GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Yanaktan Öpme Rehberi: Nasıl Öpeceğinize Dair Yurt Dışından Örnekler

Yanaktan Öpme Rehberi: Nasıl Öpeceğinize Dair Yurt Dışından Örnekler

Seyahat ediyorsanız veya yurt dışında dil eğitimi için vakit geçirecekseniz mutlaka karşılacağınız ikilemlerden biri de yanaktan öpme çeşitleri. Bazen el sıkmanın, sarılmanın ya da yanaktan direkt öpmenin aldatıcı yanları olabilir. Kaç kere öpmek lazım? Hangi yanaktan başlamak lazım? Yoksa sonunda birbirimize kafa mı atmış olacağız? Yanaktan öpme rehberimiz ile bu sorulara cevap bulabilirsiniz.

Doğruyu söylemek gerekirse karşı tarafın ne yapacağını kestirmek zor ancak kültür deponuzda bu bilgileri barındırmak işinize yarayacaktır. İşte yanaktan öpmenin ipuçları:

Hazırlıklı olun

Herkesin birbirini selamladığı bir ortamdaysanız en iyisi beklemek ve başkalarının ne yaptığını izleyip onu kopyalamak. Eğer birebir bir ortamda olacaksanız, işler biraz zorlaşabilir. Öncelikle hazırlıklı olun. Eğer ortam profesyonelse, el sıkışmak yeterli olacaktır. Diğer durumlarda yanaktan öpmek de yeterli olabilir.

Ortamı hazırlayın

Yanaktan öpeceğiniz zaman ortamı düzgün hazırladığınızdan emin olun. Tanışacağınız insana yaklaşın ve elinizi o kişinin omzuna nazikçe yerleştirin. “Nazikçe” burada dikkat etmeniz gereken anahtar bir kelime. Hiç kimse böyle bir anda kollarını uzatarak öpüp selamlaşmak istemez. Daha sonra o kişiye yanağınızı yöneltin ve eğilin.

Burada biraz duralım. Çoğu kişi önce sağ yanak uzatıp sol tarafa doğru eğilse de İtalya’da sol yanak uzatıp sağa doğru eğilir. İnanın ki okuduğunuz kadar karışık bir şey değil bu! Dolayısıyla İtalya’ya hafta sonu kaçamağına gitmediğiniz sürece sola eğilmeye devam edin.

Kaç kere öpeceğinizi bilin

Burası biraz karışık olabiliyor ancak yanaktan öpme rehberi size burada yardımcı olacak. İspanya’da, İtalya’da ve Fransa’nın çoğu bölgesinde iki kere öpülse de bir, iki, üç ya da daha fazla öpülmeyi tercih eden yerler de var. Çoğu durumda yanağın ortasından bir öpücük tercih etmek güvenli bir seçenek olacaktır (bölgesel detaylar için bu makaleye bakabilirsiniz).

Karşınızdaki kişiyi gerçekten yanaktan öpmemeye dikkat edin. Bunun yerine yanağınızı onun yanağına dokundurun ve havayı öpün. Bazı kişiler yanaktan öpmek için ısrarcı olsa da sık yaşanmadığını söyleyebiliriz.

Baştan yapın

Selamlaşma konusunu hallettiğiniz zaman vedalaşmayı öğrenmeniz çok daha rahat olacaktır. Selamlaşırken ne yapıyorsanız aynısını vedalaşırken de yapın, hepsi bu kadar! Yanaktan öpmenin anahtar noktası rahat ve çabuk olup üzerine çok düşünmemek. Kültürel farklılıkları göz önünde tutup doğal davranın. Böylece kısa sürede özgüvenle yanaktan öpebileceksiniz!

Diğer kültürleri bizimle keşfedin.Detaylı bilgi
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet