GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Yurt Dışında Eğitim Görmeye Hazır Olduğunuza Dair 9 İşaret

Yurt Dışında Eğitim Görmeye Hazır Olduğunuza Dair 9 İşaret

Yurt dışında eğitim görmek, (düzgün bir şekilde) yeni bir dil öğrenmenin en önemli kısmı. Peki muhtemelen hayatınızı tamamen değiştirecek bir maceraya başlamak için uçağa atlayıp gitmeye hazır olduğunuzu nasıl anlarsınız? Bu kararı vermenize yardımcı olmak için, neyin yurt dışındaki hayatın üstesinden gelmeye yardımcı olduğunu açıkladığımız bu listeyi oluşturduk. Eğer “AMAN TANRIM, BU KESİNLİKLE BENİM”, diye bağırıyorsanız, demek ki pasaportunuzun tozunu atıp uçağa atlamanın zamanı gelmiş. (Nereye mi? Onun için de önerilerimiz var.)

1. Bir ülkenin televizyon programlarına/müziklerine/filmlerine takıntılısınız

Eğitim gördüğünüz (veya görmek istediğiniz) dildeki programları izlemek ve müzikleri dinlemek, akıcılığınızı artırmak için çok iyi bir yol. Ama takıntıya dönüştüğünde, çantanızı toplayıp ülke aşkınızı bizzat yaşamanız gerekir.

2. Daha fazla öğrenmeye bağımlısınız

Bu çok “nerd”, biliyoruz, ama bağımlısınız. Sevdiğiniz bir dildeki uygulamada bir iki seviye atlamadan ya da o dilde birkaç sayfa kitap okumadan, otobüs, araba veya tren yolculukları tam olmaz. Her gün daha iyi bir seviyeye gelmek için görevdesiniz ve bütün zamanınızı dil yeteneklerinizle aksanınızı geliştirmek için kullanın.

3. Başka bir dilde rüya görüyorsunuz

Bu genelde dilde akıcı konuşanların başına gelen bir şey fakat yurt dışında eğitim görmeye hazır olduğunuzda, dil, rüyalarınıza girmek için bir yol bulur.

4. Sadece tek dil konuşmaktan rahatsız oluyorsanız

Eskilerin de dediği gibi, birinin dilinin limiti, kendi dünyasının limitidir ve bu kesinlikle çok doğru. Tek dilli dünyanızdan ve iletişiminizdeki limitlerden artık bıktınız. Dışarıda kocaman bir dünya var ve siz de onunla iletişim kurmak, konuşmak istiyorsunuz.

5. Tek bir ülkedeki yemekler sizi cezbediyor

Çok az şey sizi yemek kadar kültürle bütünleşmenizi sağlar. Tat alma tomurcuklarınız şimdiden iki dil biliyor. Bütün Japon restoranlarını, İtalyan pizzacıları ya da Amerikan burger lokantalarını anında bulabilirsiniz. Siparişinizi verdiğinizde işte o an gerçek deneyimi yaşamaya başlıyorsunuz.

6. Meraklı ve açık görüşlü olmak sizde doğuştan var

Dünyadan büyülendiniz, diğer kültürler ilginizi çekti ve dünyaynın dört bir yanındaki manzaralar, sesler ve tatlar hakkında sorularınız var. Yeni bir şehirde kaybolmak sizi heyecanlandırıyor ve sizi kimsenin tanımadığı bir şehirde olmak için sabırsızlanıyorsunuz. Dünyanın köşe bucak her yerini keşfetmek için hazırsınız ve dil öğrenmek olağanüstü bir gezgin olmak için atabileceğiniz ilk adım.

7. Şimdiden yapılacak bütün aktiviteleri ve gezintileri biliyorsunuz

Google en yakın arkadaşınız. Metro haritalarını, şehir turlarını ve ünlü sembolik tarihi mirasların önünde daha iyi fotoğraf çekebileceğiniz açıları önceden hallettiniz. Temel olarak hayalinizdeki yer için bir haftalık seyahat planınız çoktan hazır ve bu ön araştırmayı kendi çıkarınıza kullanabilirsiniz.

8. Herkes sizin yurt dışında eğitim görme planlarınızı biliyor

Planınız hakkında o kadar çok heyecanlısınız ki bütün dünya ile paylaşıyorsunuz. Otobüs şoförü, postacı, büyük teyzeniz ve internet… Herkes sizin bir yerlere gittiğinizi biliyor. Bunda bir yanlışlık yok, sonuçta paylaşmak önemsemektir.

9. Hayatı başka bir şehirde deneyimlemek istiyorsunuz

Dil dersleri, uygulamalar, filmler, yayınlar, mutfak maceraları ilgi çekici ve eğlencelidir. Fakat kültürü benimsemenin en iyi yolunun kültürü yerinde yaşamak olduğunu biliyorsunuz. Bir dili kolayca öğrenmenin ve akıcı olmanın en hızlı yolu 7/24 orada yaşayanlarla pratik yapmaktır. En kısa sürede en çok gelişmeyi kat etmeyi önceliğiniz yapmış olmanız, sizin ne kadar olgun ve hazırlıklı olduğunuzu gösterir. Haydi dışarı çıkın ve dünyayı keşfedin!

Yurt dışında bizimle eğitim alın.Detaylı bilgi
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet