GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Bu Yaz Sidney’de Görmek İsteyeceğiniz 10 Yer

Bu Yaz Sidney’de Görmek İsteyeceğiniz 10 Yer

Yarımkürenin alt tarafına doğru bir seyahat planlıyorsanız, neden Avustralya’nın en büyük ikinci şehriyle başlamıyorsunuz? Sidney, muhteşem manzaraları ve olağanüstü sahilleriyle Instagramcılar için harika bir yer. Ancak, daha da önemlisi orada harika hatıralar edineceksiniz.

Dalış yapmak istiyorsanız veya sırtüstü geçireceğiniz bir tatil arıyorsanız şanslısınız ve tam aradığınız yerdesiniz. Sizler için mutlaka görülmesi gereken yerler listesi hazırladık. Yani, kendinize bir çay koyun ve yazımızı okuyun. Sonrasında, bütün gayretinizle bavulunuzu hazırlamaya başlayın.

Sydney Harbour Bridge

Tarihi Harbour Bridge’e gitmeden ve köprünün üstünden geçmeden Sidney’e gitmiş sayılmazsınız. Köprü su yüzeyinden 134 metre yükseklikte yer alır. Adrenalin bağımlıları için hazırlanmış BridgeClimb etkinliğinde yer alıp, şehrin muhteşem manzarasını en tepeden izleyebilirsiniz. Ayrıca, bu büyük demir kütlenin altında yüzebilirsiniz de.  North Sydney Olimpiyat Havuzu da tam olarak bu manzaraya bakıyor ki bu da onu dünyanın en havalı açık hava havuzu yapıyor.

Bondi Beach

İster biraz güneş banyosuyla bronzlaşmak isteyin, isterse kendinizi sörfte deneyin. Bunların hepsi için bulabileceğiniz en uygun kumsal tam olarak Bondi Sahilleridir. Okyanus melteminin serinliğini vücudunuzda, beyaz kumun sıcaklığını ayaklarınızda ve bütün güneşten faydalanırken de dalgaların rahatlatıcı sesini kulaklarınızda hissedeceksiniz. Eğer acıkırsanız, çok taze deniz ürünleri satan ve sahilin tam kenarında yer alan The Bucket List’e gidebilirsiniz.

Sydney Opera House

Her hafta 40’dan fazla şova ev sahipliği yapan, Sidney’in tarihi opera salonunun herkese sunabileceği etkinlikleri mevcut. Ülkenin muhtemelen en meşhur binası olan bu salonun mimarisini dışarıdan ve içeriden keşfedebilirsiniz.

Chippendale District

Zamana aykırı ve yaratıcı manzarasıyla, Chippendale bölgesi sanatseverler için pek çok fırsatla dolu. Galerie Pompom gibi modern sanat galerileri için doğruca Abercrombie caddesine gidebilir ve genç sanatçıların resimlerini, videolarını ve modern ürünlerini keşfedebilirsiniz. Harika kahve ve yemek seçenekleri için ise Kensington caddesine gidebilir ve Glider KS’e gidebilir ve Asya yemeklerinden taze sıkılmış meyve sularına kadar her şeyi bulabilirsiniz.

Carriageworks

Avustralya’nın en çeşitli sanat merkezi olan Carriageworks’de farklı akımları takip eden sanatçılara ait pek çok heyecan verici program bulabilirsiniz. Haftanın bir günü yanından geçerken uğrayın. Çok çeşitli, ücretsiz gösterilerden birine katılın ve gününüzü kültürle doldurun. Ayrıca unutmayın, cumartesi günleri, mekan sanatçıların ve çiftçilerin yetiştirdiği taze sebzelerin satıldığı bir çiftçi pazarına dönüşmektedir.

Royal National Park

Doğa içinde muhteşem bir geziye mi çıkmak istiyorsunuz? Uzaklara bakmayın. Kraliyet Milli Parkı doğaseverler için pek çok fırsat sunuyor. Dağ sularında alabalık tutmaktan, öğleden sonra kuş izlemeye yada New South Wales sahillerinde balinaları izlemeye, sizlere unutulmaz bir gün yaşatmak için tüm bu maceralar emrinize amade. Kameranızı sakın unutmayın, gidince bütün dakikaları kaydetmek isteyeceğinize eminiz.

Bare Island

Botany Bay’de yer alan bu küçük ada ismini bir kâşifin anı defterinde geçen “small, bare island” (küçük, çıplak ada) anekdotundan alır. 1885 yılında Rusların işgalinden korkan İngiliz koloniciler Botany Bay’i(Avustralya’nın arka kapısı olarak da bilinir) korumak için Bare Island Kalesini kurmuşlardır. Bugün, burası Avustralya milliyetçiliğinin askeri gurur noktalarından biri olarak hala ayaktadır ve Görevimiz Tehlike 2’nin bir kısmına da ev sahipliği yapmıştır. Bu adanın çevresinde bir rehberle mutlaka gezin ve adanın zengin ve büyüleyici tarihini keşfedin.

Glebe Markets

Gardırobunuzu biraz daha nostaljik kıyafetlerle süslemek istiyorsanız, Glebe Markets’e mutlaka gitmelisiniz. Her cumartesi 10.00’dan 16.00’ya, pazarlıkseverler, çevredeki canlı müziğin eşliğinde modadan yemeğe, el sanatlarından antika eşyalara pek çok ürünün peşlerinden koşarlar. Ortamın sesleri çevredeki gençleri ve öğrencileri de civardaki üçüncü nesil kafelere, kitapçılara ve restoranlara çeker. Alışverişten sonra bir enerji yüklemesine mi ihtiyacınız var? Kahvenizi Sappho’da içebilirsiniz.

Central Business District

Bu bölge Sidney’in iş ve alışveriş merkezi olarak görülebilir. Öğleden sonra çevredeki dükkanları keşfettikten sonra, akşam ufak bir atıştırma için Darling Harbour’a gidebilirsiniz. İsmiyle müsemma bu liman farklı mutfaklardan yepyeni pek çok yemeği keşfedeceğiniz restoranlara ev sahipliği yapıyor. Gece kuşları ise limanın hareketli gece hayatını tadabilir ve pek çok farklı kokteyli deneyebilir. Tabi ki bunların hepsini harika bir manzara eşliğinde yapacaksınız.

Lavender Bay

Central Business District’in 3 kilometre kadar kuzeyinde, ülkenin en harika manzaralarından biri yatmaktadır. Bu bölgenin, yani Lavender Bay’in, parlayan yıldızı ise Wendy’s Secret Garden’dır. Kocasının ölümünden sonra, bütün yeisini terk edilmiş bir tren yolunu güzelleştirmeye harcayan Wendy Whiteley, büyüleyici bir yer yaratmayı başarmış. Sık ağaçlar, eğreti otları ve çiçekler limanın muhteşem manzarasını çevreleyen güzelliklerdir. Bu manzarayı asla unutmayacağınızı garanti ediyoruz.

EF Sidney’den neler beklemelisiniz?

EF’in Sidney Kampüsü

EF ile Sidney’de İngilizce Öğrenin.Detaylı bilgi alın.
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dünyayı keşfedin ve yurt dışında bir dil öğrenin

Detaylı bilgi