GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

COVID-19 sırasında yurt dışında dil öğrenmek

COVID-19 sırasında yurt dışında dil öğrenmek

Bu yıl pek kimsenin hayal ettiği gibi olmadı. COVID-19’dan kaynaklanan benzeri görülmemiş zorluklarla birlikte hepimiz “yeni bir normale” uyum sağlamak zorunda kaldık. Bu yıl planlarınızı yeniden düşünmek zorunda kalsanız bile  sınırların yeniden açılması ve koruyucu sağlık önlemleri uygulandığında yeniden keşfetmeye başlamak mümkün!

Yolculuğunuz her zamankinden biraz farklı görünebilir ancak birkaç ayarlamayla yine de unutulmaz bir maceraya atılabilirsiniz. İşte COVID-19 sırasında yurt dışında bir dil öğrenmek hakkında bilmeniz gerekenler:

1. Esnek olun

Her seyahatte olduğu gibi  planlama önemlidir. Ancak sürekli değişen günümüz manzaralarında esnek kalmak da aynı derecede önemlidir. Bir varış noktasına karar verdikten sonra, kendi ülkenizin yanı sıra oradaki yerel sağlık düzenlemelerini güncel inceleyin.

55 yıldır uluslararası eğitimde lider konumdayız. Bu yaz dünyanın dört bir yanındaki çalışanlarımız öğrencilerimizin hayallerinin gerçekleşmeye devam etmesine yardımcı oldu. Yaz boyunca düzenlenen başarılı kurslar ve kamplardan online derslere ve sosyal mesafeli mezuniyetlere kadar  esnekliğimiz ve güvenliğe odaklanmamız, öğrenmenin asla durmamasını sağlamamıza yardımcı oldu.

2. Seyahat öncesinde ve sırasında hazırlanın

Gezinize çıkmadan önce dikkate almanız ve hazırlanmanız gereken birkaç şey var. Bu, yolculuğunuzun olabildiğince sorunsuz geçmesini sağlar, böylece rahatlayabilir ve yolculuğun keyfini çıkarabilirsiniz.

Kendi kendine kontrol
En önemlisi, kendi sağlığınıza dikkat edin. Herhangi bir olağandışı semptomunuz var mı veya COVID-19 ile enfekte olmuş herhangi biriyle temas kurdunuz mu? Öyleyse, evde kalın ve bizimle rezervasyon yaptıysanız, planlarınızı değiştirmenize yardımcı olabilmemiz için mümkün olan en kısa sürede iletişime geçin. Hala evdeyken bir COVID-19 testi yaptırdığınızdan emin olun, böylece bu sonuçları yola çıkmadan önce bize sunabilirsiniz.

Erken varmak
Havaalanına her zamankinden biraz daha erken varmak, size değerli bir kıpırdatma odası sağlayacaktır. Sosyal mesafe önlemleri, kuyrukların ve düzenli kontrollerin eskisinden daha uzun sürebileceği anlamına gelir. Birçok havaalanı ve havayolu da tüm yolcular üzerinde sıcaklık kontrolleri yapacak ve yeni prosedürler uygulandığında güvenlik normalden daha yavaş olabilir.

Sterilize olun
Ellerinizi düzenli olarak yıkadığınızdan emin olun ve el dezenfektanını havalimanında geçirdiğiniz süre boyunca ve gideceğiniz yere uçarken daima yakınınızda bulundurun. Çoğu havalimanında sanitasyon istasyonları vardır, ancak el bagajınızda dezenfekte mendilleri yanınızda bulundurmak, tepsi masalarını ve kol dayanaklarını silmek için de yararlıdır.

Her zaman bir yüz maskesi kullanın
Havalimanında bulunduğunuz süre boyunca ve şu anda çoğu havayolunun ihtiyaç duyduğu uçakta koruyucu bir yüz maskesi kullanmalısınız. Bu, uçarken gerekli fiziksel mesafeyi korumak her zaman mümkün olmadığından tüm yolcuların güvenliğini sağlar.

Kalışınızın en azından ilk haftasında yanınızda yeterli miktarda yüz maskesi (tek kullanımlık veya yeniden kullanılabilir) getirdiğinizden emin olun.

Havaalanı sonrası seyahati planlayın
Yolculuğun hiçbir ayağını şansa bırakmayın. Havaalanından son varış noktanıza gitmeniz gereken rotayı bildiğinizden emin olun. Önceden planlama yapmak, toplu taşıma araçlarında yoğun saatlerden veya kalabalık rotalardan kaçınabileceğiniz anlamına da gelir.

EF ile bir transfer rezervasyonu yaparsanız, ortaklarımızın araçlarını günlük olarak sterilize ettiklerinden ve sürücünün bir yüz maskesi takacağından emin olabilirsiniz.

3.Kampüsünüze ulaştığınızda

Dünya Sağlık Örgütü tarafından verilen resmi tavsiyelere uymak çok önemlidir. Nereye giderseniz gidin, belirli ayrıntıları dikkate almanız önemlidir. Herhangi bir EF varış noktasında, okulunuz ve konaklama yeriniz yerel sağlık yönetmeliklerine ve WHO yönergelerine uygun olacaktır.

Bu, öğrencilerin negatif bir COVID-19 testi sunmalarını, kampüsteki maskeleri, sterilizasyon istasyonlarını, artan temizlik sıklığını ve sosyal uzaklaşmayı içerir. Okullarda aldığımız önlemler hakkında daha fazla bilgi edinebilir ve Güvenli Öğrenme Garantimiz hakkında buradan okuyabilirsiniz.

4. Evde başlayın

Seyahate çıkmadan önce işleri evden başlatmak mı istiyorsunuz? Dil öğreniminize hızlı bir başlangıç ​​yapmak için yapabileceğiniz pek çok şey var. Neden koltuğunuzun rahatlığında İngilizce çalışmaya başlamıyorsunuz? Bazı ücretsiz eğitici İngilizce podcast’leri veya YouTube kanallarını destekleyin ve bazı Netflix klasikleri ile eğlenceye renk katın ve yolunuza devam edin.

İster Almanca, İspanyolca, Fransızca veya Japonca öğrenmek isteyin – becerilerinizi evden geliştirmeye başlamanın birçok yolu vardır.

Hatta yola çıkmadan hemen önce birkaç küresel etkin noktayı deneyimleyerek seyahatleriniz için heyecanlanabilirsiniz. Hangi destinasyonun hayalini kurduğundan emin değil misin? Instagram üzerinden dünya çapında sanal bir geziye çıkın. İmkanlar sonsuzdur!

5. İleriye bakın

Şu anda nasıl hissettirse de, bu sonsuza dek sürmeyecek. Kendi sağlığınızı ve başkalarının sağlığını ciddiye almanız son derece önemli olsa da, ileride yatan deneyimleri dört gözle beklemek de önemlidir – ve gerçekten dört gözle bekleyecek çok şey vardır.

Unutmayın ki bir dil kursu, dili öğrenmekten çok daha fazlasıdır – aynı zamanda onu yaşamaktır. Yurt dışında bir dil öğrenmek, yepyeni bir kültürü gerçekten deneyimlemenizi ve anılar oluşturmak için diğer uluslararası öğrencilerle tanışmanızı sağlar.

Keşfedilecek koca bir dünya var ve dışarı çıkıp yeniden keşfetmeye hazır olduğunuzda hala sizi bekliyor olacak. Yurt dışında bir dil eğitimi almak istiyorsanız ve herhangi bir sorunuz veya endişeniz varsa, lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.

“EF ile yurt dışına gitmeye karar verdim çünkü sadece bir değişikliğe ihtiyacım vardı. Aynı zamanda, Corona salgını da geldi, bu nedenle daha uzun yolculuklar ve sırt çantasıyla seyahat seçenekleri önemli değildi. Almanya’ya gidebileceğim ve sonunda okulumun Almanca’sını hayata geçirebileceğim fikri aklıma geldi. Corona salgını sırasında yurtdışında okumak bariz bir seçim değildi, ancak duruma göre sürekli güncellenen EF’ten çok yardım aldım. Buradaki yol en tipik yol olmayabilir, ancak bugün burada olduğuma çok sevindim! ”
İsveç’ten Camilla, EF Münih

Fiyat teklifi alın
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dünyayı keşfedin ve yurt dışında bir dil öğrenin

Detaylı bilgi