GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Oxford Cambridge’e Karşı: Titanların Savaşı

Oxford Cambridge’e Karşı: Titanların Savaşı

Akademi dünyasında nesiller boyu rekabet içinde olan iki üniversite: Oxford ve Cambridge. İkisi de dünya çapında bilinen üniversiteler; etkileyeci ve Venedik’i andıran nehirleri ve tarihi yapılarıyla ünlüdürler. Her iki şehrin de birçok ortak noktası var gibi görünüyor değil mi? Tabi ki hayır! Üniversitelerin rekabeti, titan savaşına dönüştüğünde tarafını seçmen için işte sana birkaç öneri:

Tarafsız olmak mı istiyorsun? **O zaman Oxbridge’**i seçmelisin

Her iki üniversitenin birleşimi olan bu kelime için barış silahı diyebilirim. Evet, silah dedim ama aslında zırh daha doğru olur. Bu kelimeyi kullandığın sürece her iki şehre de kabul edileceksin. Ya da hiçbiri tarafından hoş karşılanmayacaksın. Seçim tabii ki senin.

Keşfet: Her iki şehir hakkında fikir sahibi olmanın (ve hangi şehri daha çok sevdiğini anlamanın) en iyi yolu  araştırma yapmak. Daha sonrasında da öğrencilerin en çok vakit geçirdikleri geleneksel publarına uğrayıp bir öğle yemeği yiyebilirsin.(Oxford’da King’s Arms ve Cambridge’te The Eagle’ı ziyaret edebilirsin.)

NEHİRLERİ UNUTMA

Her iki üniversite şehrinde de söz konusu suyla ilgili eğlencelere geldiğinde, ikisinden de nehirlerin geçtiğini biliyoruz. Oxford’dan Isis Nehri (Aslında Thames nehrinin bir kolu) Cambridge’ten Cam nehirleri geçmektedir. Gondola bindiğinde kendini adeta Venedik’teymiş gibi hissedeceksin. Tabii İtalyan yemeklerini ve güneşli havasını burada bulamayacaksın.

Keşfet: Nehre doğru yola koyulup bir gondola turuna çıkmalısın! Kendine bir gondol kiralayabilir ya da seni gezdirecek “chauffer” edinebilirsin. Her iki şehirde de birçok tur bulabilirsin.

SİSTEMİ ÖĞREN

Oxford ve Cambridge Üniversitesi küçük kolejlerin biraraya gelmesiyle oluşmuş birer yapıdır. Aslına bakarsan bu kolejlerin hepsi birbirinin rakibidir. Hatta aynı şehirdeki kolejler arasında rekabeti her zaman en üst seviyelerde tutacak büyük spor müsabakaları adeta birer çarpışma gerçekleşmektedir.

Keşfet: Mükemmel bilgi kaynaklarını barındıran, Avrupa’nın en eski ve İngiltere’nin en büyük kütüphanesinden biri olan Oxford’daki Bodleian Library’ya doğru yola koyul.  Cambridge’e girdiğinde, Trinity Kolejindeki Wren Library uğramalısın, Bodleian’a göre küçük olsa da güzel ve etkileyeci bir tarihe sahip.

KOLEJLER HAKKINDA BİLGİ EDİN

Christchurch? Trinity? New College? Eğer bu isimler sana hiçbir şey ifade etmiyorsa, başın belada demektir. Oxbridge öğrencisiyle konuşmaya başlamadan önce her iki şehirdeki kolejler için bunları öğrenmelisin. Bunları sana liste yapabilirdim ancak bu benim için biraz sıkıcı olacaktı. Bunun için Google’da arama yapabilirsin.

Keşfet: Oxford’da New College’da ya da Cambridge’teki Trinity College’ta yürüyüşe çık ve çimlerin üzerinde bu tarihi yerin tadını çıkar. Hala burada eğitim almayı düşünmüyor musun?

BOT YARIŞLARINI İZLE

Oxbridge’in yaşadığı en büyük rekabeti Londra’nın Thames Nehri’nde  gerçekleşen her  yıl bot yarışlarında görebilirsin. (Yarışlar Nisan ayında gerçekleşmiştir,  bu nedenle önümüzdeki baharı beklemelisin) Her üniversitenin kürek takımları kafa kafaya giderek yarışmaları daha da heyecan katıyorlar. Oxbridge heyecanını yaşamak istiyorsan kesinlikle bot yarışlarını izlemelisin.

Keşfet: İçkini alıp nehir kenarlarından bulunan publardan birinde erkenden yerini almalısın, aksi takdirde yarışlar başladığında bu mümkün olmayabilir.

Üniversiteler arasındaki bilinen en büyük rekabet  hakkında benim önerilerim bu kadar. Umarım tarafını seçmende ya da Oxbridge’i tercih etmende yardımcı olabilmişimdir.

EF ile İngiltere'de İngilizce Öğrenin!Detaylı Bilgi
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dünyayı keşfedin ve yurt dışında bir dil öğrenin

Detaylı bilgi