GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Sizi Cambridge Aşığı Yapacak 9 Sebep

Sizi Cambridge Aşığı Yapacak 9 Sebep

Dillere destan üniversitesi ile meşhur olan Cambridge, İngiltere’nin en gözde şehirlerinden. Her yerde karşınıza çıkan yeşillik alanları ve göz alabildiğince uzanan eski ve güzel binalarıyla bu şehir, yorucu şehir hayatından uzaklaşmak için sıkça kullanılan bir merkez haline gelmiştir. Bu antika rota, sessiz ve sakin bir şehir olarak bilinmekte. Ancak, harika doğası ve gizli kalmış cennetleriyle insanları nasıl büyüleyeceğini çok iyi biliyor.

Cambridge’in en güzel bölümlerine yapacağımız bu seyahatin bir parçası olun ve bu muhteşem şehri sevmenizi gerektirecek pek çok nedeni bizimle birlikte keşfedin.

Kültür

Cambridge gibi her anlamda İngiliz bir şehir az bulunur. Dünyanın en önde gelen üniversitelerinden birine de ev sahipliği yapması hasebiyle, İngiliz kültüründen bahsedildiğinde bu şehir kesinlikle bir öncü. Yüzlerce yıl önce inşa edilmiş göz alıcı binalarıyla, baktığınız her köşede ilham verici bir İngilizlikle karşılaşabilirsiniz. İster yeşil doğasında gezmek, görkemli okulunu ziyaret etmek isteyin isterse bir ikindi çayına katılıp İngiliz kültürünü üzerinizde hissedin. Hiçbir şekilde, Cambridge sağlam bir İngilizlik edinmeden gitmenize izin vermeyecektir.

Bot Turu (Punting)

Şehrin akarsuyu, çok da yaratıcı olmayan ismiyle “River Cam”, tartışmasız bir biçimde kentin en sakin ve huzur verici bölümü. Sadece yaz piknikleri için mükemmel bir mekân sağlamakla kalmıyor, ayrıca kendisini yerel botçulara da açıyor. Bu botlar düz bir zemin üstünde uzun küreklerle yolculuk etmek için üretilmiş. Nehrin etrafında yapacağınız bir turla veya “Kendi küreğimi kendim çekerim.” diyecek kadar cesursanız da kendi kendinize bu nehri keşfedebilirsiniz. İki türlü de, etrafınızı saracak muhteşem manzaraya birinci elden şahit olacaksınız.

Müzeler

Akademik geçmişine baktıktan sonra, Cambridge’de pek çok müze bulmak şaşırtıcı değildir herhalde. Arkeoloji ve Antropoloji Müzesine giderek iki milyon yıl önceye kadar giden kalıntıları inceleyebilir veya Whipple müzesine giderek günlük bilim ihtiyacınızı fazlasıyla karşılayabilirsiniz. Pek çok etkileyici, tarihi esere ev sahipliği yapan şehrin en meşhur müzesi olan Fitzwilliam Müzesine de mutlaka gitmelisiniz.

Üniversite

Cambridge’i sevme sebeplerinizden bahsederken, ufakça da olsa efsanevi üniversitesinden bahsetmeden geçmek olmaz. Kurulduğu tarih olan 1209’dan beri, Oxford’la birlikte İngilterenin en iyi iki üniversitesi arasında sayılır. Mezunlar listesi gerçekten dudak uçuklatacak kadar kalitelidir. Mesela, Stephen Hawking, Charles Darwin ve Isaac Newton. Sanatçılardan ise Sascha Baron Cohen, Emma Thompson, and Tom Hiddleston bu üniversiteden mezundur. Bu güne kadar Cambridge Üniversitesi’yle bağı olan 89 kişi nobel ödülüne layık görülmüştür.

Şehir Meydanı

Meşhur “Market Place”e gitmeden bir Cambridge turu yapılması düşünülemez. Şehrin çevresinden gelmiş yerel satıcıların sattığı sebzeler ve taze pişirilmiş yemeklerle dolu bu market, dışarda dolaşırken acıktığınızda, bişeyler atıştırmak için  gidebilirsiniz. Çünkü, harika bir konumda. Olağanüstü yemekler ve atıştırmalıkların yanında, pek çok satılık eşya daha bulabilirsiniz. Marketin içinde bir gezintiye çıkın ve sanat ürünlerinden bisiklete, bitkilerden kıyafete pek çok farklı ürünleri olan satıcıların dükkanlarına göz atın.

foodPark

Eğer sokak yemeklerinden keyif alıyorsanız, bir gözünüz hep foodParkın websitesinde olmalı. Bu siteden, sokak yemeği yapan satıcıların şehrin neresinde konuşlandığını öğrenebilirsiniz. Sürekli değişen foodPark aşçıları, farklı yemekleri tatmanız için ellerinden geleni yapıyorlar. Haftada bir düzenlenen öğle yemeği pazarlarında dünya lezzetlerinden pek çoğunu bulabilir ve midenizi şehirdeki en iyi yemeklerle keyiflendirebilirisiniz.

Bisiklet

Cambridge modern bisiklet şehirlerinden biri olarak kabul edilir. Şehrin nüfusunun büyük çocuğunluğunun öğrencilerden oluşması ve bu öğrencilerin araba parkı izinlerini biraz zor edinmesi dolayısıyla, bisiklet en popüler ulaşım araçlarından. Bisiklet dostu altyapısı ve yerleşimiyle, şehir bisiklet kullanımını teşvik ediyor. Bunun sonucunda da, ülkenin diğer kentlerinin aksine, şehir araba ve trafikle boğuşmak zorunda kalmıyor. Çevreye olan bağlılığı ve saygısı nedeniyle Cambridge’e bir alkış.

Cambridge Botanic Garden

Cambridge Üniversitesi Botanik Bahçesi 40 dönümlük bir alan üstüne kuruludur ve dünyanın dört bir yanından bitki ve çiçeğe ev sahipliği yapmaktadır. Pek çok farklı bahçe içeren bu bahçe 1762’den beri hizmet vermektedir. Bahçedeki renk cümbüşü onu sadece harika bir sosyal medya paylaşım yeri yapmıyor ayrıca, piknikler ve öğleden sonra dinlenerek geçirmeniz için harika bir mekan olduğunu kanıtlıyor.

Açık Hava Etkinlikleri

Genç ve aktif nüfusun taleplerini karşılamak için, Cambridge pek çok açık hava etkinliği ve gösterilerine ev sahipliği yapıyor. Hiç açık havada film izlediniz mi? Çimenlerde film izlemek gençlerin bir araya gelmesi için ideal bir etkinlik. Ayrıca, The Big Weekend on binlerce genci her sene bu şehre çekiyor. Komedi festivallerinden havai fişeklere, Cambridge size her zaman kaliteli vakit geçirme fırsatı sunuyor.

İngilizceyi İngiltere'nin kalbinde öğrenin!Detaylı bilgi alın.
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dünyayı keşfedin ve yurt dışında bir dil öğrenin

Detaylı bilgi