GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Smart Vacation’ı Harika Yapan 10 Detay

Smart Vacation’ı Harika Yapan 10 Detay

Artık iş dünyası eskisi gibi değil. Günümüzün hızla değişen iş dünyasında çalışan genç bir yetenekseniz, işin artık sadece iş yerinde kalmadığını farketmiş olmalısınız. Gece yarılarına kadar gelen telefonlar, ve daha da geç gelen e-mailler artık bu işin bir parçası. Bu yoğunluktan bir süreliğine uzaklaşıp rahatlamak önemli. Ancak, verdiğiniz bu arayı akıllıca değerlendirmek çok daha önemli.

Smart vacation: Tatilin ve yurtdışında dil eğitiminin mükemmel karışımı

Smart vacation her zaman gitmek istediğiniz deniz kenarındaki o muhteşem şehirlerde geçireceğiniz zamanı, 2-3 haftalık bir dil kursuyla birleştiriyor. Bu program size gezip tozmak için bolca zaman sunuyor. Ancak diğer tatil planlarından farklı olarak, yurtdışında geçireceğiniz vakti sizin ve kariyeriniz için çok daha faydalı bir hale getiriyor.

İşte; Smart vacation’a katılmak için 10 önemli neden:

1. Kariyerinizi ileriye taşıyın.

Günümüzün küreselleşen dünyasında, “Dünya vatandaşı” olmak ve dünyanın her köşesinden insanla iletişim kurabilmek çok önemli. Ayrıca, yabancı dilinizi geliştirerek, iş hayatınızdaki rakiplerinizden sıyrılmak ve terfi almak çok daha kolay.

2. İş bulmayı kolaylaştırın.

Uluslararası bir kariyer hedefliyorsanız, yabancı bir dil bilmek inanılmaz önemli. Yeni bir dil size başka ülkelerde kariyer fırsatları sunarken, başvurabileceğiniz iş yelpazesini de genişletir.

3. Performansınızı canlandırın.

Vücudumuzdaki her kas gibi, beynimizde çok uzun süre dinlenmeden çalışırsa yıpranacaktır. Çıkılacak ufak bir tatil ona rahatlama imkanı sunar. Tatil süresince alacağınız hafif dil eğitimleriyle, (ve bolca pratikle) eve dönerken çok daha enerjik ve tazelenmiş hissedeceksiniz.

4. Yaratıcı işler yapmak için yenilenin.

Uzun süre tekrar eden işlerle uğraşmak, yaratıcı düşünmenizi engelleyebilir. Bir süre nefes alıp, yeni bir şehirde, yeni bir hayat kurmak size yaratıcılığınızı geri kazandıracaktır.

5. Beden ve ruh sağlığınızı destekleyin.

Bir kaç gün ara verin. Çok çalışıp, çok az uyuyan vücudunuzu tekrar şarj edin. Bedeniniz ve beyniniz size teşekkür edecektir.

6. Metal yorgunluğu riskini azaltın.

İş yoğunluğundan bunalıp masaya çökmüş bir çalışan veya gerçekten biraz araya ihtiyacı olan bir arkadaş. Hepimiz her gün böyle durumlarla karşılaşıyoruz. Yorgunluktan kurtulmanın en kolay yolu ise işlere bir süreliğine ara vermek ve harika bir sahilde biraz boş zamanın keyfini çıkarmaktır.

7. Zekanızı keskinleştirin.

Araştırmalar yeni bir dil öğrenmenin hafızayı güçlendirdiğini ve Alzheimer riskini düşürdüğünü ortaya koyuyor. [1]

8. Yeni arkadaşlıklar kurun.

Okulda veya dışarıda sizin gibi düşünen profesyonellerle tanışarak uzun süre kaybetmeyeceğiniz bir çok bağlantı kazanacak ve pek çok yeni arkadaşlıklar kuracaksınız.

9. Yeni bir kültürü keşfedin.

Yepyeni bir kültürün içine girmek ve o çevreye uyum sağlamak sizi daha hoşgörülü ve açık fikirli biri yapacaktır. Bu sayede insanlarla çok daha iyi iletişim kurabilir ve çok daha iyi bir takım oyuncusu olabilirsiniz.

10. Dünyayı keşfedin.

“Smart vacation” sadece yeni bir dil öğrenmek veya yeni arkadaşlar kazanmak değildir. Bunun yanında daha önce gitmediğiniz bir şehri veya plajı keşfedecek ve pasaportunuza yeni bir damga daha ekleyeceksiniz.

[1] https://www.livescience.com/12917-learning-language-bilingual-protects-alzheimers.html

EF ile "smart" seyahat edin.Detaylı bilgi alın.
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dünyayı keşfedin ve yurt dışında bir dil öğrenin

Detaylı bilgi