GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Pozver, Çek, Paylaş – Instagram Berlin Rehberi

Pozver, Çek, Paylaş – Instagram Berlin Rehberi

Eğer yaşadıklarını, gittiğin yerleri, yediklerini sosyal medyada paylaşarak kanıtlamıyorsan, sen de sanki onları hiç yaşamamış gibi hissediyor musun? Bu yüzden hiç şüphesiz, yeni bir şehre taşınıyorsan ya da sadece hafta sonu gezisine çıkıyorsan bile, orayı en iyi şekilde keşfetmek için ihtiyacın olan, resim kareleri yakalamak, filtrelemek ve hashtag kullanarak paylaşmak olacak – #EFMoment ve #EFAndTheCity hashtagleri için kimler hazır? Bugünkü Instagram Berlin rehberi yardımı ile tarih, mimari ve yaratıcılık dolu olan Almanya’nın başkenti Berlin’de nereleri gezebileceğini, neler yapabileceğini göreceksin ve Instagram sayfanı renklendirecek çok fazla kare bulacağına hiç şüphen olmasın. Özellikle de bizim seçtiğimiz nefes kesen, dünya harikası yerler listesi ile #Berlinstagram paylaşımların çok daha güzel olacak:

AÇIKHAVA SANATI:  #EASTSIDEGALLERY, YA DA, #BERLINWALL (#BERLİNDUVARI)

Şimdiden uyaralım: Bu önerimiz neredeyse tüm Instagram sayfanı doldurabilir! Berlin’in en sevilen ve en çok fotoğrafı çekilen bu çekim merkezi aslında yakın tarihin en belirgin ve önemli olaylarından birine tanıklık etmiştir. Şehri ikiye bölen bu duvarın yıkılışını anmak için, burayı kilometrelerce uzunlukta bir Berlin’in özgürlük, yaratıcılık ve kültür sembolüne dönüştürmekten daha iyi bir fikir olamazdı! Resim meraklıları tüm günlerini dünyanın en büyük açıkhava sanat galerisinin resimlerini çekerek, bundan daha fazla zamanı da hangi fotoğrafları Instagram’da paylaşacakları seçmekle geçirebilir.

TARİH DERSİ: #CHECKPOINTCHARLIE

Berlin’deki en ikonik ve bilinen tarihi anıtlardan biri de yol üstünde küçük ve mütevazi bir bina olan Checkpoint Charlie’dir. Doğu ve Batı Berlin arasındaki geçitlerin en bilinenidir ve 1990’a kadar yabancıların ve diplomatların karşı tarafa geçişini sağlamıştır. Barınağın etrafında bugün de duran kum torbaları, Sovyet ve Amerikan birbirine karşı durdukları, ve birbirlerini 3. dünya savaşını başlatmakla tehdit ettikleri yeri işaret etmektedir; bu yüzden de burası Berlin’in Soğuk Savaş günlerini hatırlatan en önemli yerlerden biridir.

İKONİK SİMGELER: #BRANDENBURGERTOR

Brandenburg Kapısı’nı ziyaret etmeden yapılan bir Berlin gezisi tamamlanmamış sayılır. Bu devasa kemeraltı, Berlin’i Brandenburg şehrine bağlayan eski şehir kapısının kalıntıları üzerinde yükselmektedir ve şehrin en eski ve büyük parkına doğru bakmaktadır. Bu büyüleyici mimari harikası yapı tek başına bile çok güzel fotoğraf kareleri verebilirken, üzerinde yer alan 3 metre uzunluğundaki barış sunan, bronz Viktorya zafer heykeli, adeta bir taç gibi Brandenburg Kapısı’nı üzerinde durmaktadır. Gün ışığında muhteşem olan bu yapı (özellikle de simetri tutkunuysan), geceleri ise harika bir şekilde ışıklandırıldığı için gerçekten de güneş gibi parlayarak geceleri de muhteşem fotoğraflara manzara olabilir.

TARİH DOĞAYLA BULUŞUYOR: #TIERGARTEN VE #SIEGESSÄULE

Biraz yukarıda bahsettiğim büyük parkı hatırlıyor musun? Brandenburg Kapısı’ndan hayran olarak geçtikten sonra 210 hektarlık yeşil alanıyla Berlin’in en büyük parkı olan #Tiergarten parkında yürüyüşe ne dersin? Resmen Berlin’in akciğeri olan ve resim gibi göller ve nehirlerle donatılan bu muhteşem parkta özellikle sonbahar aylarında kırmızı, kahverengi ve altın renkli ağaçlar Instagram hesabında harika karelere dönüşeceklerdir. Merkeze doğru gittiğinde büyük ve heybetli Berlin Zafer Sütunu (#Siegessäule) seni selamlayacak. Danimarka-Prusya savaşındaki Prusya zaferinin anısına yapılan bu sütun üzerinde, Berlinlilerin “Altın Else” dedikleri 8.3 metre boyunda ve 35 ton ağırlığındaki Viktorya heykeli bulunmaktadır. Anıtın resimleri tüm boyutlardan çektikten sonra 285 adım yukarıda manzara noktasına çıkarak çok güzel kareler yakalayabilirsin. #omg

SÜTUNLAR VE KÜLTÜR: #ARCHITECTURE (MİMARİ)

Şimdi #Reichstag’ı ziyaret etme zamanı. Evet burası da başka bir mimari yapı, ama ikonik mimari eserlerle, binalarla dolu olan büyük bir başkentte böyle olması çok normal değil mi? Eğer hava hafif rüzgarlı ise ilk önce buraya gelerek bayrağın açık bir şekilde dalgalanmasını seyredebilirsin. Bir sonraki durak #MuseumsInsel’de (Müzeler Adası) yer alan #AltesMuseum (Altes Müzesi ya da diğer adıyla Eski Müze); burada büyüleyici Neo-klasik izleri taşıyan Panteon tarzı büyük sütunlar ve bronz heykeller görebilirsin. Eğer içerideki eserleri, galeri ve tarihi sergileri başlı başına keşfetmeye vaktin yoksa (ki bizce kesinlikle bu eserleri görmelisin), müzenin dışı da Instagram’ın için harika resimler verecektir. Eğer hala birkaç mimari yapı daha görmek istersen sana önerilerimiz #Fernsehturm ve #Gedächtniskirche olur. (Ve bu müzelere gidip gelirken geçeceğin yollarda fotoğraf çekmeyi es geçmemeni tavsiye ederiz.)

MODERN BERLİN’İ KEŞİF: #STUNNINGSUNSET (GÜNBATIMI)

Birçok kültürel ve mimari turdan sonra, gezine #Viktoriapark’ta yaratıcı unsurlar eklemeye ne dersin? Şehir içindeki bu yeşil cennette, diğer parklarda olmayan gerçek bir şelale ve Özgürlük Savaşları anısına yapılan ve sivri yapısıyla sana hala Berlin’de olduğunu hissettiren Prusya Milli Anıtı’nın gölgesinde yer alan bir gölet yer almaktadır. ‘Like’ sayılarında rekor kırmak istersen günbatımı zamanında #OberbaumBrücke köprüsüne gidebilir; nehrin ve şehrin birbirinden güzel fotoğraflarını çekebilirsin. Loş ışıkta Berlin’e karşı gölgesi yansıyan  #MoleculeMen heykellerinin sana profesyoneller gibi bir görüntü almanı sağlayacağından şüphen olmasın.

Berlin'i EF ile keşfet!Daha detaylı bilgi alın
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

50'den fazla şehirde 10 dilden birini öğrenin

Detaylı bilgi