, kiliseler ve müzelerle doludur. Plazalarını dolaşabilir, sahilde kahve içmenin tadını çıkarabilir ve Fuq Il-Fortini’de pazar sabahında kurulan bit pazarında iyi parçalar yakalamak için erkenden gidebilirsiniz.

Festa’ya katılın

Nisan ve Eylül ayları arasındaki yoğunlukla birlikte, festa sezonunda yerel semtler koruyucu azizleri kutlar ve bunu harika yaparlar! Bu etkinlikler, en güzel dekorasyonlarla süslenmiş kiliselerin, sokak partilerinin, bayramların, sokak satıcılarının, havai fişeklerin ve müziklerin birleşimidir. Tabii ki, tadabilmeniz için festanın sezonluk yiyecekleri de var: cannoli (tatlı yiyeceklerle doldurulmuş rulo börekler), imqaret (derin yağda kızartılmış incir ruloları), nuga ve tatlı çörek.

Günübirlik Gozo’ya gidin

Daha huzurlu, doğal ve ilginç bir atmosfere sahip olan bu ada, Malta’dan sadece 20 dakikalık bir feribot yolculuğu ile ziyaretçilerini günü dolaşarak geçirmeye, yerel ürünleri denemeye ve büyüleyici manzarasıyla çok sayıda kahvenin tadını çıkarmaya çağırıyor. Gezerken heyecan verici sahil şeridinde ve huzurlu yeşil tepelerde bekleyen gizli plajları aramayı da unutmayın. Malta dil okulları alırken keşfedecek çok vaktiniz olacak!

Dalış öğrenin

Dalış öğrenmek ister misiniz? Avrupa’nın en iyi dalış bölgelerinden biri olan Malta, size dalış inceliklerini öğretmek için bekleyen PADI onaylı dalış okullarına sahiptir. Acemi ve uzman dalgıçlar, Malta’nın çoğu kıyıya yakın olan ve bir tekne yardımı olmadan ulaşılabilen 100’den fazla dalış alanını kullanabilmektedir. Peki ne göreceksiniz? Aşağı veya yukarı doğru konumlanan kaya oluşumlarını, delikleri, mağaraları ve bacaları… Veya sığ kayalıkları, su altı kubbeleri ve batıkları…

Yiyecekleri deneyin

Malta yemekleri doyurucu, sade ve lezzetlidir. Pastizzi (ricotta veya baharatlı yağlı bezelye parselleri), hob biz-zeijt (domates salçası ve çeşitli soslar ile donatılmış bir Malta usulü sandviç) deneyebilirsiniz. Sonra bir bragioli (etli zeytin), lampuki turtası (balık turtası), tavada feneke (tavşan güveç), bebbux (domates, sarımsak, şarap ve maydanozda pişirilmiş salyangozlar), aljotta (balık çorbası) veya gbejniet (koyun veya keçi sütü peyniri) yiyebilirsiniz. Kırmızı et yiyen biri değil misiniz? Sınırsız yerel makarna, deniz ürünleri ve sebze yemeklerinin tadını çıkarabileceğiniz seçenekler de vardır.

Gece hayatı

Malta, Avrupa’nın kulüpleri arasında isim yapmıştır. Kokteyl yapımına ciddi ilgi gösteren kokteyl barlarını, gece kulüplerini, terasları, şarap barlarını, parti plajlarını, açık hava mekanlarını ve her yerde olan yaz konserlerini düşünün. Kısacası, gece kuşları aradıklarının fazlasını bulacak.

Fotoğrafçılar için cennet

Malta, “kötü fotoğraf çekemiyorum” şeklinde tercüme de edilebilir. Bu kartpostallara layık plajlar, bir romanın sayfalarından çıkan sokaklar, ayrıca yüzeye çıkmamış köşeler, muhteşem yemekler, tarihi yerler, su altı krallıkları, görkemli gündoğumu ve gün batımı unutulmamalı. Instagram paylaşımlarınız hiç olmadığı kadar güzel olacak.

Bizimle Malta'da dil eğitimi alın.Detaylı bilgi
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet