GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Sporuyla İlham Veren Kadınlar

Sporuyla İlham Veren Kadınlar

Bisikletçilerimiz Dünya Kadınlar Günü'nde kendilerine ilham veren kadınları anıyor. Dünya Kadınlar Günü kutlamalarında binicilerimizden çocukluk hayallerini ve bu yolda onlara ilham vererek ve motive eden kadınları belirtmelerini istedik.

Aile üyelerinden ünlü sporculara ve takım arkadaşlarına kadar binicilerimiz gücünü tanıdıkları kadınlardan ve toplumda gördükleri kadınlardan alıyor. İster çocukluk hayallerini gerçekleştirmiş olsun ister farklı bir yol izlemiş olsun, yolculuğa ve yol boyunca öğrendiklerine değer veriyorlar.

Letizia Borghesi

Küçükken ne olmak isterdin?

Çocukluğumdan beri profesyonel bir sporcu olmak istiyordum. Sporu her zaman sevdim ve sınırlarımı zorlamak her zaman bana özel bir duygu verdi ve içimde derin bir huzur duygusu uyandırdı. İlk başta koşucuydum ama bisiklet sürmeye başladığımda hedefim profesyonel bir bisikletçi olmaktı. Okulda çok iyi olmama rağmen B planımı düşünmedim bile!

İlhamını kimden aldın?

Bana en çok ilham veren kadın annemdir. Ben hayallerimin peşinden koşarken o bana destek olmak için her daim zamanını feda etti. Her zaman yorulmak bilmeden bana destek oldu. Babamla beraber kapı ve pencere satan küçük bir şirketi işletiyorlar. Çalışanları olmadığından annem de ofiste çalışıyor ve aynı zamanda ağır kapıları binaların merdivenlerinden yukarı taşımaya dahi yardım ediyor, müşterilerle koordinasyonu sağlıyor. Eve varır varmaz ev işlerini yapıyor ve yemek yapıyor (hatta bazen iş telefonuna cevap verirken) ama aynı zamanda koşuya ya da gezintiye çıkmak için de zaman buluyor. Hafta sonları ya da tatil günlerinde biraz dinlenmek için babamla birlikte benim yarışlarımı ya da kız kardeşimin yarışlarını izlemeye gidiyor. Kışın amatör olarak bazı bisiklet yarışlarına da katılıyor.

Yaptığının inanılmaz olduğunu düşünüyorum ve onun gün boyu bitmek tükenmeyen enerjisine sahip olmak isterim! Her gün yaptıkların için teşekkür ederim anne! Ve tabii yorulmayan her kadına da.

Magdeleine Vallieres

Küçükken ne olmak isterdin?

Büyüdüğümde kendi işimi yürütmek istiyordum. Çok gençken bile bir garaj satışı yaptım ve her şeyi organize ettim. Limonata tezgahım vardı ve akşam yemeği saatlerinde yiyecek veya su satmaya çalışırdım! Büyüdüğümde yapmak istediğim şey buydu, her zaman kendi işimi yapmak istedim.

İlhamını kimden aldın?

Bisiklete başladığımdan beri tüm takım arkadaşlarım bana ilham verdi. Herkes yaşadığı ve uğruna savaştığı pek çok hikaye ve deneyimle başlar. Dünya Bisiklet Merkezi'ndeyken, Avrupa'ya ulaşımın zor olduğu ülkelerden gelen kızların bisiklete olan tutkusu hâlâ devam ediyordu. Ülkelerinde işler iyi gitmese bile buraya gelebilmek için mücadele ediyorlardı. Ayrıca bu takımda daha deneyimli sürücülerin olması ve onların hikayelerini ve buraya nasıl geldiklerini duymak bana ilham verdi. Kendi hikayelerimi yaratmam ve sınırlarımı daha fazla zorlamam için bu hikayeler beni motive ediyor.

Lotta Henttala

Küçükken ne olmak isterdin?

Her zaman sporun bir parçası olmak istemiştim ve spor öğretmenliği hayallerimdeki mesleklerden biriydi. Kayak ile atlama hayalimdi ama bu asla gerçekleşmedi.

İlhamını kimden aldın?

O zamanlar idolüm bir yüzücüydü, Hanna-Maria Seppälä. Süper bir atlet ve iyi bir insandı. Bir keresinde yüzme yarışında saç tokamı unutmuştum ve o da yanımdaydı, kendisininkini bana verdi. Sanırım hâlâ bir yerlerde hatıra olarak saklıyorum.

Natalie Quinn

Küçükken ne olmak isterdin?

Küçükken pek çok hayalim vardı ama büyüdüğümde ne olmak istediğime dair en belirgin isteğim veya veteriner veya astronot olmaktı.

İlhamını kimden aldın?

Pek çok ilham veren kadın tanıyorum. Büyürken birçoğunun otobiyografisini okuduğum dönemde Picabo Street benim için büyük bir ilham kaynağı oldu. Bir diğer ise, kişisel olarak da tanıdığım, Fort Lewis College Bisiklet Programı Baş Kadın Antrenörü ve aynı zamanda Fizik Antrenörü olarak çalışan Elke Brutsaert'tir. Bir sporcu olarak kendimi geliştirirken bana büyük destek oldu.

Megan Armitage

Küçükken ne olmak isterdin?

Küçükken kaşif olmak istiyordum. Dışarıda vakit geçirmeyi ve annemin deyimiyle “şeytan”la yüzleşmeyi seviyordum! Çiftlikte babamla vakit geçirmeyi ve hayvanların bakımına yardım etmeye ise özel bir ilgim vardı. Sanırım bu özgürlük, bisiklete binmeyi bu kadar çok sevmemi sağladı, yeni ülkeleri keşfetmemi, aynı zamanda evimin yakınında daha önce hiç gitmediğim küçük yolları da keşfetmeme ön ayak oldu.

İlhamını kimden aldın?

Pek çok kadın bana ilham veriyor ama kesinlikle dikkatimi çeken iki kişi var. Annem her zaman yanımda ve hayatımın bazı zor dönemlerinde bana yardımcı olduğu için bana çok ilham veriyor. Diğeri ise erkek arkadaşımın annesi Jenn Davies. Tanıdığım en güçlü ve en dayanıklı insanlardan biri olduğu için bana ilham verdi. (Ayrıca bana gezegendeki en iyi lahana turşusunu yapmayı da öğretti ki bu benim gözümde oldukça mükemmel!)

EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet