GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Portekizce Öğrenmek için 10 Neden

Portekizce Öğrenmek için 10 Neden

Hem kulağa hoş gelen, hem de kullanışlı bir dil öğrenmek istiyorsanız, Portekizce sizin reçeteniz. Portekizce öğrenme konusunda ikna edilmeye mi ihtiyacınız mı var? İşte Portekizce öğrenmek için 10 sebep!

  1. Bu dili konuşan milyonlarca kişiye katılırsınız

Portekiz küçük bir ülke olabilir, ama Portekiz dili dünyanın dört bir yanına yayılmış durumda. Aslına bakarsanız Portekiz, Portekizceye ev sahipliği yapan en büyük ülke konumunda bile değil. 207 milyonluk nüfusunun büyük çoğunluğu ana dil olarak Portekizce konuşan Brezilya, bu alanda başı çekiyor. Portekizceyi söktüğünüzde, dünyaca ünlü Rio Karnaval’ına katılmaya da hazır olacaksınız!

  1. Rakipleriniz arasında fark yaratırsınız

Her ne kadar İngilizce konuşanların ikinci bir yabancı dil öğrenme eğilimi her geçen gün artıyor olsa da, Portekizce yalnızca ufak bir azınlık tarafından tercih edilen bir opsiyon. Bu açıdan Portekizce öğrenmek, kalabalıkların içinden sıyrılarak bir yıldız gibi parlamanıza ortam hazırlayacak.

  1. Lizbon’da okuma ve yaşama ayrıcalığına erişirsiniz

Sıcak ve güneşli bir iklim, tablo gibi bir kalenin baktığı kaldırım taşlı sokakları ile tarih dolu bir merkez, genç bir popülasyon, her menüde kendine yer bulan görkemli deniz ürünleri ve günden güne büyüyen sanat mizanseni ile Portekiz’in başkenti Lizbon dilediğiniz her şeyi size altın topside sunuyor. Dil eğitimi almak için Portekiz; hem kısa, hem uzun dönem planları için cezbedici bir adres.

  1. Portekiz’e (veya Brezilya’ya) taşınmak için harika bir bahaneniz olur

Yurt dışında dil öğrendikten sonra neden durasınız ki? Akıcı konuşma seviyesine ulaştığınızda, Portekiz ve Brezilya yaşam için size harika seçenekler sunacaktır. Yerel toplum ile zorlanmadan etkileşebildiğinizde iş bulmanın ve yeni bir ortama uyum sağlamanın ne kadar kolay olacağını fark edeceksiniz. Portekiz’in Algarve kıyılarında bir doğa harika olan Atlantik Okyanusu ve sınır tanımayan sörf olanakları ile birkaç sene geçirin ya da Brezilya’ya taşınarak renkli yerel kültürün tadını çıkarın.

  1. Diğer dillere göre daha kolay öğrenebilirsiniz

Tahmin edebileceğiniz gibi öğrenilecek her yeni dil, zorlukları da beraberinde getirir. Bununla beraber Portekizce dili, pek çok yabancı dile göre daha hızlıca kavranabilir. Rusça, Japonca veya Arapçada olduğu gibi yeni bir alfabe öğrenmeniz gerekmez.Ayrıca eğer hali hazırda İspanyolca veya Fransızcanız varsa, Portekizcenin bu dillerle cümle yapısından kelimelere kadar ne kadar çok ortak özellik paylaştığını keşfedebilir ve öğrenme sürecinizi hızlandırabilirsiniz.

  1. Üçüncü (ve dördüncü!) dilinizi öğrenmenizi kolaylaştırır

Tersten gidecek olursanız, Portekizceyi Fransızca, İtalyanca, İspanyolca gibi Roman dillerini öğrenmek için bir temel taşı olarak kullanabilirsiniz. Latinceden türemiş olan tüm dillerin Portekizce yardımıyla çözülebileceğinden emin olun.

  1. Online platformda en çok konuşulan dillerden biridir

Portekizce konuşan kullanıcılar ve Portekizce hazırlanmış sayfaların süratli artışıyla birlikte Portekizce, online portallarda en çok konuşulan 5. dil konumuna erişti. Günümüzde gelecek vadeden içerik üreticileri ve yazarlar, Portekizce becerilerine de sahip oldukları takdirde -özellikle Brezilya’da- devasa kitlelere servis yaparak online arenada sayısız fırsata ulaşıyorlar.

  1. CV’nizi daha çarpıcı hale getirir

Gelecekteki işvereninizi heyecanlandırmak istiyorsanız; CV’nize alışılmışın dışında ve bir o kadar da arzu edilen bir özellik olan Portekizceyi eklemelisiniz. Portekizcede uzmanlaşmak, ne denli istekli bir öğrenci olduğunuza kanıt olurken aynı zamanda maceraperest yönünüze dikkat çekecek. Her sektörden işveren, özgeçmişinizdeki “fala Português” ibaresine bayılacak.

  1. Brezilya global arenada önemli bir oyuncudur

90’lı yılların başından bu yana Brezilya, ekonomik alanda büyük bir güç olarak gösterilmektedir. Son yıllardaki görmezden gelinebilecek seviyedeki yavaşlamaya ragmen, uluslararası şirketler Brezilya’da ofis kurmaya devam etmektedirler. Bu da doğal olarak Portekizcenin daha fazla talep edilen bir kalite haline gelmesini sağlamaktadır. İster Brezilya’da bir işe kapak atmayı hedefleyin, ister Brezilya’daki iş ortakları ve tedarikçilerle iletişimi kilit olan farklı bir role soyunun, Portekizce konuşma yeteneğiniz sizi her türlü duruma hazırlayacaktır.

  1. Hayat boyu sürecek arkadaşlıklar kurarsınız

-----------------------------------------------

Yurt dışında dil öğrenmek yoğun bir deneyimi beraberinde getirir. Bu süreç aynı zamanda yeni arkadaşlara kucak açmanın da en hızlı yoludur. Sınıf arkadaşlarınız ve ev arkadaşlarınız -ülkede edineceğiniz yerel arkadaşlarınızı da es geçmeyelim- yeni bir şehirde yeni bir sayfa açtığınızda sizin aileniz haline geleceklerdir. Gün boyunca dili öğrenecek, akşamları birlikte pratik yapacak ve boş zamanınızı Portekiz’in muhteşem sokak ve manzaralarında kendinizi kaybederek geçireceksiniz.

Bonus: Portekizce öğrenmek, futbolcularla ana dillerinde anlaşma imkanı sunar

Portekizli ve Brezilyalı oyuncular, her zaman Süper Lig’in (ve diğer Türkiye futbol liglerinin) renkli simaları olmuşlardır. Geçmiş yıllarda Türkiye’de forma giymiş olan Alex de Souza, Claudio Taffarel, Antônio Carlos Zago, Abel Xavier, Mario Jardel, Manuel Fernandes, Bruma, Roberto Carlos, Marcelinho, Anderson Talisca, Bruno Alves, Ariza Makukula gibi isimler Süper Lig’in tarih sayfalarını zenginleştirmektedir. Günümüzde ise Márcio Nobre, Bobô, Ricardo Quaresma, Beto, Robinho, Pepe, Silvestre Varela, Giuliano, Adriano Correia, Fernando, Hélder Barbosa, Vágner Love ve niceleri Türk liglerinin tozunu attırmaktadır. Portekizce öğrendiğiniz takdirde tüm bu futbolcularla ana dillerinde konuşabilecek, hatta arkadaşlık bile kurabileceksiniz. Duyduğumuz kadarıyla oldukça cana yakınlar!

EF ile Portekizceyi Lizbon'da öğrenin!Detaylı bilgi
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dünyayı keşfedin ve yurt dışında bir dil öğrenin

Detaylı bilgi