GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Londra'da çalışma hayatı hakkında bilinmesi gereken 5 şey

Londra'da çalışma hayatı hakkında bilinmesi gereken 5 şey

Birçok insanın (özellikle de öğrencilerin) Londra'da çalışmak istemesi hiç de şaşırtıcı değil. İngiltere'nin başkenti yalnızca uluslararası iş dünyasının merkezi olmakla kalmıyor, aynı zamanda insanların kendilerini tamamen yeni bir kültüre kaptırmaları için de mükemmel bir senaryo oluşturuyor.

Londra'ya taşınmayı düşünüyor ve orada bir iş bulmayı planlıyorsanız, işte Londra'daki çalışma kültürü hakkında bilmeniz gereken bazı önemli şeyler.

1. İşe gidip gelme süresinin daha uzun olması yaygın bir durumdur

Londra büyük bir şehirdir ve merkezinde yaşamak pahalı olabilir - bu iki faktör nedeniyle, işe yarım saat veya daha uzun bir sürede gidip gelmek çok yaygındır. Özellikle Londra'nın yoğun şehir merkezine gidip gelenler için işe gitmek biraz zaman alabilir.

Neyse ki Londra çok iyi bağlantılara sahip ve dünyanın en iyi ve en kapsamlı ulaşım sistemlerinden birine sahip. Metro, trenler, otobüsler ve bisikletler sayesinde hemen hemen her yere ulaşabilirsiniz.

2. Kimse geç kalmaz

Yeni bir işe başladığınızda, genellikle her zaman zamanında gelmeye dikkat etmeniz gerektiğini söylemek yanlış olmaz. Ancak, İngilizler zamanlama konusunda çok titizdir ve geç kalmak hoş karşılanmaz. Eğer bir toplantınız veya mülakatınız varsa, en az beş dakika önce orada olun - bu şekilde hazırlıklı ve sakin olduğunuzdan emin olmak için yeterli zamanınız olacaktır.

3. Lütfen ve teşekkür ederim

Günlük etkileşimlere bir 'lütfen' veya 'teşekkür ederim' eklemek işlerin çok daha sorunsuz ilerlemesini sağlayabilir. İngilizler kibarlıklarıyla ünlüdür ve muhtemelen bu kelimeleri günde onlarca kez neredeyse tanıştıkları herkese tekrarlarlar. Bu kelimeleri cömertçe kullanmayı ne kadar çok öğrenirseniz, kültüre o kadar çok dahil olursunuz - ve kim biraz daha fazla kibarlığı takdir etmez ki?

4. İş yerindeki birçok kültür

Londra dünyanın en çok kültürlü şehirlerinden biridir, bu da canlı enerjisine ve harika çeşitlilikteki mutfak sahnesine katkıda bulunur. Londra'daki insanlar farklı ülkeler ve kültürler hakkında çok açık ve meraklı olma eğilimindedir. Londra gibi bir şehirde çalışmak size sadece İngiliz kültürü hakkında harika bir fikir vermekle kalmayacak, aynı zamanda farklı ülkelerden birçok insanla çalışmanıza da olanak sağlayacaktır.

5. Sosyalleşme teşvik edilir

İngiliz çalışma kültürünün en iyi yanlarından biri, Londralıların çok çalışmayı bilmelerinin yanı sıra ne zaman işi bırakacaklarını da bilmeleridir. İnsanlar izin yapmayı benimser ve genellikle bunu iş arkadaşlarıyla sosyalleşmek için kullanır, ekibe yeni katılanlara iş arkadaşlarını tanıma ve ofis dışında bağlantılar ve arkadaşlıklar kurma fırsatı verir.

Londra'yı keşfetmeye bugün başlayınDaha fazla bilgi edinin
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dakikalar içinde İngilizcenizi test edin

Detaylı bilgi