GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Sinefil: Felaket Filmleri ve Şehirleri

Sinefil: Felaket Filmleri ve Şehirleri

Sen de bir felaket filmleri tutkunu olarak hayatın boyunca Empire State Binası’na çıkmak mı istedin? Hala fırsatın varken bu hayalini gerçekleştirmeni  tavsiye ediyoruz çünkü birçok kez çöküp, tuzla buz olup, enkaza çevrilip patlatılan bu gökdelenin bulunduğu New York’u uzaylıların istila etmesi an meselesi! Aslında burada biraz abartmış olsak da New York’un en ünlü binasının sinematik felaketinden kesinlikle payını aldığını söyleyebiliriz.

NEW YORK

Zavallı NY hiçbir zaman sakin bir yer olamadı. Önce dev bir mutant kertenkelenin (Godzilla) saldırısına uğradı, daha sonra koca bir goril, bir kadını çığlıklar içinde sürükledi, son olarak da yeni bir buz devri ile tüm şehir dondu (Yarından Sonraki Gün). Tek istediğimiz Central Park’ta sakin bir geziyken nasıl bir günle karşılaştık!

WASHINGTON, D.C.

Özellikle Beyaz Saray’ın şehrin tam ortasında olmasından dolayı Amerika politikasının başkenti uzun zamandır güvenli bir yer olmaktan çıktı. Uzaylıların ilk hedefi olmasından (Kurtuluş Günü), başkanın teröristler tarafından rehin alınmasına (Beyaz Saray Düştü), dünyanın en ünlü beyaz binası adeta dev ve canavar arıların balı (yok etme iştahıyla) haline geldi.

TOKYO

Her şeyin harika organize edildiği Japonya’da, DEV BİR KERTENKELENİN ŞEHRE SALDIRMASI dışında, bir şeylerin ters gitmesi hiç de alışıla gelmiş bir durum değil. Japonya’nın başkenti uzun zamandır gerçek Godzilla’nın sık uğradığı bir yer olmasına rağmen şehrin çok da hasar görmediğini söyleyebiliriz. Bu korkunç canavarın verebileceği zararlar düşünüldüğünde, bu iyi bir şey olsa gerek.

LONDRA

Londra… Geniş bir tarih ve bir o kadar da yok edilme hikayesi… İngiltere’nin bir numaralı şehrini sel basması (Sel), Asgardian savaşlarına ev sahipliği yapması (Thor: Karanlık Dünya), zombilerin hortlaması (28 Gün Sonra) ve ejderhaların istilası (Reign of Fire) bunlardan sadece birkaçı. MI5 casuslarıyla (Hello, James Bond) dolu bir şehir olarak bunların daha önceden bilindiğini düşünüyor olabilirsin.

LOS ANGELES

Tüm senaristlerin orada yaşadığını varsayarsak, Hollywood’lu senaristlerin kendi şehirlerini param parça etmeyi sevmeleri şaşırtıcı gelebilir. Tornado ile şehrin yerle bir olması (Yarından Sonraki Gün), uzaylıların şehri istila etmesi (Battle: Los Angeles) ya da bir yanardağ faciasının tam ortasında olması (Yanardağ, 2012 ve dahası), LA sakinleri rahat yaşam tarzlarını unutup bir nevi kendi hayatlarından uzaklaştırıyor. Ama en azından hepsinde LA hala güneşli bir şehir.

Özetle tüm bu şehirler normalde olduğundan daha fazla felaketle karşılaşıyorlar – umarız ki gerçekte böyle durumlarla karşılaşmazlar. Ben kendi Godzilla sığınağımı inşa etmeye başladım bile, sadece küçük bir önlem olarak…

EF ile Yurtdışında Yabancı Dil Öğrenin!Detaylı Bilgi
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

50'den fazla şehirde 10 dilden birini öğrenin

Detaylı bilgi