GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Kesinlikle Yapmak İsteyeceğiniz Rüya Gibi 5 Staj

Kesinlikle Yapmak İsteyeceğiniz Rüya Gibi 5 Staj

İş hayatına attığınız ilk adımlar zorlayıcı olabilir. Eğer bir işe önce staj yaparak başlarsanız o işe adapte olmanız daha kolay olacaktır. Bazen staj olarak başlayıp tam zamanlı işe bile dönüşebilirler. Bu yüzden staj yapmak bir şirkette kalıcı bir pozisyonda olmadan neler yapabileceğinizi göstereceğiniz en mükemmel yöntemdir. Staj dünyasında iyi olan stajlar var; ve gerçekten çok havalı olanlar da var. İşte karşınızda hepimizin yapmak isteyeceği en güzel staj programları … – fakat muhtemelen yapamayacağız çünkü bunlar için yeterince havalı ve zeki değiliz.

Under Armour

Bir spor giyim markası için çalışmak yeterince harika değilmiş gibi, şirket yaz staj programını “Summer League” olarak adlandırıyor ve mümkün olduğunca çok insanla iletişime geçebileceğiniz bir fırsat yaratıyor. Ayrıca, personellerin öğle aralarında Under Armour’un kıyafetleriyle egzersiz  yaptığını ve herkesin gerçekten çok fit olduğunu hayal ediyorum. Hayal gücü işte…

Orada çalışır mıydınız? Amerika’da yaşıyorsanız belki şansınız olabilir.

Facebook

İnsanların saatlerini harcadığı sosyal medya uygulaması için kim çalışmaz istemez ki? Facebook, kelimenin tam anlamıyla çok sayıda ürün üzerinde çalışan yüzlerce departmana sahip. Dolayısıyla, esprilerle dolu haber kaynağının arkasında her şeyin nasıl gittiğini görmek gerçekten heyecan verici olmalı. Dahası, Avrupa’da birkaç ofisleri de bulunmakta, bu da sizin için daha fazla staj olanağı demek.

Orada çalışır mıydınız? Bu mümkün. Denemeden bilemezsiniz.

EF Education First

Boston Globe tarafından 2017’nin çalışmak için bir numaralı şirketi olarak seçilen EF Education First; kültüre, dile, ve seyahate düşkün olanlar için mükemmel staj imkanları sunuyor. “The Global Interns” olarak adlandırdıkları staj programlarıyla dünya çapında EF’in 50 kampüsü ve buna ek olarak tüm ofislerinden üç tanesini seçtirip her birinde 1 ay staj imkanı sunuyor. Ben olsam Hawaii, Avustralya ve Singapur’u seçerdim ve muhtemelen hiçbir işi de doğru düzgün yapamazdım. – #beachlife #sorrynotsorry.

Orada çalışır mıydınız? Bu mümkün. 31 Mart 2018’e kadar başvuru yapabilirsiniz. Başvuru için tıklayın.

Vogue

“Şeytan Marka Giyer” filminden öğrendiğimiz bir şey varsa o da moda endüstrisinin mahkum olmamasıdır. Hayal ediyorum da dünyanın en ünlü moda dergisinde staj yapmak harika olabilir. Söylenenlere göre Vouge’da staj yaparken stajyerler telefonlarla çok haşır neşir oluyor, reklam ajanslarıyla görüşüyor ve ailenizin evinden bile daha pahalı kıyafetlerin eksik parçalarıyla ilgileniyorlarmış. Ayrıca her gün işe gelirken şık olmanız gerekiyor, bu da artılarından biri.

Orada çalışır mıydınız? Bunun için modayla gerçekten ilgili olmanız gerek.

NASA

Yalan yok, NASA’nın staj programları hakkında internet sitesinde bulunan tüm bilgiler çok teknik ve bilimseldi ve bu da beni biraz üzdü. Yine de NASA’nın üniversitede aldığınız eğitimi baz alarak sunduğu çokça staj programının olduğunu öğrendim. Ve büyük ihtimalle bu programlarda roket bilimi hakkında ne bildiğinize de bakıyorlardır.

Orada çalışır mıydınız? Eğer internet sitesini anlamayı başarabildeyseniz neden olmasın?

EF Global Intern programına katılın.Detaylı bilgi alın.
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet