GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Sizi Soğuk Kışlardan Kurtarıp Cape Town’a Kaçıracak 8 Neden

Sizi Soğuk Kışlardan Kurtarıp Cape Town’a Kaçıracak 8 Neden

Günlerin gittikçe kısaldığı ve güneş ışınlarının kendini bile ısıtamadığı evimizin aksine, Cape Town’da günler çok uzun. Güneş en tepede ve yaz henüz yeni başlıyor.

İşte, bu ayların Cape Town’a gitmek için en doğru an olduğunun 8 kanıtı

Sonsuz Yaz

Cape Town sizlere uzun zamandır özlediğiniz güneşli yaz havalarını sunuyor. Eğer, geçtiğimiz yaz aylarını güneşlenerek geçiremediyseniz, bunun bir daha olmasına izin vermeyin. Aralık, Ocak ve Şubatta Cape Town’a yapacağınız bir ziyaret, D Vitamini deponuzu misliyle güçlendirecek.

“Braai” İçin Olabilecek En İyi Zaman

Odun ateşinde mangal kültürüne benzeyen bu geleneksel Güney Afrika eğlencesi, lezzetli etlerin, soğuk içeceklerin ve harika bir gün batımı manzarasının muhteşem bir karışımı. Mangal kelimesinin kullanımına çok benzeyen “Braai” hem isim hem de bir sıfat. Yani, isterseniz sahilde “braai”leyebilir veya sahildeyken “braai” yapabilirsiniz.

Güney Afrika’da İngilizce(en yaygın dil) dışında, 10 resmi dil daha bulunur; Bunlar, Afrikanca,Ndebelece, Kuzey Sothoca, Sothoca, Swazice, Tsongaca, Tswanaca, Vendaca, Xhosaca, ve Zulucadır. Bütün bu dillerin içinde tek ortak kelime ise tabi ki Braai.

Yıl Boyu Süren Akdeniz İklimi

Kuzey yarım küre soğuk ve karanlık kış ayları tarafından teslim alınmışken, Güney Afrika yazın zirvesinde olmanın keyfini çıkarır. Ama bu muhteşem ülkede hava yalnızca yaz aylarında değil, her mevsimde sıcaktır. Cape Town’un da bir parçası olduğu Akdeniz ikliminde Şubat ayında sıcaklıklar ortalama 23 c. derece civarında, Haziran-Ağustos ayları arasında ise 13 c. derece civarında seyreder. Bu da Cape Town’u turistler için her mevsim ziyaret edilmeye uygun bir cazibe merkezi yapıyor.

Sörf Merkezi

Cape Town sörf kültürü için hatırı sayılır bir merkez kabul edilir. İster longboardda isterseniz shortboardda başlayın, Cape Town’un muhteşem dağlık burunları, koyları ve sahillerinde her seviyeye uygun sörf alanları bulabilirsiniz.

Penguenler

Evet, doğru duydunuz. Yaz mevsiminde penguenler. Hem de sahilde. Boulder Sahilinde Afrika’nın tek penguen türüyle Instagramlık fotoğraflar çekin ve muhteşem pozlar yakalayın.

Yerel Pazarlar

Henüz haberi olmayanlar için kocaman bir not: Güney Afrika bir lezzet cennetidir ve Cape Town bu cennetin tam ortasında yer alır. Afrika’nın her tarafından gelen en taze sebzeleri, etleri, deniz ürünlerini ve baharatı bulabileceğiniz Cape Town’un yerel mutfakları, güzel bir ziyafet için gitmeniz gereken yer.  Eğer erken uyanmayı başarabilen biriyseniz, Neighboorhood Markete, Oranjezicht City Market, Earth Fair Food Market’e gitmeyi sakın unutmayın. Uzun bir geceye başlamadan önce mükemmel bir ziyafet mi çekmek istiyorsunuz? O zaman gitmeniz gereken yer kesinlikle Hout Bay Market…

Bo-Kapp’in Canlı Ortamı

Cape Town kültürel bir cennet olmanın yanı sıra, bütün Afrika’da gidebileceğiniz en renkli mahalleye de sahip:      Bo-Kapp. Pastel rengi, parlak boyalarla bezenmiş bu renkli mahalle, harika fotoğraflar çekebileceğiniz ve hayatınızı renklendirebileceğiniz bir güzellik.

Rugby Sezonu

Rugby pek çok Güney Afrikalının favori sporudur. Bir Cape Town Stormers maçına bilet alın ve İngiliz Futbol Holiganlarını hüsrana sürükleyecek kalabalığa şahit olun.

EF ile Cape Town'da İngilizce Öğrenmek İster Misin?Detaylı Bilgi
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

50'den fazla şehirde 10 dilden birini öğrenin

Detaylı bilgi