GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Sürprizlerle Dolu Toronto’da 24 Saat

Sürprizlerle Dolu Toronto’da 24 Saat

Toronto Kuzey Amerika’nın en güzel şehirlerinden biri olmasına rağmen New York, Chicago, San Francisco ve L.A gibi batı yakası şehirlerine gitmek için birçok kişi Kanada’nın bu güzel metropolisini es geçiyor.

Böyle bir şehri ziyaret etmeyerek aslında çok şey kaçırıyorsun. Toronto herkesin listesinde baş sıralarda yer almayı kesinlikle hak eden bir şehir olduğunu anlaman için 24 saat yeterli olacaktır.

9:15: DRAKE’TE DRAKE DİNLE

Gününü Drake Hotel’de meşhur Kanadalı Ormancı kahvaltısıyla başlayabilirsin; yumurta, salam, sosis, ev yapımı patates kızartması ve krep. Hepsine yerel akçağaç pekmezi ekleyerek kahvaltını daha da  tatlandırıp  tam anlamıyla Kanada’nın lezzetini tadacaksın.

Otel’in müziklerini çok beğeneceğinden de eminiz; otelde çoğu zaman yerel süper star Drake’in parçalarını duyacaksın. (Drake’te Drake).

10:30: CN TOWER MANZARASINI GÖR

Bu güzel ormancı kahvaltını bitirdiysen şimdi sıra CN Tower’a doğru uzun ama sevimli bir yürüyüş yaparak kalori yakma zamanı. Asönsere binip binanın en üst katına çıkıp, Toronto ve Ontario Göl’ünün manzarasıyla büyülenmeye hazır ol!

Ayrıca kendini kemere bağlayıp binadan sallandırabilirsin. Uyarı: Bunu tok karnına kesinlikle denememelisin.

11:30: KENSINGTON MARKET’İNDE ALIŞVERİŞ YAP

Toronto’nun en ilginç semtlerinden biri olan Chinatown’daki Kensington Market’ine uğramalısın. Burada yerel üreticilerden, vintage tişörtlerine, küçük sanat galerilerinden Fransız peynircilerine kadar birçok şey bulacaksın.

13:00: BEYZBOL MAÇINA GİT

Beyzbolun anavatanı Kuzey Amerika’dasın ve bu yüzden Blue Jays’in Yankee ya da Red Sox’la maçını izlemek için Rogers Centre’a kesinlikle gitmelisin. Beyzbol yavaş bir spor olduğu için rahatlayıp arkana yaslan atmosferin tadını çıkar.

16:00: AYAKLARINI KUMA GÖM

Toronto’da birçok kumdan plaj bulabilirsin. EVET, Kanada da plajlara sahip , hem de en iyilerine!

Şehrin sınırlarını geçmeden Kanada’ya özgü Mukoka plaj sandalyesine oturup gökyüzünün manzarasıyla rahatlayabileceğin Sugar Beach’te pembe şemsiyenin altına uzanarak birkaç saat geçirebilirsin.

18:15: C’EST WHAT’TAN KENDİNE BİR İÇKİ AL

Zencefilli gazoz ya da 19 yaşından büyüksen Big Butt Smoked Dark Ale, Homegrown Hemp Ale ya da Mother Pucker’s Ginger Wheat gibi yerel içeceklerden birini seçebilirsin, seni uzun bir gece beklediği için sadece bir tane içmende fayda var.

19:30 HİNT YEMEĞİ, YUNAN TATLISI

Toronto birçok kültürü barındıran şehirlerinden biri olarak her köşesinden dünyanın her bir yerinden lezzetli yemekler bulabileceğin bir yer. Greektown’a şehrin en güzel baklavalarını yemeğe gitmeden önce, küçük Hindistan’da köri soslu yemeklerin ve nan ekmeğini denemelisin. Bunların üstüne bir de Fransızların sindirime yardımcı yiyeceklerinden yedikten sonra gitmeye hazırsın.

22:00 QUEEN WEST ZAMANI

Komedi ve caz kulüplerinden, sıradışı tiyatrolara, lüks kulüplerden salaş barlara kadar birçok seçenekten istediğini seçebileceğin Queen West Distict’e geri dönmek için bir taksi tut. Toronto kuralları olan bir yer olmadığı için kıyafetin konusunda endişe duymana gerek yok.

Komik gerçek: Toronto akçaağaç yapraklı bir tişört giydiğin sürece birçok yere yalın ayak bile girebilirsin.

1:30: POUTINI’DE POUTINE

Uzun bir gündü ve hiçbir şey poutine gibi Kanada’da gecenin geldiğinin habercisi olmaz. Patates kızartması, lor peyniri ve sostan oluşan Quebec kökenli bir yemek olan Poutine Kanada’nın ulusal yemeğidir.

Toronto'yu EF ile Keşfet.Detaylı Bilgi
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

50'den fazla şehirde 10 dilden birini öğrenin

Detaylı bilgi