GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

New York: Devasa Strand Bookstore

New York: Devasa Strand Bookstore

Toplam 18 mil uzunluğunda kitaplar: bu tam olarak Manhattan adasından 5 mil fazla anlamına geliyor. Tüm bu kitaplar eski, tozlu Union Square’in alt tarafında yer alan Strand Bookstore’da bulunuyor.

The Strand Bookstore, New York‘un eşsiz simgelerinden biri olarak bilinir. Dışarıdan bakıldığında diğer kitapçılardan farksız bir yer gibi görünse de, sıralarca bir dolarlık kitapların olduğu The Strand’in koridorlarında yaptığın bir yürüyüş seni çok şaşırtabilir. Burada aradığın her ceşit kitabı bulabilirsin. Eski ya da yeni kitaplardan, nadir bulunan kitaplara her türden kitapları burada mevcut ve içeri girdiğin an 18 mil iddiasının doğru olduğunu anlayacaksın.

Bu kitapçıyı gezerken kendini bir hikayenin içerisinde bulacaksın. Nereye baksan üst üste sıralanmış kitapları göreceksin hatta daha fazla kitabın üzerine sıralanmış kitapları… Orada calışan kişilerin de en az kitaplar kadar seçilmiş kişiler olduğunu farkedebilirsin. Kimileri yaşlı, sakallı ve gözlüklüyken diğerleri ise tam tersi temiz yüzlü ve dövmeli gençlerden oluşan ekibi de seni biraz şaşırtabilir.

The Strand sonu görünmeyen bir deniz gibidir. Baş yapıtlarla dolu olan bu yerde hepsini keşfetmeyi hayal bile edemezsin.

Ama her zaman deneyebilirsin.

THE STRAND BOOKSTORE
828 BROADWAY (UNION SQUARE’IN BİRAZ GÜNEYİNDE KALIYOR)

New York'u EF ile Keşfedin!Detaylı Bilgi
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

50'den fazla şehirde 10 dilden birini öğrenin

Detaylı bilgi