GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Yurtdışına Seyahat Ederken Bilmeniz Gereken 8 Şey

Yurtdışına Seyahat Ederken Bilmeniz Gereken 8 Şey

Yurtdışı seyahati kadar ufuk açan ve muhteşem anılar biriktirmenizi sağlayan başka bir şey daha yoktur herhalde! Seyahatin heyecanına kapılıp detayları atlamak ise çok kolay. Aşağıdaki ipuçları sayesinde yurtdışına seyahat ederken bilmeniz gerekenleri öğrenip son derece rahat bir yurtdışı seyahat geçirebilir ve gittiğiniz ülkenin tadını sonuna kadar çıkarabilirsiniz!

1. Pasaport memuruyla iyi ge****çinmek şart

Yabancı bir ülkeye giriş yaparken pasaport kontrolü sırasında genelde sorun yaşanmasa da, bazen pasaport memurlarının hiç beklenmedik mahşer sorularıyla da karşılaşabilirsiniz. Örneğin İstanbul’dan geliyor ve ABD’ye giriş yapıyorsanız Boğaz Köprüsü’nün kaç kilometre olduğunu veya uçağa binmeden önceki hava durumunu bile bilmek isteyebilirler. Hiçbir koşulda kibarlığınızdan ve soğuk kanlılığınızı ödün vermeyin ve tüm soruları sakince yanıtlayın. Bazen sırf telaşlanıp telaşlanmadığınızı görmek için bile soru sorabiliyorlar.

2. Fazla nakit almay****a gerek yok

Yurtdışına çıkmadan önce bankanızla görüşerek kredi kartı veya banka kartınızla yurtdışındaki bankamatiklerden nakit çekebileceğinize emin olun. Seyahat sırasında ise yanınızda sadece acil durumlarda yetecek veya birkaç gün idare edecek kadar nakit bulundurun. Ülkesine göre değişiklik gösterse de, fazla nakit taşımak her zaman güvenli olmayabilir. Ayrıca havaalanlarındaki döviz büroları yerine şehir içindekileri tercih ederseniz dövizinizi daha uygun fiyata bozdurmanız yüksek ihtimal.

3. Adres bilgileriniz her an gerekebilir

Gideceğiniz ülkede kalacağınız yerin adresi, acil durumda aranacak telefon numarası gibi bilgiler mutlaka kolayca bulabileceğiniz bir yerde olsun. İngiltere ve ABD gibi ülkelere gidiyorsanız, pasaport kontrolü öncesinde form doldurmanız gerekecek. Formu dikkatli okuyun çünkü olmadık bir yerde “evet” yerine “hayır” işaretlerseniz geri çevrilmeniz işten bile değil.

4. Gittiğiniz ülkenin prizine dikkat

Teknolojik cihazlarımız artık vazgeçilmez hale gelmiş olsa da, en kolay atlanılan detaylardan birisi ülkeden ülkeye değişen priz ve voltajlar. Yurtdışına çıkmadan önce gideceğiniz ülkenin priz ve voltaj türünü öğrenerek adaptör almayı unutmayın. Böylece haritadan otel rezervasyonuna kadar her şeyinizin bulunduğu telefonunuzun pili bittiğinde beklenmedik bir sürprizle karşılaşmazsınız.

5. Skyscanner uygulamas****ını indirin

Seyahatinizi önceden planlamış olsanız bile acil bir durumda yeni bir uçuş veya otel bulmanız ya da araba kiralamanız gerekebilir. Hepsini aynı uygulamadan yapmak ve en ucuz fiyatları bulmak için Skyscanner’ın uygulamasını indirin. Son dakikada rezervasyon yapmanız gerekse bile, Skyscanner her zaman o anki en uygun fiyatları gösterecektir.

6. Havaalan****ı transferini önceden ara****ştırmak gerek

Bazen küçük şehirlerdeki havaalanları akşam saatlerinde tahmin etmeyeceğiniz kadar ıssız olabiliyor. Bu yüzden özellikle uçuşunuz geç saatlerdeyse, havaalanından gideceğiniz yere nasıl ulaşacağınızı önceden araştırın. Böylece son dakikada araçsız kalıp taksiye ufak bir servet ödemezsiniz.

7. Pasaportunuzun foto****ğrafını çekin

Cüzdanınızı kaybetmeniz veya çalınması durumunda yanınızda pasaportunuzun fotokopisinin olması polise derdinizi anlatırken oldukça işinize yarayacaktır. Fotokopi uzun iş diyorsanız, telefonunuzla pasaportunuzun ve vizenizin fotoğrafını çekmek bir dakikanızı bile almayacak!

8. El bagaj****ınızda temiz çamaşır bulundurmalısınız

Eğer hem el bagajı hem de büyük bavulla seyahat ediyorsanız, el bagajınızda yedek kıyafet, iç çamaşırı ve çorap bulundurmayı unutmayın. Olur da bavulunuz uçaktan çıkmaz ve birkaç gün gecikmeli gelirse zor durumda kalmazsınız.

*Yazıda kullanılan fotoğraflar Getty Images’dan alınmıştır ve Skyscanner’a aittir.

Skyscanner, araç kiralama ve otel aramanın yanı sıra, milyonlarca uçuşun çevrimiçi karşılaştırılmasını sağlayan bir seyahat arama sitesidir. Ayda 60 milyondan fazla ziyaretçisi olan Skyscanner kullanıcılarına mümkün olan en çok sayıda havayolundan en ucuz biletleri sunmayı hedeflemektedir. Skyscanner tamamen anlaşılır, bağımsız ve ücretsiz uçuş arama hizmetinin yanı sıra anında otel ve araba kiralama sonuçlarını karşılaştıran, dünyanın önde gelen seyahat arama motorudur.

Bu yazı konuk yazarımız tarafından hazırlanmıştır.

EF ile Yurtdışına Güvenle Seyahat Edin!Daha detaylı bilgi alın.
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

50'den fazla şehirde 10 dilden birini öğrenin

Detaylı bilgi