GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Sinema Büyüsü: Toronto Sokaklarından Gümüş Ekranlara

Sinema Büyüsü: Toronto Sokaklarından Gümüş Ekranlara

New York’tan Chicago’ya (bahsedeceğimden çok daha çağın ötesinde), filmlerde gördüğümüz tüm şehirler aslında Kanada’nın en büyük şehri olan Toronto’da çekiliyor. Tüm silüetler düşük giderlerle istediğin şehre çevrilebiliyor. Toronto’da yürürken bir anda kendini bir film setinde bulabilirsin. Sinemakolik biri olarak (ve Toronto’lu olmaktan gurur duyan biri), “Kuzey Hollywood’un beş favori sahnesini paylaşmak istiyorum.

1. THE DISTILLERY DISTRICT

Toronto’nun en popüler semtlerinden biri olan Distillery District harika kafelere ve restoranlara sahip. İlginç mimariye sahip bu şehir aynı zamanda Hollywood’dan sonra en büyük film merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Burayı ilk X-Men filminin ilk sahnesinin ana kapılarından hatırlayabilirsin (1944’de Polonya’da bir yerlerde olduğu varsayılıyor). Ayrıca Chicago ve The Cinderella Man (her iki filmde de Renée Zellweger rol alıyor) sahnelerinin bazıları da Distillery Street’te çekimleri yapıldı.

2. CASA LOMA

Toronto’daki bu Gotik Uyanış tarzındaki kraliyet şatosunu andıran rezidans, Toronto şehir merkezinden sadece birkaç dakika uzaklıkta. Finansçı Sir Henry Mill Pellatt’ın rezidansı olarak inşa edilen ve onu kaybettikten sonra müzeye çevrilen yapıt, şimdilerde popüler bir film mekanı. Şatonun içini ve dışını çeşitli film sahnelerinde görebilirsin; mesela X-Men’de Profesör Xavier’in okulu olarak – ve Dünyaya Karşı Scott Pilgrim’de. Casa Loma’nın binasını ve bahçelerini kendin gezebileceğin gibi kişiselleştirilmiş turlarla gezerek orada çekilmiş filmler, reklamlar ve TV showları hakkında daha fazla bilgi alabilirsin. Chicago, Pacifier, RoboCop, The Love Guru, Erica olmak, Nikita, ve daha birçok film burada çekilmiştir.

3. YONGE STREET / YONGE AND DUNDAS SQUARE

Guinness Rekorlar Kitabı’nda dünyanın en uzun sokağı olarak kayıtlara girmiş Yonge Street’i Kick-Ass ve Kick-Ass 2 filmlerinde görebilirsin. Toronto’nun gelecekte nasıl göründüğünü merak ediyorsan Repo Men (Jude Law ve Alice Braga’nın rol aldığı) filminde Yonge ve Dundas meydanlarında uçan trenler, devrim niteliğindeki ürünlerin parlak ışıklı reklamları sana bir fikir verebilir. Filmde aynı zamanda Jude Law’ın çalıştığı kurgusal şirket Eaton Centre’ın içinde yer almaktadır.

4. ALLAN GARDENS CONSERVATORY

Dinlenmek için ve doğaya yakın bir yerler mi arıyorsun? Demir ve cam bir sera olan The Allan Gardens Conservatory, Toronto’nun yılın her günü açık olan en eski parklarından birinde bulunuyor. Dünyanın dört bir yanından bitki ve çiçeklerle dolu bu yeri 10.00 ile 17.00 arası dilediğin gün ziyaret edebilirsin, üstelik giriş ücretsiz. Eğer Chloe filmini izlemişsen (Tamamen Toronto’da çekilmiş ve Julianne More, Liam Neeson ve Amanda Seyfried rol almıştır.) Allan Gardens’ı filmin en önemli sahnelerinde görebilirsin.

5. EF TORONTO

Evet, doğru okudun; EF Toronto merkezimizin bulunduğu ve dünyadaki birçok yere dönüştürülebilen sokak sanatları, kafe ve kulüplerin bulunması nedeniyle filmlerde çok sık kullanılan bir bölgedir. Yaz boyunca sanatçıların giyinme odası olarak kullandıkları film şirketinin kamyonetlerini okulun yanında park halinde görebilirsin. Ayrıca bir filmin ya da TV programının çekimlerine her an rastlayabilirsin. Birkaç ay önce Kanada’nın ünlü TV programlarından biri olan The Listener’ın çekimleri merkezimizin yakınlarında çekilmişti ve EF öğrencileri kendilerini tam da yıldızlarla dolu sahnenin içinde bulundular.

Toronto'yu ve Kanada'yı EF ile Keşfedin!Detaylı Bilgi
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

50'den fazla şehirde 10 dilden birini öğrenin

Detaylı bilgi