GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

New York: Bütçe Dostu 5 Etkinlik

New York: Bütçe Dostu 5 Etkinlik

New York'ta günlük yaşamın biraz pahalı olduğu bir gerçek. Bu durum öğrenciler için korkutucu görünebilir ancak, New York'ta yapılacak en eğlenceli etkinliklerin bazıları oldukça ucuz, hatta, ücretsizdir. Central Park'ta etrafı keşfetmek, Brooklyn Köprüsü'nü geçmek ve High Line'da dolaşmak New York'ta yapabileceğiniz en temel aktivitelerdir. Ayrıca, akşamları farklı konserler, grup toplanmaları ve stand-up gösterileri gibi birçok ücretsiz etkinlil bulabilirsiniz.

New York'la ilgili ilginizi çekecek ve cebinizi yakmayacak birkaç az bilinen ipucu paylaşmak istiyoruz.

Aşağıda bütçe dostu New York'ta yapılacak beş aktiviteye göz atın.

1. Staten Island Feribotu'nda yolculuk yapın

Bu feribot, Staten Island'ı Manhattan'a bağlayarak 25 dakikalık ücretsiz yolculuk boyunca Özgürlük Heykeli'nin etkileyici manzarasını sunar. Bu yolculuğa kesinlikle güneş batmadan hemen önce deneyimleyin. En iyi manzaraları kaçırmamak için geminin önünden veya arkasından yer kapmayı da unutmayın. Hatta kendi içeceğinizi ve atıştırmalıklarınızı getirip yolculuk sırasında piknik yapabilirsiniz.

Staten Island feribotu 24 saat 4 Whitehall Street'ten hizmet vermektedir.

2. Canlı yayın programlarına ziyaretçi olun

Amerikan gösteri dünyasını keşfedebilmek için Hollywood'a gitmenize gerek yok. Saturday Night Live, The View ve Late Show gibi popüler TV şovlarının hepsi New York'ta canlı olarak çekilmektedir. Daha da iyisi, biletler seyirciler için ücretsiz verilir!

Bu tarz programların hangi tarihlerde olduğunu öğrenmek için kayıt oluşturabilirsiniz.

3. Yıldızların Altında Film İzleyin

Çantanıza atıştırmalık, piknik örtüsü, ve ceketinizi atarak Midtown'un kalbindeki Bryant Park'ta yıldızların altında film izleyin! Her yaz en popüler klasiklerden, yeni çıkanlara ve kült yapımlara kadar birçok farklı film gösterilen bu muhtemeşem park yerli halk ve turistlerle dolup taşar. Kapılar saat 17:00'de açılırken film gösterimi 20:00'de başlar. Bu nedenle, iyi bir yer bulabilmek için erken gitmenizi öneririz!

New York parklarında, yaz boyunca açık hava film geceleri düzenlenir. Gösterimlerin çoğu ücretsizdir, ancak bazıları için bilet gerekli olabilir. Size en yakın bir parkları ve programları buradan kontrol edebilirsiniz.

4. Chelsea Sanat Galerisi Gezisi

Chelsea'de galeri gezileri yaparak sanat dünyasına dalın. 200'den fazla galeri, Manhattan'ın batı tarafındaki birkaç blokta yoğunlaşmış durumda. Giriş ücreti olmadan, modern sanat eserlerini görmek için zaman ayırın. Belki de geleceğin Andy Warhol'ünü keşfedebilirsiniz! Birçok galeri, özel açılış geceleri düzenleyerek her Perşembe yeni eserleri sergiliyor. Ücretsiz şarap ve peynir tadabilir, harika zaman geçirebilirsiniz!

5. Geocaching

Eğer ipuçları aramak ve bulmacaları çözmek tam sizlikse, Geocaching'i listenize eklediğinizden emin olun. Geocaching, insanların bir uygulamanın GPS yönergelerini kullanarak kapsüller veya kutular gibi gizli nesneleri (önbellek olarak bilinir) aradığı uluslararası bir hazine avıdır. Milyonlarca Geocache dünyanın her yerinde saklanmaktadır. Bu da, seyahat severlere eğlenceli bir aktivite sunar. New York City'de ise, 2000'den fazla gizli Geocache bulunmaktadır. 8 milyon nüfuslu bir şehirde gizlenmeye çalışmanın ekstra eğlenceli bir zorluğu da vardır. Uygulamayı ücretsiz indirebilir, popüler Geocache'leri arayabilir veya hepsini görmek için ücret ödeyebilirsiniz. Yol boyunca ne keşfedebileceğinizi asla bilemezsiniz.

Ingi̇li̇zce öğreni̇nKeşfet
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

50'den fazla şehirde 10 dilden birini öğrenin

Detaylı bilgi