GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Hawaii’nin Benzersiz Ziyaretçi Rehberi

Hawaii’nin Benzersiz Ziyaretçi Rehberi

Aloha! Amerika’nın kusursuz güzellikteki Hawaii eyaletinin ziyaretçi rehberine hoş geldiniz. Burası anakaradan 4000 km uzaklıkta gizlenmiş, güneşli kumsallara, birinci sınıf sörf alanlarına ve görüp görülebilecek en güzel doğal oluşumlarına sahip olan Pasifik cenneti. Ve bu sadece başlangıç! Zengin kültürel mirasıyla rahat yaşam tarzını da bunlara eklerseniz, kendinize harika bir destinasyon yaratmış oluyorsunuz. Daha fazla uzatmadan, Hawaii’nin neden sizin için (ve hepimiz için) mükemmel bir yer olduğunun 8 nedenini açıklıyoruz:

1. KUMSALLAR

Dünya üzerinde kumsallar ikiye ayrılıyor: Hawaii’nin el değmemiş altın renkli kumsalları ve diğer kumsallar… Hawaii’nin sahil şeritleri eyaletin 8 ana adasında 1200 km boyunca uzanıyor, ama uyarıyoruz: Bir kere bu kumsalları gördükten sonra, bir daha hiçbir kumsal eskisi gibi olmayacak.  Oahu’daki Waikiki’den Maui ve Kauai’nin daha gözlerden uzak olan kumsallarına kadar, günbatımı barbekülerinin tadını çıkarabileceğiniz birçok plaj mevcut. Ve buraların tadını çıkarmanın en iyi yolu ise…

2. SÖRF

Sörf yapmak Hawaii’de bir hobiden daha fazlası anlamına geliyor. Doğuş yeri Hawaii olan sörf, hala Hawaii’nin kültürel kimliğinin büyük bir parçası. Sörf yapmadan (ya da hiç değilse sörf yapmaya çalışmadan) geçen hiçbir Hawaii ziyareti tamamlanmış sayılmaz. Neyse ki her seviyedeki öğrenci için uygun dalgalar var! Yeni başlayanlar Oahu’daki Ehukai Beach Park’da dalgalarla boğuşurken, profesyoneller Maui’de yer alan Jaws’daki efsanevi dalgaların tadını çıkarabilir.

3. YÜRÜYÜŞ

Eğer göz alıcı kumsallardan ve ideal sörf koşullarından memnun değilseniz, Hawaii nefes kesici bir olanak daha sağlıyor: Yağmur ormanları ve volkanlar, adanın iç taraflarını keşfetmeyi göze alanları bekliyor. Adanın volkanik geçmişini ve bugününü keşfetmek hem Haleakala Ulusal Parkında hem de Hawaii Volkanları Ulusal Parkında oldukça kolay. Eğer volkanlardan uzakta olmak isterseniz yürüyüş botlarınızı giyip, başkent Honolulu’ya 20 dakika araba mesafesindeki Manoa Şelalelerinin de dahil olduğu ve adayı çevreleyen doğal güzellikleri keşfedebilirsiniz.

4. HONOLULU

‘’Büyük Ananas’’ diye adlandırılan Honolulu şehri, belirgin bir şekilde Hawaii ruhunu taşıyor. Sonuçta, dünyada öğle aranızda yemek yemek yerine meşhur kumsallarda sörf yapma şansını bulabildiğiniz çok fazla yer yok. Kendinizi Waikiki Kumsalından uzaklaştırmayı başarır başarmaz, Kalakua Caddesi, Lewers Sokağı ve Kuhio Caddesinde yer alan restoranları, alışveriş seçeneklerini ve gece hayatını keşfetmeye başlamalısınız! Nerede olursanız olun, Oahu’nun görkemli doğal yapılarından da dalış yapabileceğiniz birçok yerden de uzakta değilsiniz – Diamond Head State Monument ya da Hanauma Bay gibi.

5. EKSTREM SPORLAR

Doğal güzellikler arasında yürüyüş yapmak ya da şehri keşfetmek sizin için yeterli değilse, korkmayın, Hawaiililer adrenalini nasıl arttıracaklarını iyi biliyorlar: Hawaii eyaleti size denemeniz için ölmeden önce yapılacaklar listenize girebilecek birçok aktivite sunuyor. Maui’de skydiving ya da Oahu’da yamaç paraşütü yapabilir, ya da The Big Island’da kayalıklardan atlama ve köpekbalıklarıyla yüzme gibi diğer ekstrem spor türlerini deneyimleyebilirsiniz. (Böyle söyleyince güvenli gibi gelmeyebilir ama aslında oldukça güvenli!)

6. YİYECEKLER!

Adaların kültürünü etkilemiş çeşitli uluslar sayesinde Asya ve Polinezya mutfağının bir karışımını  sunan Hawaii, yemek yemeyi sevenler için tam bir cennet! Kendinize bir (ya da 2) lomi salmon (https://www.google.com.tr/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=lomi%20salmon) ısmarlayın, squid lu’au ve Kalua pork yiyin, yani kısacası adını bile söyleyemediğiniz geleneksel yemekleri denemeden dönmeyin! Ancak, her şey bir kenara, adanın ulusal yemeği olan SPAM’i mutlaka denemelisiniz. Hawaiililer Amerika’daki herhangi bir eyaletten daha fazla konserve yemeği tüketiyorlar. 1.5 milyon kişi her sene 7 milyon konserve gıda tüketiyor. Konserve gıdaların arasında bulunan ve ulusal bir sushi yemeği olan ‘’spam musubi’’yi şiddetle öneriyoruz!

7. GELENEKSEL ETKİNLİKLER

Hawaii’nin zengin kültürel mirası her adada görülebilir, Aloha eyaletine yapılan hiçbir ziyaret bir ‘’luau’’ya katılmadan tamamlanmış sayılmaz. Luau: büyük bir ziyafetin verildiği, müzik ve hulanın olduğu geleneksel kutlama. (Turist tuzağı luaularından kaçınmanızda fayda var.)

8. HAWAIIAN DİLİ

Hawaii’nin iki resmi dili var ve baskın olan dil her ne kadar İngilizce olsa da, Hawaiian dili de kendine özgü ve oldukça güzel bir dil: humuhumunukunukuāpuaʻa (eyalete özgü bir balık), kawaiolaonapukanileo (Hawaiili bir müzik grubu_), manamanalima_ (parmak) gibi kelimeleri barındırıyor. Hawaii alfabesi 13 harften oluşuyor (5 sesli harf, 7 sessiz harf ve bir sembol) ve her kelime sesli bir harfle bitiyor ki bu da Hawaiian dilini konuşması ve dinlemesi çok zevkli bir dil haline getiriyor!

Hawaii'ye EF güvencesiyle seyahat edin!Daha detaylı bilgi alın
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dünyayı keşfedin ve yurt dışında bir dil öğrenin

Detaylı bilgi