GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Uçakta Sohbet Başlatmanın En İyi 7 yolu

Uçakta Sohbet Başlatmanın En İyi 7 yolu

Bu durumu hepimizin yaşamışlığı vardır: uçakta oturuyorsunuz, bulutların arasından yolculuğunuzun tadını çıkarmak üzeresiniz ve  kabin içi eğlence sistemine sahip olacak kadar şanslı olsanız bile uçak kalkış ve inişlerinde sistemler kapatılıyor hatta bazen multimedya sistemi bozuk bile çıkabiliyor. Eğer senin de başına böyle bir durum gelirse ne yaparsın? Uçak içinde verilen dergileri okumak, pencereden dışarıyı seyretmek ya da yanında oturan kişiyle konuşmayı denemek iyi bir alternatif olabilir.

Her zaman bir yabancıyla sohbet etme havasında olmasan da, yolculuklarda yeni arkadaşlar edinmenin inanılmaz derecede getirileri olabilir: normalde karşılaşamayacağın insanlarla tanışmak ve dünyanın dört bir yanından rastgele dostlardan oluşmuş bir ağ kurmak. Şimdi hayal etme zamanı… Belki de yanında oturan kişi senin en iyi arkadaşın olacak.

Eğer yanında oturan yabancı ile sohbet etmek ve bunu nasıl yapacağını düşünmek seni biraz da olsa tedirgin ediyorsa, ‘uçakta sohbete nasıl başlanır’ konulu bu yazımı okumanı tavsiye ederim.

“KABİN İÇİ EĞLENCE SİSTEMİNİN BOZULDUĞUNA İNANAMIYORUM!”

Emin olabilirsin ki, bu uçakta yanınızda oturan kişi ile sohbet başlatmak için hızlı bir yol olacaktır. Köprüler kurmak için, uçak içi multimedya sisteminin olmayışından doğan ortak şikâyetlerimizi paylaşmaktan daha iyi ne olabilir ki? Endişeye gerek yok- bunun yerine sohbet başlatarak birlikte daha eğlenceli zaman geçirebilirsiniz.

“AFEDERSİNİZ, LAVABOYA GİDEBİLİR MİYİM?”

Eğer koridor tarafındaki koltukta oturmuyorsan, her lavaboya gitmek istediğinde yanında oturan kişiden müsade istemen gerekecektir. Bu o kişilerin karakterleri hakkında ilk izlenim için güzel bir testtir – eğer çok da memnun olmayarak tepki veriyorlarsa belki de sohbet etmeye çalışmamak daha iyi bir fikir olabilir. Eğer lavaboya gittiğin süre boyunca ayakta bekleyip sen döndükten sonra yerlerine oturuyorlarsa belki de saatlerce keyifli sohbet edebileceğin bir koltuk arkadaşıyla karşılaşmışsındır.

“KÖRİLİ TAVUĞUMU PAYLAŞMAK İSTER MİSİNİZ?”

Yeni arkadaşlar edinmek için, onlara yemek ikram etmekten daha iyi ne yol olabilir ki? Ana yemekten ne kadar istediğini bir değerlendir ( kabul edelim, büyük ihtimalle uçağa binmeden önce mideni patates kızartması ile doldurma olasılığın çok yüksek) ve eğer çok da aç değilsen yan koltuğunuzda oturan kişiye yemeğini paylaşmayı teklif edebilirsin. Bu jestine minnetkar olacak olmaları büyük bir olasılık – ve böylelikle sana sohbet başlatmak için mükemmel bir fırsat doğmuş olacak.

“KÖRİLİ TAVUĞUNUZUN GERİYE KALANINI YİYECEK MİSİNİZ?”

Eğer kendine yeterince güveniyorsan, yanındaki kişiden yemeğinin geri kalanını kendin için isteyebilirsin. Bu gayet cesur bir hareket olacaktır – birçok kişi bunu çok komik bulabilir ya da senin gerçekten çok kaba olduğunu düşünüp yolun geri kalanında seninle konuşmayı reddedebilirler. Bu seçenek sadece risk alabilenler içindir!

“VARINCA NE YAPACAKSINIZ?”

Bu soru başlangıç için biraz kişisel olabilir, fakat eğer soru sorduğun kişi biraz açık görüşlü ise sohbet gayet iyi de gidebilir. İnsanların yolculukları sonunda ne yapacak olduklarını öğrenmek gayet enteresan olacaktır ve eğer yalnız yolculuk yapıyorsan, bu senin de yolculuk arkadaşı bulman için mükemmel bir yol olabilir.

“SİZCE BİR BARDAK DAHA PORTAKAL SUYU İSTEMEKLE KABALIK ETMİŞ OLUR MUYUM?

Bu, sormak için güzel bir soru; çünkü sorduğun kişi hakkında doğrudan bilgi almanı sağlar. Bu soru ayrıca kişinin ahlaki ve duygusal duruşunu öğrenmek için de güzel bir araç olabilir; sorunun kaba olduğuna inanıyorlarsa, belki de sohbet için doğru insan değildirler. Eğer portakal suyu istemenin onlar için herhangi bir sakıncası olmadığını söylerlerse ve sana bir değil üç bardak portal suyu istemeni tavsiye ederlerse, yolculuğun geri kalanını birlikte daha eğlenceli geçirebileceğini anlayabilirsin.

“EĞER BİRİLERİ SİZE UÇMA GÜCÜ TEKLİF ETSEYDİ FAKAT BUNUN KARŞILIĞINDA BÜTÜN SAÇLARINIZIN DÖKÜLECEĞİNİ SÖYLESEYDİ, KABUL EDER MİYDİNİZ?

Umarız ki yanında oturan kişinin sağlıklı bir espri anlayışı vardır, çünkü eğer bu soruyu sormayı planlıyorsan sağlıklı sağlam bir espri anlayışı gerekiyor. Eğer soruyu soruduğun kişi genç ise ve bunun komik olduğunu düşünürse, bu soru işe yarayabilir. Yolculuğun boyunca sürebilecek bir muhabbet yaratmış olabilirsin. Söylemeliyim ki, bu büyük ihtimalle süper güçlerin konuşulduğu bir sohbet olacaktır. Ben bu konuda oldukça iyi olduğum için genelde bu soruyu test için uçuşlarda yanımdaki kişiye sorarım; riskli ama eğlenceleli, denemeye değer!

(Eğer uçak içi eğlence sistemi çalışıyor olsa bile, yanındaki kişilerle konuşmamak için hiç bir bahanen olmasın. Tabii uyumadığın sürece – bu durumda, iyi uykular!)

Yurtdışını EF Kalitesiyle Keşfedin!Daha Detaylı Bilgi Alın
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

50'den fazla şehirde 10 dilden birini öğrenin

Detaylı bilgi