GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Seyahat İçin Hazırlanma İpuçları

Seyahat İçin Hazırlanma İpuçları

Seyahat için yurt dışına çıkmak oldukça heyecan verici. Öğrenebileceğiniz, macera yaşayabileceğiniz ve kişisel gelişiminiz için sonsuz fırsatlarla dolu. Fakat aynı zamanda büyük de bir değişimdir. Bu da ciddi bir planlama ve organizasyon gerektirir. Kullanışlı hazırlık kılavuzumuz yeni hayatınıza geçişi daha sorunsuz hale getirecek ve hayır, yurt dışında geçireceğiniz dil eğitim yılına hazırlanmaya başlamak için hiçbir zaman erken değildir. Bize sonra teşekkür edeceksiniz.

Çevrimiçi araştırma yapın

Bir ya da iki gecenizi yeni evinizi Google’da araştırarak geçirin ve Instagram’daki adrese bakın (evet, Instagram etiketleri yeni en iyi arkadaşınız olacak). Hatta eski günlerdeki gibi gidip seyahat kılavuzu bile alabilirsin.

Hangi yöntem size uygunsa onu yapın ve gitmeden önce yeni eviniz hakkında mümkün olduğunca çok şey öğrenin. Bu şekilde ilk gittiğinizde bir şeyler size tuhaf ve yeni görünmeyecektir.

Ayrıca, yurt dışına çıkma konusunda sizi heyecanlandırma konusunda Instagram fotoğrafları koleksiyonu gibisi yoktur!

… ayrıca kişisel olarak da araştırın

Yeni gideceğiniz ülkeyi ziyaret eden ailenizden, arkadaşlarınızdan veya arkadaşlarınızdan herhangi birine deneyimlerini sormayı unutmayın. Böylece ne yapılacağına, nerede ne yenileceğine ve oralı gibi nasıl yaşayacağınıza dair bir dizi ipucu ve önerilerle donanmış şekilde uçaktan ineceksiniz.

Eşyalarınızı valize yerleştirin

Valizi doldurmaya başlama zamanı. Erken başlayın ki (gitmeden en az birkaç ay önce) ihtiyacınız olan her şeyi yanınıza aldığınızdan emin olun. Yapmasanız bile en iyi fırsatları takip etmek ve gardırobunuzdaki boşlukları doldurmak için alışveriş yapmaya hala bolca zamanınız olacak.

Çok soğuk kış ya da sıcak yaz geçiren bir şehre gidiyorsanız yanınıza ona göre şeyler almayı unutmayın ve yeni odanızda ilk günden itibaren kendinizi rahat ve evinizde gibi hissetmenizi sağlayacak birkaç eşya da götürmeyi ihmal etmeyin.

Fazla hazırlıklı olun

Elbette tamamen yeni bir şehre vardığınızda sürprizlerle ve zorluklarla karşılaşacaksınız, ancak tam olarak hazır olmasanız bile düşündüğünüzden daha hazır olmanız için yapabileceğiniz birkaç şey var.

Turistlerin yeni ülkeleri keşfetmelerine yardımcı olmak için tasarlanan seyahat ve turizm uygulamalarını indirmek size yardımcı olacaktır. Genellikle bu uygulamalar sadece telefonunuzu ve toplu taşımaya, şehre ilişkin verileri kullanarak gezinmenize yardımcı olacak oldukça kullanışlı çevrimdışı haritalar içerir.

Telefon planınızı değiştirmeniz veya gideceğiniz yerden bir SIM kart satın almanız gerekip gerekmediğini kontrol edin. WiFi genellikle okulunuz dahil çoğu yerde erişilebilir durumda olur, her yerde bu şekilde kablosuz internet bulmak hayatı kolaylaştırır.

Önemli evrakları hazırlayın

İlk adım pasaporta sahip olmak ve güvenli bir yerde saklamaktır.

Daha sonra şunları yapmanız gerekir: Uçuşlarınızın ayrıldığından, konaklamanın ayarlandığından, sigortanızın satın alındığından, havaalanı transferlerinin yapıldığından, vize başvurularınızın tam yapıldığından emin olun (bu süreçte size en yakın EF ofisi ve eğitim danışmanlarımız destek olacaktır).

Daha sonra, biniş kartlarınızdan varış bilgilerinize kadar kesinlikle her şeyi yazdırın ve hiçbirini kaybetmemeniz için güvenli bir yerde saklayın.

Düzenli olun

Tüm önemli evraklarınız çantanızdaki tek bir klasörde güvenli bir şekilde bulunuyorsa, gerektiğinde bunları sunabilecek ve geldiğinizde soru sorularsa yanıt verebilecek, böylece tüm sorunları çözebileceksiniz.

Dijital kopyalar da hazırlayın. Çantanızı kaybederseniz ya da evraklarınıza kahve dökersen,z, telefonunuzda size yardımcı olacak kopyaları hala bulunuyor olsun veya tam tersi, kağıt evraklar bulunmazsa ve çok önemli bir anda telefonun pili biterse tam tersi bir hikaye de yaşanabilir.

Paranızı ayarlayın

Maddi durumunuzu ayarladığınızdan ve yurt dışında geçirdiğiniz yıl için geçim imkanınız bulunduğundan emin olun. Banka kartlarınızın yurt dışında yabancı ATM’lerde kullanılabildiğinden de mutlaka emin olun ve bankanıza ilk çekim işleminizi yaparken kartınızı bloke etmemeleri için seyahat edeceğinizi bildirmeyi unutmayın.

Ön ödemeli seyahat kartları, döviz ücretlerinden kaçınmanın iyi bir yoludur ve kartınızın herhangi bir noktada reddedilmesi durumunda ilk vardığınız zaman yanınızda nakitinizin olması da kullanışlıdır.

Vedalaşmaya başlayın (ve tanışacağınız yeni insanlara hazırlanın)

Vedalarınızı son dakikaya bırakmayın. Uzakta olduğunuz aylar içerisinde özleyeceğiniz herkesi görmek için gitmeden zaman ayırın.

Bu, ayrılmadan önce büyük bir parti vermek, arkadaşlarınızla bir ay boyunca kahve içmek veya annenizle yeterince zaman geçirdiğinizden emin olmak anlamına gelir.

Bu aşamada yapılacak bir diğer harika şey, arkadaşlarınızın ve ailenizin sizi yeni şehrinizde ziyaret etmesini planlamaktır. Bu şekilde, elvedalar o kadar büyük bir şey gibi görünmüyor ve şehri gezdirecek ziyaretçilerinizin olması yeni hayatınıza alışmanıza yardımcı oluyor.

Bizimle yurt dışında uzun dönemli dil eğitimi alın.Detaylı bilgi
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet