GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Toronto’ya Gitmenizi Gerektirecek 10 Neden

Toronto’ya Gitmenizi Gerektirecek 10 Neden

Bu şehri bu kadar sevebileceğimi hiç düşünmezdim. Toronto’ya ilk gidişimde bir arkadaşımı ziyaret edecektim. Bavulumu toplarken heyecanlıydım ama Toronto’yu göreceğim için değil, arkadaşımla buluşacağım için heyecanlıydım. Bu kadar yanlış yaptığım, yanıldığım bir an oldu mu hatırlamıyorum. Toronto, hayatımda gezdiğim en harika şehirlerden biri oldu ve asla terketmek istemediğim şehirlerden biri olarak yer aldı anılarımda.

Toronto, kesinlikle ama kesinlikle, hak ettiği değeri görmüyor. Şahsen, bu şehri New York’tan bile daha çok sevdim. Şimdi size diğer ziyaretinizi neden Toronto’ya yapmanız gerektiğini size açıklayayım.

Torontolular

Toronto’ya dair dikkatimi çeken ilk şey yerlilerle çok kolay iletişim kurabilmemdi. Torontonians (Torontolular kendilerine böyle sesleniyor), büyük çoğunlukla arkadaş canlısı, kibar ve iyi insanlar. Size yaklaşımları kendinizi anında evinizde hissetmenizi sağlıyor. Bunun yanında, Torontoluların yarısından fazlası şehir dışında doğduğu için, şehirdeki çeşitlilik inanılmaz. Dünyanın her tarafından pek çok yeni kültür ve insanla tanışacağınıza emin olabilirsiniz.

Usta tavsiyesi: Bir konuşma başlatmak için herhangi bir bara uğrayın ve bir yerin adresini sorun. İnsanların konuşmaktan ne kadar zevk aldıklarını hemen anlayacaksınız.

Yemekler

Toronto’da geçirdiğim zamanlardan en çok hangisinde zorlandığımı sorarsanız hangi yemekleri seçeceğime karar verdiğim dakikaları söylerim. Artık sizin için de sürpriz değil ki, şehrin mutfağı bütün dünyanın çeşitliliğini içinde bulunduran bir açık büfe. Bugün nasıl hissediyorsunuz? Hintli? Yunan? Çinli? Ya da patates kızartması, peynir ezmesi ve salça yemek ister misiniz? Poutine, Kanada’nın Quebec eyaletinde ortaya çıkmış olabilir ama Kanada’nın resmi olmayan milli yiyeceği olarak, Toronto’da da bu meşhur yemeği yiyebileceğiniz bol bol yer bulabilirsiniz.

Usta tavsiyesi: Poutine yemek istediğinizden emin değil misiniz? Gece 3.00’e kadar bekleyin. Sadece daha lezzetli yerler bulmayacaksınız, ayrıca bu yemeği yapan çok daha fazla restoran bulabileceksiniz.

Spor Cenneti

Bütün spor delileri için, Toronto adeta bir rüyadır. Her oyun dalı ve sezon için profesyonel bir takım bulabilirsiniz. Dahası, biletler son derece uygundur. Meşhur Maple Leafs maçlarıyla buzu, Toronto Raptors’ ile NBA salonlarını ve Blue Jays ile de baseball sahalarını keşfedebilirsiniz. Hiçbir şekilde, kötü bir gece geçirmezsiniz.

Usta Tavsiyesi: Hokey Kanada’nın en meşhur sporudur. Yani, Maple Leafs maçları diğerlerine göre bir tık daha pahalı. Eğer daha uygun fiyata eğlenmek istiyorsanız, Raptors’ maçlarını öneririm.

Açık Alanlar

Toronto’da gittiğiniz her yerde yeşillik bir alan bulabilirsiniz. Baktığınız her köşede bir park vardır ve şehrin sokakları büyük ve bol yapraklı ağaçlarla bezenmiştir. Baharda ve yaz aylarında bunların ne kadar güzel gözüktüğünü anlatmama gerek yok sanırım.

Usta tavsiyesi: Toronto’nun daha eski olan kısmı(old town) benim favori bölümüm. Bütün öğleden sonranızı geçirebileceğiniz kocaman parkları keşfedebilirsiniz.

Sinema

Suits dizisini izlediniz mi? Ya da Mean Girls’ü? Veya Incredible Hulk’u veya Hairspray’i ? Bütün bunların ortak noktasının ne olduğunu bilmek ister misiniz? Doğru tahmin. Hepsi Toronto’da çekildi. Favori dizilerinizin geçtiği noktaları hatırladığınızda, şehir size sanki siz de ekrandaymışsınız hissini veriyor.

Usta tavsiyesi: Şehre gitmeden önce, Toronto’daki bütün film sitelerine göz atın.

Şehir Temizliği

Genellikle, şehrin büyüklüğü ile şehrin kirliliği arasında doğrudan bir ilişki bulunur. Ancak, Toronto bu trendi kırıyor ve şu ana kadar gittiğim en temiz unvanını rahatça ele geçiriyor. Ancak, henüz Vancouver’a gitmesem de, buranın Kanada’nın en temiz şehri olduğunu iddia etmek istiyorum.

Usta tavsiyesi:  Çöp atmayın.

Kültür

Bütün gece açık gece kulüpleri, gün boyu süren sportif faaliyetler,festivaller ve konserler…Toronto hiç durmadan akan kültürel aktivitelerin merkezinde.

Usta tavsiyesi: Eğer kahve içmekten ve kutu oyunlarından hoşlanıyorsanız, Snakes & Lattes’e göz atın.

Şehir dışı geziler

Torontoluların en çok yaptığı şakalardan biri de Toronto’nun dışında hiçbir şey olmadığıdır. Yani, bunda gerçek payı olsa da, birazcık inanç, zaman ve araba kiralamayla, bir saat uzakta yer alan gerçekten harika evler, şelaleler ve tatlı şehirler bulabilirsiniz.

Usta tavsiyesi: Günübirlik gezi mi arıyorsunuz? Niagara şelalelerini listenize alın ve eve dönüş yolunda Hamilton kasabasına uğrayın.

Çok ünlü sanatçılar ve sanat eserleri

Harika dizi ve filmlerin çekildiği bir yer olmanın dışında, Toronto büyük sanatçıların yetiştiği de bir şehir. En çok sevileni ise Mr. Drake

Torontolular Drake’e ve Drake’in şehir için yaptıklarına gerçekten âşıklar. Drake ayrıca the Drake Hotel’i açmıştır. (İncelemeyi sakın unutmayın.)

Usta tavsiyesi: Drake hemen hemen bütün Raptors’ maçlarına gider. Biraz basket izlemek için çok iyi zaman.

Az sayıda turist

Diğer büyük Kuzey Amerika şehirlerinin aksine, Toronto’da çok fazla turist bulunmaz. Tabii, şehir çok büyük olduğundan onları fark etmiyor da olabilirsiniz. Barselona’dan gelen şahsım için bu oldukça şaşırtıcı.

Usta tavsiyesi: Bütün turistik aktivitelere katılın. Kalabalık olmadan, T-town’da gerçekten eğlenebilirsiniz.

Toronto’da okumak ister misiniz?Detaylı bilgi alın.
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

50'den fazla şehirde 10 dilden birini öğrenin

Detaylı bilgi