GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

10 Gizli Cevheriyle Santa Barbara

10 Gizli Cevheriyle Santa Barbara

Batı yakasının simgeleri, San Francisco ve Los Angeles arasında yer alan Santa Barbara, California’nın daha az ziyaret edilen fakat en az onun kadar güzel olan küçük kardeşi. Santa Barbara‘daki 10 gizli cevheri açıkladığımız rehberimizle şehirdeki yaşamdan en iyi şekilde yararlanabileceksiniz.

1. The Sacred Space

Summerland’daki The Sacred Space hem ruhsal bir hazine hem de doğal Budalarla çevrili ve tropik bitkilerle donatılmış güzel, huzurlu bir bahçedir. Kristaller, antika mobilyalar, sanat ve mücevherlerle dolu mağazayı sadece gezmek için ya da öğleden sonraları bitkisel çaylarını denemek uğrayabilirsiniz.

2. The Santa Maria Wine Trolley

California, ABD’nin en popüler şarap bölgelerinin bazılarına ev sahipliği yapmaktadır ve Santa Barbara şehri, ziyaretçilerini yerel lezzetlerle eşsiz şekilde tanıştırır. Santa Maria Vadisi’ndeki şarap imalathanelerini ziyaret etmek için eski tarz bir tramvay otobüsüne binebilirsiniz. Yaz ayları boyunca hafta sonları otobüsler çalışır. Dolayısıyla günün tadını çıkarmak ve kendi şarap tadımı programınızı oluşturmak için istediğiniz gibi otobüse atlayıp gezebilirsiniz!

3. The Hitching Post

Zamanda geriye gidin ve Santa Barbara‘nın hemen kuzeyinde yer alan küçük Casmalia kasabasında The Hitching Post’taki Eski Batı Yakası’nı tecrübe edin. 1944 yılında bölgedeki barbekünün yapılmasından sonra, The Hitching Post, yerli kırmızı meşe ağacının körüklemesi sayesinde, en iyi et yemeklerinin pişirildiği popüler yer haline geldi. Bina 120 yaşında ve iç mekânları hala tarihi özelliğini koruyor. Akşam yemeğinde Eski Batı Yakası’nın cazibesiyle servis edilen lezzetli bir mutfak da sunuyor.

4. Chumash Painted Cave State Historic Park

Santa Barbara çevresindeki küçük parklardan biri olan Chumash Tarihi Boyalı Mağara Eyalet Parkı, ziyaretçilerle dolup taşmasa da 1000 yıldan daha eski olduğu düşünülen ve Avrupalılar California’yı devralmadan çok önce yaratılan güzel mağara resimlerine ev sahipliği yapar. Bir dizi güvenlik buranın girişinde durur ve bu tarihi resimleri hasara karşı korur. Mağaraya giremeseniz de oradan güzel bir manzara her türlü yakalayabilirsiniz.

5. The Book Den

California’nın en eski kitapçılarından biri olan The Book Den, 1902’de kapılarını ilk kez açtığından beri Santa Barbara‘da kitap alanların uğrak yeri haline geldi. Burada, nadir bulunan, basılmamış ve değerli örneklerin yanı sıra en yeni kitapları ve eleştirel beğeni toplayan romanları bulacaksınız. Tüm arka duvar şiir kategorisine adamıştır ve bir hatıra veya eşsiz bir kitap ayracı arıyorsanız, burada yerel sanatçılar tarafından tasarlanan örnekleri bulabilirsiniz.

6. Çağdaş Sanat Müzesi

Tüm kültür severlere sesleniyoruz: Popüler Santa Barbara Sanat Müzesi’ni keşfettikten sonra, daha az ziyaret edilen Çağdaş Sanat Müzesi’ne gidebilirsiniz. Bir grup topluluk sanatçısı tarafından 1976’da alternatif sanat alanı olarak kurulan bu merkez, her yıl sekiz – on sergi arası etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Paseo Nuevo Alışveriş Merkezi’nin üst katında bulabilirsiniz.

7. Channel Islands National Marine Sanctuary

Santa Barbara‘nın yaklaşık 20 mil açığında bulunan Channel Islands National Marine Sanctuary, büyük ölçüde biyolojik çeşitliliğe sahiptir ve bir kaşif için harikalar diyarıdır. Dalış yaparak veya adaları çevreleyen berrak sularda yüzerek dalgaların altındaki rengarenk ve canlı hayatı keşfedebilir, Painted Cave’e bir kayak gezisi yapabilirsiniz. Bu adalar önemli deniz kuşu ve deniz aslanı yetiştirme alanlarına ev sahipliği yapar ve birçok balina ile yunus türü tarafından da ziyaret edilir.

8. OstrichLand – ABD

Şehrin batısındaki kısa bir yolculuğa çıkıp 100’den fazla deve kuşu ve emus için kocaman bir çiftlik evini ziyaret etmek varken neden popüler Santa Barbara Hayvanat Bahçesi’ne gidesiniz ki? OstrichLand’de kaselerce yiyecek satın alabilir ve büyük kuşları besleyebilir, yaz aylarında doğan yavru hayvanlara göz atabilir ve bu harika hayvanların  büyük otlakların tadını çıkarmasını izleyebilirsiniz. Çiftlik, Simpsonların bir bölümünde bile yer aldı!

9. Red Rock Havuzları

Santa Ynez Nehri boyunca oluşan doğal yüzme alanları olan Santa Ynez Dağları, halkın California güneşinin sıcağında dinlenmek, rahatlamak ve serinlemek için tercih ettiği popüler bir yoludur. Daha büyük havuzlara ulaşmak için Red Rock Trail’i takip edin ve bir dalış yapmak için daha tenha yerleri bulmak adına biraz daha yukarı doğru ilerleyin. Niye bekliyorsunuz? Mayolarınızı toplayın ve arkadaşlarınızla yola çıkın.

10. Butterfly Plajı’nda Gün Batımı

Santa Barbara’nın batıya bakan az sayıdaki plajlarından biri olan (çoğu güneye bakmaktadır) Butterfly Beach, altın California gün batımını yakalamak için en iyi yerlerden biridir. Kumun üzerinde uzanabilir ve gökyüzünün klasik turuncu tonları seyredebilir veya alacakaranlıkta plaj boyunca romantik bir yürüyüşe çıkabilirsiniz.

Bizimle Santa Barbara'da eğitim alın.Detaylı bilgi
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet