GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Büyüleyici Brighton’da 24 Saat

Büyüleyici Brighton’da 24 Saat

Brighton’a aşığım ve burada çalışıp yaşadığım için şans yıldızlarıma teşekkür ediyorum. Bu güzel sahil kenarının güzelliklerini anlatmak için elime fırsat geçince Brighton’da bir günün nasıl geçeceğini hemen seninle paylaşmak istedim. Dar sokaklarından bağımsız dükkanlarına ve kafelerine, Brighton’ın gizli kalmış yerlerini keşfetmek için 24 saatten fazlasına ihtiyacın var. Ama 24 saat başlangıç için iyi bir süre ve benim güzel şehrime aşık olacağına garanti veriyorum.

9:00: ENERJİ DEPOLA

Güne sağlıklı Brighton tarzı İngiliz kahvaltısıyla başlamanı tavsiye ediyorum. Benim favorim North Kesingtons Café, (at 1a Kensington Gardens in the North Laines).

Fasülye, sosis ve tostla tamamlayacağın İngiliz başlangıcını deneyebilir ya da daha hafif ve sağlıklı bir kahvaltı sipariş edebilirsin. Ne sipariş edersen et sadece yeteri kadar sipariş verdiğinden emin ol çünkü seni çıkaracağım yolculukta enerjiye ihtiyacın olacak!

10:30: THE NORTH LAINES’TE GEZİNTİYE ÇIK

Brighton durağından sadece iki dakika uzaklıkta, her zaman haraketli ve renkli bir semt olan North Laines’de sıradan bir yürüşle güne devam edebilirsin. Brighton’daki favorim tabii ki The North Laines. Burada birçok ilginç, eşi benzeri olmayan mağazaları ve başka hiçbir yerde bulamayacağın ve sonsuza dek saklamak isteyeceğin hediyeler bulacaksın. North Laines’teki tüm dükkanlar arasındaki favorim Snooper Paradise; orada aradığın herşeyi bulabilirsin. Sadece ne istediğini söylüyorsun ve Snoopers Paradise’ta buluyorsun. Ayrıca arkadaşlarınla gidip görmen gereken güzel ve eski tarz bir fotoğraf standına da sahip.

12:00: DENİZ KENARINA GİT

Tüm bu alışveriş ve gezmelerden sonra sıra deniz kenarına yol almakta. Plajda oturup, hafif rüzgarı hissedip, dalgaların çakıl plaja vurup çıkardığı sesi dinleyerek, şehrin kargaşasından uzak güneşlenip huzurlu ve keyifli zaman geçirmek gibi bir duygu olamaz.

Daha heycanlı bir aktivite modunda mısın? Sahil kenarında bir yürüşe çıkıp, sahil şeridindeki kafelerden birinden bir kahve alabilir ya da Brighton Wheel’den ünlü ve güzel Brighton Pier’e doğru bisiklet sürebilirsin. Pier yapılacaklar listesinde bir sonraki sırada!

13:30: PIER’İN TADINI ÇIKAR

Brighton Pier’de yürüyüşe çıkıp dondurma yememişsen, Brighton’a gelmemişsin demektir. Hazır oradayken bir taşla iki kuşu vur ve fish&chips yemeden de dönme. Bu bilinçli bir Brighton ziyaretçisi için atlanmaması gereken bir detay. Yemekten sonra zamanını kontrol et ve bir oyun salonuna git. Orada hava hokeyi oynayabilir, falcıya gidip küçük bota ya da trenlerden birine binebilirsin. Benim en sevdiğim log flume – çok eğlenceli ve gerçekten denize düşüyormuşsun gibi hissediyorsun.

16:00: KÜLTÜRÜ TANI

Akşam üstü oldu ve hala Brighton’da görülecek yerler listesinde gitmediğin yerler mi kaldı? O zaman Pier’den sonra Royal Pavilion’a doğru yola koyulma zamanı. Harika bir içeriği olan, sıradışı Brihgton ikonunu tarihini ve kültürel önemini anlatan bir rehber kaydıyla gezebilirsin.

19:00: YENİDEN ÇOCUKMUŞSUN GİBİ HİSSET

Bir grup arkadaşınla şehirde ne mi yapacaksın? Sana önerim akşam yemeğinden önce lazer oyunları için bir saatini ayırman. Karanlıkta koşup, köşelere saklanıp, arkadaşlarını kovalayıp Star Wars’tan esinlenilmiş lazer silahlarla onlara ateş ederken kendini tekrar çocuk gibi hissedeceğinin garantisini veriyorum, bunu kaçırmamalısın…

20:00: BİR GÜNBATIMI SELFIE’Sİ ÇEKTİKTEN SONRA AKŞAM YEMEĞİ ZAMANI

South Laines’de restoranlarından ( İtalyan, İngiliz, Vegan ve Asya mutfaklarından hangisini seçeceğini şaşıracaksın) birine oturmadan önce, tüm fotoğraf meraklılarının ve Instagram bağımlılarının favorisi olan sahildeki muhteşem  günbatımını kaçırmamalısın.

22:30: SADECE DANS ET

Şimdi günü güzel bir dansla bitirme zamanı (gerçekten bundan daha iyi bir yolu var mı?). Benim en sevdiğim gece kulübü olan deniz kenarındaki King’s Road Arches’deki Coalition’a gidiyoruz. Çok eğlenceğin ve neredeyse haftanın her günü öğrenci gecelerinin olduğu harika bir yerdir. (18 ve üzeri yaş )

01:00: UYKU ZAMANI

Güzel bir Brighton gününden sonra artık uyku zamanı. Benim favori şehrimden bir günden fazla kalacak kadar şanslıysan; ertesi sabah Churchill Meydanındaki  ucuz ve güzel moda mağazası olan Primark’a uğramayı unutma.

EF ile Brighton'da İngilizce Öğren!Detaylı Bilgi
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet