GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Eğitime Ara Verip Geleceğe Yatırım Yapmak

Eğitime Ara Verip Geleceğe Yatırım Yapmak

Birçok seçenek, verilmesi gereken birçok karar ile hayat bazen korkutucu olabilir. Bu dünyadaki yerini bulmak biraz yorucu gelebilir ama eğer bir durdurma butonun varsa ki var, hayatını düzene sokabilirsin.

Sadece bir anlığına değil üstelik tam bir senelik.

Bu bir sene normal rutin hayatına ara vereceksin. Lise ya da üniversite eğitiminden önce veya sonra boş bir senen olabilir. Büyülü güçleri olmasa da hayatının her anına pozitif etkisi olacak sıra dışı bir sene geçirebilirsin. Ayrıca bu seneyi boş bir sene olarak görmemelisin, hayatını değiştirip şekillendirecek deneyimlerle dolu bir yıl olacak. Büyüyüp, seyahat ederek öğrenme, öğrenirken seyahat etme garantili bir sene olacak.

1. FARKLI BİR DİLİ ANA DİLİN GİBİ KONUŞABİLECEKSİN

Farklı bir dilde akıcı konuşmak iş becerileri arasında en önemli sırada yer alıyor. Birden fazla dil konuşan kişiler daha kolay iş bulup, daha fazla para kazanıyor üstelik iyi bir kariyer olanaklarına sahip oluyor. Yabancı dil bilmek tüm diğer becerilerden daha önemli bir yere sahip olduğunu biliyoruz.

2. GELECEĞİNİ ŞEKİLLENDİRECEKSİN

Akademik yolun sana çok uzun ve karanlık gelebilir. Ders çalışmak, sınavlara girmek ya da kariyer tercihleri ile boğuşurken ışığı görmek biraz zor gelecektir. Bu bir kısır döngünün başlangıcı ya da ara yılın olabilir. Bir adım geri çekil ve enerjini yenile.

3. UFKUNU GENİŞLETMENE YARDIMCI OLACAK

Her gün okula giderken aynı yolu kullanıyorsun. Tüm köşeleri, her havlayan köpeği ve trafik lambasının yerini biliyorsun. Hatta haftalık siparişlerini vermeden önce siparişlerin çoktan hazırlanmış oluyor. Tüm bunlar güven verici olsa da değişim için bu bir işaret olabilir. Alışılagelmiş şeylerin ötesine geç ve dünyayı keşfetmeye başla.

4. YENİ DEĞERLİ BECERİLER EDİNMENİ SAĞLAYACAK

Bu ara yıl her türlü aktiviteyle kişileştirilebilir. Seyahat etme ve öğrenmenin yanında gönüllü olarak çalışma ya da staj yapma imkanlarını da değerlendirebilirsin. Bu süreçte yeni bir kültürü yaşayarak tamamen bağımsız ve kendine güvenen ve daha mutlu biri olacaksın.

Tüm bunlarla gelecek hakkındaki kaygılarını ortadan kaldıracak ve kararların daha gerçekçi gelecek. Şimdi cesur bir atmanın tam zamanı.

EF ile Yurtdışında Yabancı Dil Öğrenin!Detaylı Bilgi
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet