GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Bisikletle New York Turu

Bisikletle New York Turu

Bisiklet kullanılan şehirleri düşündüğümüzde, bisikletle New York turu seçeneğinin gelen ilk seçenek olmadığını söyleyebiliriz. Bisiklet deyince akla ilk gelen şehirler arasında Amsterdam, Kopenhag ve belki de Berlin sıralanabilir. Kaldırımı işgal eden sekiz milyon yaşayan, milyonlarca araba, taksi ve otobüslerle tıkanmış Manhattan sokaklarının kesinlikle hayallerdeki bisiklet şehri olmadığını söyleyebiliriz.

Fakat bu manzara, 2013 Mayıs ayında, şehir bisiklet programı duyurulduğunda değişmeye başladı. Özellikle de yaz aylarına doğru, metro kartları yerine bisikletleri tercih eden kişilerin sayısı oldukça arttı.

Önce avantajlarından bahsedelim:

6000’den fazla bisiklet tam 600 farklı yere yerleştirildi, ihtiyacın olduğu anda hemen bir bisiklet durağını kolayca bulabilirsin.

İşe gidip gelirken, ufak tefek işlerde ya da arkadaşınızla buluşmaya giderken şehir bisikletleri harika bir seçim olabilir. Taksiden daha hesaplı olmasının yanında (bir haftalık üyelik sadece 25$), bunaltıcı yaz sıcaklarında metroda terlemekten daha iyi bir tercih olacaktır.

Bisiklet kullananlara kolaylık sağlayacak bisiklet yollarını neredeyse şehrin her semtinde bulabilirsin. Gidonların üzerinde bulunan işaretler de daha güvenli bir sürüş için tam anlamıyla birer hatırlatıcı görevini görmektedir.

Peki dezavantajları nelerdir?

Eğer bir New York dakikasından daha hızlı yolculuk yapmak istiyorsan o zaman yanlış iki teker üzerindesin. Şehir bisikletleri ağır, biraz yavaş ve kol gücü isteyen bir yolculuk seçeneğidir.

30 dakikalik sürüş limiti de şehir turu için uygun bir seçenek sayılmıyor. Her seferinde 4 dolar ceza ödememek için zamanını bisiklet park yeri arıyorken harcıyor olabilirsin.

Meatpacking yerleşim yerinde olduğu gibi ‘happy hour’ saatlerinde kalabalık olan yerlerden kaçınmalısın, özellikle Durak Bulma uygulaman yoksa. Zaman limitine bağlı olarak bloklanmak kadar daha rahatsız edici bir şey olamaz.

Uzun lafın kısası, şehir bisikletlerinin her ne kadar dezavantajları olsa da avantajlarının daha fazla olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle New York için fazla bütçen yoksa harika bir seçenek olabilir.

New York'u EF ile Keşfet!Daha detaylı bilgi alın
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet